ثبتنام دانشآموزان کلاس اولی در مدرسه شرط ثبتنام برای دریافت کتاب درسی
معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی گفت: ثبت سفارش کتاب های درسی دانشآموزان پایه اول دبستان، هفتم و دهم پس از ثبتنام در مدارس امکانپذیر است.
اسدالله مرتضایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره شرایط ثبتنام دانشآموزان کلاس اولی در سامانه ثبت سفارش کتاب های درسی اظهار کرد: خانوادهها زمانی میتوانند برای ثبت سفارش کتاب درسی دانشآموزان کلاس اولی اقدام کنند که ثبتنام اولیه در مدرسه انجام شده باشد.
وی افزود: شرط ثبت نام در سامانه کتابهای درسی این است که نام دانشآموز در سامانه سناد ثبت شده باشد.
کتابهای درسی زودتر توزیع میشود
مرتضایی گفت: با توجه به اینکه سال تحصیلی از 15 شهریور شروع میشود توزیع کتابهای درسی نیز زودتر آغاز میشود و یک هفته قبل از بازگشایی مدارس کتابهای درسی دانشآموزان در اختیار مدارس قرار خواهد گرفت.
وی درباره توزیع کتابهای درسی و اینکه چرا آموزش و پرورش از طریق کتابفروشیها اقدام به توزیع نمیکند، متذکر شد: یکی از آسیبها در مسیر ثبت سفارش سنتی کتابهای درسی، انواع زیانهایی بود که به کشور وارد میشد؛ توزیع کتاب درسی با ارز یارانهای است و دولت به سختی یارانه را برای کتابهای درسی فراهم میکند، اگر ثبت سفارش کتابهای درسی در سامانه به شیوه شفاف نباشد و توزیع براساس کد ملی انجام نشود همچنان مشکلات وجود خواهد داشت یعنی اگر مراقبت حداقلی صورت نگیرد، چند هزار تن کاغذ هدر میرود.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: 143 میلیون جلد کتاب برای چاپ به بیش از 40 هزار تن کاغذ نیاز دارد بنابراین با ثبت سفارش اینترنتی و توزیع براساس کدملی هر دانشآموز میتوان مانع هدر رفتن کاغذ شد.
مرتضایی با اشاره به اینکه برای توزیع کتابهای درسی از طریق کتابفروشیها هیچ مشکلی نداشتیم و حتی از آنها خواستیم که کار توزیع کتاب های درسی دوره متوسطه اول و دوم راه عهدهدار شوند، چندافزود: ما چند شرط گذاشتیم نخست اینکه در سامانه ثبت سفارش کتابهای درسی به صورت شفاف آدرس کتابفروشیها ثبت شود و از سوی دیگر سود توزیع را کم کنند تا هزینههای بالاتری به مردم تحمیل نشود اما کتاب فروشیها اصرار به سود 17 درصد داشتند و اگر آن را میپذیرفتیم باید هزینه را از طریق افزایش قیمت کتابهای درسی تأمین میکردیم.
وی گفت: ما دو خواسته داشتیم، شفاف شدن ثبت سفارش و توزیع کتابهای درسی و توزیع با سود 8 درصد که با توجه به حجم بالای کتابهای درسی رقم مناسبی است اما کتابفروشیها به هیچ کدام از این موارد مد نظر ما توجهی نداشتند و در نتیجه توزیع مستقیم را عهدهدار شدیم.
معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در پاسخ به این پرسش که آموزش و پرورش سال گذشته در توزیع کتابهای درسی با مشکل مواجه شد و با گذشت 1.5 ماه از آغاز سال تحصیلی در برخی مدارس کتابهای درسی به دست دانشآموزان نرسیده بود، عنوان کرد:م سال گذشته در مرحله توزیع کتاب از منطقه به مدرسه و مدرسه به دانش آموز مشکلاتی وجود داشت و امسال با مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران جلساتی داشتیم تا مشکلی پیش نیاید امسال بازار آزاد نخواهیم داشت و ثبتنام کتابهای درسی هر 12 پایه در سامانه انجام شده و کتاب از طریق کد ملی توزیع میشود.
انتهای پیام/