وضع حجاب و عفاف در‌ جامعه مطلوب نیست / سیاست‌گذاری‌های حوزه حجاب و عفاف به اصلاح نیاز دارد

وضع حجاب و عفاف در‌ جامعه مطلوب نیست / سیاست‌گذاری‌های حوزه حجاب و عفاف به اصلاح نیاز دارد

گروه استان‌ها ـ استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه گفت: متاسفانه وضع حجاب و عفاف دربخش عمده‌ای از جامعه مطلوب نیست فلذا می‌توان گفت که سیاست‌گذاری‌های گذشته دارای ایراداتی بوده که باید آسیب شناسی بشود و سیاستگذاری‌های جدیدی را تعریف کنیم.

حجت‌الاسلام مهدی باقری درگفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، اظهار داشت: حجاب و عفاف از مهم‌ترین مباحث فرهنگی جامعه ما بوده چرا که این امر ریشه درباورهای دینی کتب آسمانی و ریشه درتمدن ما ایرانیان داشته است.

وی با اشاره به تعریف درستی از عفاف و حجاب در جامعه گفت: در وهله‌ نخست باید به شناخت صحیحی از شخصیت زن درجامعه برسیم و از آنجایی که ما به دنبال تشکیل یک جامعه‌ اسلامی هستیم طبیعتاً نقش زنان به عنوان مربیان جامعه و محور تشکیل خانواده در رشد و تعالی و تشکیل جامعه بسیار مهم و ضروری است.

استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه به نقش زنان درجامعه اشاره کرد و افزود: بانوان بخش عظیمی از جامعه را شکل می‌دهند و حضور و فعالیت‌شان در جامعه بسیار پررنگ و اجتناب‌ناپذیر است و با این توضیح، اگر تعریف درستی از نقش وشخصیت زن در جامعه ارائه کنیم، می‌توانیم بحث عفاف و حجاب را نیز به درستی تبیین کنیم.

 وی با ابراز تاسف بابت اینکه در طول تاریخ نگاه نادرست و تعریف اشتباهی از زن درجامعه‌ی غربی و حتی شرقی وجود داشته است، خاطرنشان کرد: بانوان با توجه به مختصات شخصیتی متفاوتی که با اقایان دارند وهمچنین به دلیل ویژگی‌های ذاتی خاصی که دارا هستند همواره در جامعه‌ی غربی و غیراسلامی مورد سوءاستفاده‌های جنسی قرار گرفته‌اند و این جوامع صرفا یک نگاه ابزاری به زن دارند.

‌باقری نگاه اسلام به بانوان را کاملا متفاوت با جوامع غربی و شرقی دانست و تاکید کرد: نگاه اسلام به زن و شخصیت او کاملا متفاوت است و برخلاف نگاه غربی که کار و فعالیت را با لذت‌جویی‌های جنسی به هم می‌آمیزد اسلام می‌خواهد این دو محیط را کاملا از یک‌دیگر تفکیک کند. اسلام در واقع می‌خواهد که شخصیت، عزت و هویت مومنانه‌ زن همیشه محفوظ باشد و با رعایت این اصول در جامعه حضور داشته باشد.

وی افزود: برای اینکه تعریف درستی از حجاب داشته باشیم باید حجاب و عفاف را این‌گونه تعریف کنیم که هرچیزی که مانع سوءاستفاده و نگاه ابزاری و جنسی به زن شود یعنی زن در عین حالی که در جامعه حضور دارد کسی نتواند متعرض او شود و در واقع حجاب به نوعی زن را مصون از تعرضات می‌کند تا او بتواند در جامعه حضور داشته باشد و نقش‌آفرینی کند.

استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه به نقش مردها و مسئولان جامعه اشاره کرد و گفت: مرد در جامعه‌ی اسلامی باید نگاه، رفتار و نوع نگرشش به زن درست و بر اساس موازین اسلامی باشدو همچنین بخشی از این مهم مربوط به مدیران و مسئولان جامعه است چراکه باید جامعه را به سمتی سوق دهند که امکان فعالیت برای زنان بدون اختلاط با مردها فراهم شود و یا حداقل دردید و ارتباط با نامحرم نباشند.

وی با اشاره به این که چگونه برای حجاب و عفاف باید فرهنگ سازی کرد، افزود: برای فرهنگ‌سازی درمورد حجاب و عفاف نیز ابتدا باید به تعریف درستی از شخصیت زن در جامعه برسیم اگر بتوانیم با نگاه جاهلیت سنتی که در  گذشته و درتمامی کشورها و فرهنگ‌ها نمود داشت و همین‌طور با نگاهی که دراین عصر و زمانه درجوامع غیراسلامی وجود دارد و از آن به عنوان جاهلیت مدرن یاد می‌شود، مبارزه کنیم و شخصیت بسیار متعالی‌ که اسلام از زن ترسیم کرده را درجامعه معرفی کنیم آن‌ وقت این آغازی می‌شودکه ما بتوانیم تعریف صحیحی از حجاب و عفاف ارائه دهیم و طبق آن تعریف، فرهنگ‌سازی کنیم.

باقری گریزی به نقش رسانه ها در گسترش حجاب و عفاف زد و افزود:  بسیار مهم است که در رسانه‌ها و آموزش‌ها شخصیت مفید و متعالی و صحیحی که اسلام از زن ترسیم کرده را معرفی کنیم و طبق آن در مورد عفاف و حجاب فرهنگ‌سازی کنیم فلسفه‌ی حجاب و عفاف متاثر از نقش مفید زن درجامعه با حفظ شئون مومنانه است.

وی در مورد اینکه آیا سیاست‌گذاری‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جامعه‌ ما در موردحجاب و عفاف خوب و درست بوده است، گفت: دربعضی موارد، این سیاستگذاری‌ها به لحاظ تئوریک صحیح بوده‌اند ولی درمواردی نیز ضعف‌ها و کاستی‌ها و نقص‌هایی دیده می‌شود اما نتایج به‌دست آمده از سیاستگذاری‌های گذشته نشان می‌دهد که حتی اگر این سیاستگذاری‌ها درست هم وضع شده باشد با این‌حال امروز می‌بینیم که متاسفانه وضع حجاب و عفاف دربخش عمده‌ای از جامعه مطلوب نیست لذا می‌توان گفت که سیاست‌گذاری‌های گذشته دارای ایراداتی بوده که باید آسیب شناسی بشود و سیاستگذاری‌های مجددی داشته باشیم.

استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه درمورد اینکه آیا وزارت‌خانه یا سازمان‌های مربوطه به نقش خود در مورد حجاب و عفاف عمل کرده‌اند گفت: یقینا با وضعیتی که درجامعه مشاهده می‌کنیم باید اذعان کنیم که وزارتخانه‌هاو سازمان‌های مربوطه در این راستا کاستی‌هایی داشته‌اند و به درستی عمل نکرده‌اند.

وی بابیان اینکه چگونه می‌توان حجاب را از حالت منفعلانه و سقوط خارج کرد تصریح کرد: معضلی که هم‌اکنون جامعه دچار آن شده و همچنین راه برون‌رفت از این معضل همگی متاثر از زیرساخت‌های آموزشی و تربیتی جامعه‌ است این مشکل باید از ریشه حل شود به این صورت که تمام دستگاه‌های تربیتی و آموزشی ما از جمله آموزش‌وپرورش، صداو‌سیما و سایر مجموعه‌ها باید تلاش کنند کودکان امروز را درست تربیت کنند و شخصیت والا و حقیقی و متعالی زن را به درستی برای آنان ترسیم کنند.

‌باقری درمورد اینکه آیا شرایط فعلی جامعه‌ ما در مورد حجاب و عفاف مساعد است، ابراز کرد: متاسفانه باید بگویم شرایط فعلی جامعه‌ی ما در مورد حجاب و عفاف مساعد نیست و آسیبی که جامعه‌ ما از تهاجم فرهنگی دیده است انکارناپذیر است و قطعا از بُعد فرهنگی دچار آسیب‌های جدی شده‌ایم که یکی از این آسیب‌ها وضعیت حجاب و عفاف است.

وی در پایان در مورد نقش خانواده‌ها در مورد حجاب و عفاف گفت: خانواده نقش کلیدی و مهمی در مورد حجاب و عفاف ایفا می‌کند و در خانواده نیز نگاه مردان به شخصیت زن و همچنین نگاه خود زنان نسبت به شخصیت خودشان اگر اصلاح بشود، موجب تغییر نگرش و رفتار در مورد حجاب و عفاف درسطح جامعه می‌شود.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon