گزارش|چالش جمعیتی ‌آذربایجان‌غربی در ۳۰ سال آینده / وقتی "پیری" بر "ازدواج و فرزندآوری" غلبه می‌کند

گزارش|چالش جمعیتی ‌آذربایجان‌غربی در 30 سال آینده / وقتی "پیری" بر "ازدواج و فرزندآوری" غلبه می‌کند

گروه استان‌ها ـ آذربایجان‌غربی همانند سال گذشته با کاهش زاد و ولد و ازدواج و افزایش طلاق مواجه بوده و پیش‌بینی می‌شود که اگر این روند ادامه داشته باشد در ۳۰ سال آینده با چالش جمعیتی بزرگی رو به رو شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، مقوله کاهش جمعیت و پیری در سال‌های آینده جزو مباحث جدی مورد بحث بوده و خطرات آن بارها و بارها از زبان مسئولان بلندپایه کشوری عنوان شده است.

این درحالی است که بی‌شک کاهش جمعیت و پیری آن  در اقتصاد منطقه تاثیر منفی  برجای ایجاد می‌کند؛  چون بهره‌مندی از نیروی انسانی تازه نفس امکان‌پذیر نیست و همین خود مشکلات را افزون‌تر می‌کند.

اواخر سال گذشته براساس آمار اداره کل ثبت احوال استان آذربایجان غربی، شاهد کاهش 10 درصدی تعداد موالید و نیز افزایش پنج درصدی طلاق در استان بودیم که‌ بی‌تردید در بروز مشکلات بیشتر جمعیتی و پیری ساکنان منطقه ایجاد می‌کند.

در این زمینه کارشناسان معتقدند یکی از راهکارهای مدیریت شرایط و جلوگیری از بروز چالش پیری جمعیت ایجاد انگیزه ازدواج برای جوانان و تشویق فرزند آوری آنهاست که شاید مهم‌ترین نکته حمایت اقتصادی و معیشتی خانواده‌هاست.

براساس آمار با کاهش زاد و ولد در استان روبه‌رو هستیم

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی یکی از دغدغه‌های دولت تدبیر و امید را بحث جوانان عنوان کرد و اظهار داشت: همواره مباحث مربوط به ازدواج، اشتغال، تحصیل و مسکن جوانان از اولویت‌های کاری بوده و تلاش دستگاه‌های اجرایی در این خصوص ضروری  است.

علی مصطفوی با اظهار تاسف از اینکه بر اساس آمار با کاهش زاد و ولد در استان روبرو هستیم، گفت: اگر این روند ادامه یابد در 30 سال آینده با مشکلات و چالش‌های اساسی روبرو شده و بنابراین باید سیاست‌های جمعیتی مدنظر رهبر معظم انقلاب اسلامی اجرایی شده و فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه توسط دستگاه‌ها، نهادها و رسانه ملی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه آمارها از کاهش ازدواج و افزایش طلاق در آذربایجان‌غربی حکایت می‌کند افزود: این خود نشان از وجود برخی مسائل و مشکلات در کشور بوده و ضروری است که محققان عوامل و راهکارهای رفع این مسائل را مورد مطالعه، بحث و بررسی قرار دهند.

مردم باید به خطرات کاهش جمعیت واقف باشند

نماینده مردم آذربایجان‌غربی در مجلس خبرگان رهبری نیز با اظهار تاسف از آمارهای نگران‌کننده کاهش جمعیت و بالا بودن مرگ و میر اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سالیان اخیر نسبت به مقوله کاهش جمعیت و پیری آن اظهار نگرانی کرده‌اند.

حجت‌الاسلام جواد مجتهدشبستری با تاکید بر اینکه دولت و مجلس باید توجه بسیاری به مقوله جمعیت داشته باشند گفت: این مهم نیز نیازمند کار فرهنگی است تا مردم نیز به خطرات موضوع پیری جمعیت و کاهش جمعیت جوان واقف شوند.

وی تصریح کرد: اگر به واقع مشکلات اقتصادی کاهش یابد، راه برای تشویق جوانان به ازدواج افزایش یافته بنابراین مجلس شورای اسلامی باید قوانینی تصویب کرده که ضمن تسهیل ازدواج جوانان، مشکلات پیری و کاهش جمعیت حل شود.

مشکلات مردمی بر سر راه ازدواج و فرزندآوری

«مینا جوهری» بانوی 35 ساله‌ای است که پنج سال پیش ازدواج کرده و در مورد فرزندآوری گفت: با وجود اینکه سال‌ها است از ازدواج من و همسرم گذشته، اما به خاطر مشکلات اقتصادی و فشاری که متحمل می‌شویم، هیچ کدام رغبت و به تعبیری اعصاب بچه‌داری و فرزندآوری را نداشته و ترجیح می‌دهیم که بدون فرزند به زندگی خود ادامه دهیم.

«لعیا نوری» بانوی 37 ساله‌ متاهلی است که یک فرزند دختر هشت ساله دارد، وی در مورد فرزندآوری می‌گوید: دختر هشت ساله‌ام گاهی از علاقه خود نسبت به داشتن خواهر یا برادر صحبت می‌کند اما همسرم به شدت مخالفت کرده و اظهار می‌کند با این شرایط بد اقتصادی راضی به فرزندآوری مجدد نیست.

« اکبر بهاری» دارای یک فرزند 9 ماهه‌ای است که از هم اکنون با قاطعیت از تک‌فرزندی صحبت می‌کند، وی اظهار می‌کند: من در یکی از واحدهای تولیدی مشغول به کار بوده و با حقوق دو و نیم میلیونی به سختی می‌توانم هزینه‌های خانواده‌ را تامین کنم، چون فقط اگر بخواهم هزینه پوشک بچه را محاسبه کنم، ماهانه 600 هزار تومان برای این مسئله هزینه می‌کنم.

وی می‌افزاید: بنابراین من و همسرم، دیگر به فرزند دوم فکر نمی‌کنیم و اگر بتوانیم هزینه این تک فرزند خود و نیز هزینه خورد و خوراکمان را تامین کنیم کار بسیار بزرگی را انجام داده‌ایم.

« سعید پاشایی» جوان 30 ساله ارومیه‌ای که هنوز ازدواج نکرده و مجرد است می‌گوید: دولت برای ازدواج جوانان مبلغ 50 میلیون وام در نظر گرفته است، اما باید قبول کرد که با این شرایط بد اقتصادی که به وجود آمده، جوان با این وام تنها می‌تواند به خرید چند قلم کالای بزرگ اقدام کند و عملا با این سطح از توقعاتی که در خانواده‌ها به وجود آمده، شرایط را برای ازدواج جوانان سخت‌تر کرده است.

« سیروس پورعلی» جوان 39 ساله و مجرد ارومیه‌ای گفت: من در سال گذشته قصد ازدواج داشته اما متاسفانه پول پیش و کرایه مسکن به اندازه‌ای افزایش یافته بود که نتوانستم در محله متوسط شهر خانه‌ای اجازه کرده و تشکیل خانواده دهم و امسال نیز متاسفانه این اجازه‌ها از سال گذشته افزایش بیشتری داشته است و بنابراین مسئولان باید فکری به حال جوانان کند.

وی افزود: متاسفانه امسال نیز قیمت طلا و سکه نیز به شدت افزایش یافته و بسیاری از جوانان را از ازدواج مایوس کرده است چون برای خرید چند تکه طلا باید هزینه‌های بسیاری را بپردازند که از عهده بسیاری از جوانان خارج است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جوانان بسیاری علاقه‌مند به ازدواج و تشکیل خانواده هستند اما مشکل مسکن و نبود شغل و درآمد کافی سد راه بسیار بزرگی بر سر راه آنها است و بیشتر آنها وام‌های 50 میلیونی را برای تشکیل زندگی کافی نمی‌دانند.

انتهای پیام/7548/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران