گزارش| اتفاقی نادر در زنجان / جذب ۱۰۰ معلم آموزش و پرورش به‌عنوان ناظر خرید گندم

گزارش| اتفاقی نادر در زنجان / جذب 100 معلم آموزش و پرورش به‌عنوان ناظر خرید گندم

گروه استان‌ها ـ اکثر فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی در زنجان سال‌هاست که به دلیل نبود شغل مناسب بیکارند اما اداره غله در اقدامی نادر به جای به کارگیری کارشناسان کشاورزی، ۱۰۰ نفر از معلمان را در راستای همکاری در خرید گندم جذب کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سالانه چندین هزار نفر دانشجو وارد دانشگاه‌های سطح کشور شده و به همین میزان نیز فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها به امید یافتن شغلی مناسب خارج می‌شوند، اما داشتن شغل در این روز‌ها برای بسیاری از این قشر تبدیل به یک رویا شده است.

بیش‌تر افراد متفاوت با آن‌چه که در دانشگاه‌ها تحصیلاتش را گذرانده‌اند به شغل‌های مختلف ورود می‌یابند و چه بسا که همین موضوع باعث ضعف عملکردی در سیستم‌های مختلف می‌شود و در طول‌ سال‌های پیش‌ نیز همین عدم تسلط بر حرفه و مدیریت سبب ایجاد ضعف و مشکلات فراوانی برای افراد جامعه شده و زندگی مردم را در تنگنا قرار داده است. در این بین برخی از رشته‌های دانشگاهی جز محروم‌ترین‌ها از لحاظ یافتن شغل در جامعه محسوب می‌شوند و یکی از این رشته‌ها که بازار کار مناسبی برای تحصیل‌کرده‌ها ندارد، رشته‌های کشاورزی است زیرا در این روز‌ها فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی حتی از شغل‌هایی که مختص رشته تحصیلیشان است محروم شده‌اند و اجازه ورود و کارشناسی در شغلی که برای تحصیل آن زمان صرف کرده و هزینه خرج کرده‌اند را ندارند.

با این که کارشناسان و حتی کارشناسان ارشد رشته‌های کشاورزی در سطح استان همواره دغدغه ایجاد و یافتن شغل و کسب درآمد را داشته‌اند اما انگار این تعداد کثیر فارغ‌التحصیلان در استان از دیده‌ها و توجه مسئولان امر استانی پنهان مانده‌اند و هیچ توجهی به اشتغال این قشر نشده است.

اداره غله و خدمات بازرگانی استان زنجان در اقدامی نادر در طول ماه اخیر بیش از 100 نفر معلم از سطح استان را در مجموعه خود جذب کرده است تا امور مربوط به خرید گندم که در این روز‌ها در فصل برداشت است را انجام دهند، معلمانی که یک بار حقوق دولتی دریافت می‌کنند برای بار دوم وارد نهادی می‌شوند که باز‌هم می‌توانند علاوه بر دریافتی ماهانه از آموزش‌وپرورش از اداره غله استان نیز ماهانه حقوق دریافت کنند به عبارتی این افراد می‌توانند در طول یک ماه از طریق دو ارگان حمایت شوند و از سویی دیگر فارغ‌التحصیلان کشاورزی که برای این امور، عمر صرف کرده‌اند و تحصیل کرده‌اند در کمال ناباوری کنار گذاشته شده‌اند و آن‌طور که پیدا است سازمان استخدامی کشور هم هیچ قصدی برای استخدام رشته‌های کشاورزی در طول سال‌های اخیر نداشته و برای آینده هم نخواهد داشت  تنها زحمت و عمر بر باد رفته است که بر فارغ‌التحصیلان این رشته دانشگاهی تحمیل شده است.

اما سوال این است، چرا اداره غله استان دست به چنین اقدامی زده و معلمان را به جای کارشناسان کشاورزی در مجموعه خود وارد کرده است؟ چرا با وجود فارغ‌التحصیلان بیشمار بیکار دانشگاهی که از فرط بیکاری درد و رنج اقتصادی را متحمل می‌شوند از گزینش و انتخاب محروم مانده‌اند؟ آیا معلمان کارایی و توانایی کارشناسی در اداره غله و خدمات بازرگانی که اصل کارش در ارتباط با محصول و کشاورزی است دارند و کارشناسان کشاورزی چنین توانایی را ندارند؟ چرا مسئولان به اقداماتی دست می‌زنند که یک قشر را به اوج می‌کشانند و قشر دیگر را در فشار و تنگنا قرار می‌دهند؟ آیا بهتر نبود به جای استخدام معلمان و دریافت ماهانه دو حقوق از دو ارگان، کارشناسان کشاورزی در استان حتی برای چند ماه هم که شده جذب و مشغول به کار در این اداره می‌شدند تا اندکی امید به زندگی در وجودشان جوانه بزند؟ مسئول چنین اقدام ضعیفی در استان چه کسی است؟

ستار رحمنی، معاون فنی اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان، در خصوص علت عدم به کارگیری کارشناسان کشاورزی و به کارگیری معلمان در راستای خرید گندم در این اداره، گفت: در بحث خرید گندم معیار این است که فرد ارائه دهنده خدمت، حتما باید کارمند دولت باشد و در این راستا در استان زنجان نیز 100 نفر از معلمان به عنوان عاملان تشخیص و ذیحساب برای همکاری با شرکت غله در مراکز خرید مستقر شده و دوره‌ها و آموزش‌های لازم را نیز تحت نظر سازمان از مدتی قبل سپری کرده‌اند.

وی افزود: کارشناسان کشاورزی تنها می‌توانند به عنوان ناظران خرید گندم که عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان هستند در فصل برداشت گندم با سازمان جهاد کشاورزی همکاری کنند و اداره غله مسئولیتی در جذب و به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی به جای معلمان به کارگیری شده، ندارد.

از گفته‌های مسئول مربوطه در اداره غله نیز کاملا مشخص است که نیروی متخصص کشاورزی هیچ جایگاهی در سازمانی که اصالتش در ارتباط با کشاورزی و محصولات استراتژیک تولیدی است، ندارد و این مسئله نیز ریشه در ضعف مدیریت دارد زیرا به جای به کارگیری کارشناسان کشاورزی، معلمانی به کارگیری شده‌اند که با صرف هزینه بالا هم نمی‌توانند حتی جزئی از آموخته‌های فارغ‌التحصیلان کشاورزی را در یک دوره فرا گرفته و در این امور استفاده کنند.

با این حال انتظار می‌رود مسئولان امر که دخیل در جذب و به کارگیری معلمان در اداره غله استان هستند تجدید نظری در این موضوع داشته باشند و از ظرفیت فارغ‌التحصیلان بیکار رشته‌های کشاورزی استفاده کنند تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای این قشر، هزینه‌های آموزشی که برای معلمان استفاده می‌کنند را نیز به حداقل برسانند.

در پایان باید گفت که مطالب فوق یکی از مطالبات اصلی فارغ‌التحصیلان بیکار رشته کشاورزی در زنجان است و باید مسئولان مربوطه هرچه سریعتر در راستای شفاف‌سازی به مطالب ذکر شده توضیح دهند اگرچه هیچ انتظاری هم نیست که مسئولان پاسخ قانع‌کننده‌ای دهند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon