«مکران؛ گنج آشکار» - ۵| تبادل کالا با ۲۲ کشور از طریق بندر چابهار/سیستان و بلوچستان چگونه امن شد؟

«مکران؛ گنج آشکار» - 5| تبادل کالا با 22 کشور از طریق بندر چابهار/سیستان و بلوچستان چگونه امن شد؟

مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از تبادل کالا با ۲۲ کشور از طریق بندر چابهار خبر داد و گفت:به دلیل وجود بندر چابهار، سیستان و بلوچستان یک استان امن است.

بهروز آقایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با یادآوری این که سال 97 در سفر به افغانستان با وزیر صنعت و تجارت این کشور دیدار کردم، اظهار کرد: در این جلسه درباره انتقال حبوبات و گندم برای وی توضیحاتی دادم و خیلی از ایران بابت این کار تشکر کرد و گفت " راه‌های دیگری هم داریم که بتوانیم از مسیرهای دیگر برای صادرات و واردات افغانستان داریم."

وی با بیان " به وزیر افغانستان گفتم  همه راه‌هایی که دارید از نظر اقتصادی و کاهش زمان به سطح چابهار نرسیده است"، افزود: به عنوان مثال هزینه حمل کانتینر 20 فوت از بندر شهید بهشتی و بنادر موندرا و ناواشیوا به 220 دلار و  هزینه حمل کانتینر 40 فوت به 350 دلار کاهش یافته است.

وی با یادآوری این که بندر چابهار یک بندر سنتی فیدری بود که کالا‌ از شهید رجایی به صورت ترانشیب وارد آن می شد، یادآور شد: با اقدامات انجام شده هم اکنون با  22 کشور از جمله اوکراین، هند، روسیه، چین، عمان، تایلند، رومانی فرانسه و... به صورت مستقیم تبادل کالا داریم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به این که در تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی و غیرنفتی به ترتیب 52 و 22 درصد رشد در بندر چابهار ثبت شده است، گفت: در واردات ذرت به عنوان کالای اساسی امسال 73 درصد، گندم 338 درصد و شکر 38 درصد ورودی بیشتر شده است.

آقایی با بیان این که برای تسهیل تبادلات تجاری به تجار افغانستان در چابهار دفتر داده‌ایم، اضافه کرد: یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده برای استفاده از ظرفیت های بندر چابهار این بوده که تخفیفات متقابل را جایگزین عوارض متقابل کرده‌ایم؛‌ به عنوان مثال هر تخفیفی در ایران داریم را در هند داریم. این قبیل مسائل بندر را سر پا نگه داشته است.

وی  با بیان این که برخی تجار خارجی به یک سنت و 2 سنت حساس هستند، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تا سال گذشته یک شرکت سرمایه گذار نداشتیم، اما هم اکنون 53 درخواست سرمایه گذاری داشته ایم که منجر به عقد 7 قرارداد شده است.

وی با اشاره به افزایش 68 درصدی درآمدهای بندر چابهار، تصریح کرد: از اواخر فروردین امسال 5 کشتی ترانزینی در بندر چابهار پهلوگیری کرده است. حدود 1500  کانتینر به بندر چابهار آمده که 3000 تردد در استان ایجاد کرده است. ترددی که جاده های استان را با کالای ترانزیتی پُر  کرده است.

وی با انتقاد از القائات نادرست در نا امن جلوه دادن سیستان و بلوچستان، گفت: به دلیل وجود بندر چابهار، سیستان و بلوچستان یک استان امن است.

مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی همچنین افزایش 400 درصدی اعتبار پروژه های فنی مهندسی در سال 98، افتتاح بلندترین برج کنترل ترافیک دریایی کشور به ارتفاع 60 متر در بهمن 99 و توسعه 119 هکتار از اراضی چابهار برای ایجاد شبکه معابر و تأسیسات دریایی را اقدامات صورت گرفته برای ارتقای ظرفیت بندر چابهار اعلام کرد و گفت: عملیات اجرایی 25 پروژه با اعتبار 700 میلیارد تومان در بندر چابهار در دست اجراست، ضمن این که جذب اعتبارات فنی و مهندسی به میزان 92 درصد بوده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon