گزارش| نگاهی به ابعاد و سیگنال‌های توافق نظامی تهران-دمشق

گزارش| نگاهی به ابعاد و سیگنال‌های توافق نظامی تهران-دمشق

امضای یک توافق نظامی میان تهران و دمشق در زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی همه تلاش خود را برای پایان دادن به موجودیت ایران در سوریه به کار بسته‌اند حامل چندین پیام مهم است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ چند روز قبل سرلشکر «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سفری به سوریه یک توافق‌نامه نظامی مهم با وزارت دفاع این کشور امضا کرد.

در این توافق‌نامه بر تقویت همکاری نظامی و امنیتی در زمینه‌های مختلف فعالیت نیروهای مسلح تاکید شده و سردار باقری پس از امضای آن اعلام کرد که توافق مذکور اراده و تصمیم دو کشور را برای همکاری مشترک در برابر فشارهای آمریکایی تقویت کرده و ایران برای توسعه سامانه‌های پدافند هوایی سوریه در چارچوب تقویت مناسبات میان دو کشور اقدام خواهد کرد.

هرچند این توافق اولین توافقی نیست که میان تهران و دمشق به امضا رسیده٬ اما با توجه به بازه زمانی آن که در دوره افزایش شمار تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه انجام شده و نیز بر تقویت سامانه‌های دفاعی دمشق تاکید دارد٬ می‌تواند حامل چندین پیام مهم باشد:

-رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال پایان دادن به موجودیت ایران در سوریه هستند و این هدف آنها در تجاوزات هوایی اسرائیل به آسمان سوریه و نیز تحرکات مختلف آمریکا که اخیر با نام «قانون قیصر» نمود یافته خود را نشان می‌دهد. اما امضای توافق نظامی میان دمشق و تهران در این بازه زمانی نشان می‌دهد هیچ یک از این اقدامات و تهدیدها نمی‌تواند خللی به روابط محکم میان دو طرف وارد کند؛ همانطور که «علی ایوب» وزیر دفاع سوریه گفت: این توافق نشان می‌دهد کسانی که به دنبال تخریب روابط ایران و سوریه هستند سخت در اشتباهند.

-همانطور که گفتیم یکی از موارد مورد تاکید در این توافق٬ تقویت و توسعه سامانه‌های پدافند هوایی بود که این امر توانایی دمشق برای ایستاگی در برابر تجاوزات هوایی رژیم صهیونیستی را افزایش خواهد داد.

- در دوره‌های اخیر آمریکا تحرکات زیادی برای از هم‌پاشیدن انسجام محور مقاومت انجام داده و تلاش کرد وانمود کند اعضای این محور به ویژه پس از شهادت سردار سپهبد« قاسم سلیمانی» که از ستون‌های اصلی محور مقاومت بود انسجام سابق را ندارند؛ اما امضای چنین توافقی ثابت می‌کند که نه تنها خللی در مناسبات کشورهای عضو مقاومت ایجاد نشده بلکه ایران با حمایت از سوریه در توسعه نظامی می‌تواند نقش بزرگی در بازسازی این کشور داشته و بیش از پیش زمینه مداخلات ایالات متحده در سوریه کمرنگ شود.

- امضای این توافق در شرایطی که آمریکا از خلال قانون موسوم به قیصر به دنبال محاصره همه‌جانبه سوریه بوده و حتی یکی از بندهای اصلی آن خروج ایران از این کشور است٬ ثابت کرد که محاصره‌ و فشارهای آمریکا ضد محور مقاومت بی‌اثر بوده و «تروریسم اقتصادی» واشنگتن علیه کشورهای منطقه دیگر کارساز نیست.

 پیش از این نیز روسیه سامانه های پدافند هوایی اس 300 خود را در سوریه مستقر کرده بود؛ اما تاکنون از این سامانه ها در برابر تجاوزات اسرائیل استفاده نشده است. اما قابل توجه است که طبق توافق دمشق و تهران سامانه‌های ایرانی در مقابله با تجاوزات صهیونیست‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

بارزترین سیگنال توافق نظامی تهران و دمشق متوجه اسرائیل است٬ مبنی بر اینکه دیگر نمی‌تواند آزادانه و هرزمانی که بخواهد حریم هوایی سوریه را مورد تجاوز قرار دهد. بنابراین می‌توانیم پس از اجرای توافق مذکور شاهد تحولات امنیتی چشم‌گیری در سوریه باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon