انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه «میانه» شهریورماه برگزار می شود
گروه استانها - رئیس دفتر نظارت بر انتخابات آذربایجان شرقی با بیان اینکه تکلیف ۱۸ کرسی از ۱۹ کرسی مشخص شد، گفت: برای انتخاب یک نفر باقیمانده از نمایندگان استان در حوزه انتخابیه شهر میانه، در شهریور ماه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، صمد عزیزی در نشست خبری با خبرنگاران، با گرامیداشت 26 تیر به عنوان چهلمین سالگرد تاسیس شورای نگهبان، اظهار داشت: 4 دهه از فعالیت و تلاش شورای نگهبان در راستای صیانت و پاسداری از اسلامیت و جمهوریت نظام می گذرد و این تاریخ فرصت مناسبی برای گرامیداشت این 4 دهه خدمت است.
وی با بیان اینکه نقش شورای نگهبان در صیانت از نظام اسلامی را باید از بیانات مکرر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به دست آورد، افزود: بارها بر مواضع و اقدامات شورای نگهبان تاکید کرده اند و خواستار حفظ جایگاه والای شورای نگهبان بوده اند که تعابیری مانند «حساس ترین دستگاه قانونی کشور»، «مرکز اساسی و حیاتی نظام»، «عماد ملت و مایه آرامش مومنین»، «گلوگاه و مرکز حیاتی اداره و جهت گیری کشور است»، «حافظ هویت نظام» و «مانع انحراف حرکت نظام»، جایگاه شورای نگهبان را در سپهر سیاسی کشور نشان می دهد.
رئیس دفتر نظارت بر انتخابات آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه شورای نگهبان از بدو تاسیس، 3400 مصوبه مجلس شورای اسلامی را در مغایرت یا عدم مغایرت با احکام قانون اساسی و احکام شرع بررسی و ارزیابی کرده است، گفت: تا امروز 71 اصل قانون اساسی که نیاز به تفسیر داشت، بر اساس قوانین تفسیر شده است.
وی رسیدگی به ارجاعات دیوان عدالت اداری را مورد اشاره قرار داد و افزود: شکایاتی که مردم، اگر مصوبات مجلس را بر خلاف منافع عمومی و احکام شرعی و قانون اساسی می رسد، بیش از 1000 مورد در چهار دهه، مورد بررسی قرار گرفته است و این نشان از تضمین کنندگی جمهوریت نظام و دفاع از حق الناس است.
عزیزی انطباق یا عدم انطباق مصوبات دولت با احکام شرعی و قانون اساسی را یادآور شد و ابراز داشت: هزاران مصوبه تا کنون بررسی شده و مصوباتی که خلاف قانون اساسی و شرع باشد، برگشت داده شده است.
وی با بیان اینکه علاوه بر این ماموریت ها، نظارت بر برگزاری انتخابات هم بر عهده شورای نگهبان است، گفت: به جز انتخابات شورای شهر، بقیه انتخابات با نظارت شورای نگهبان برگزار می شود که بیش از 30 انتخابات از ابتدای انقلاب تحت نظارت شورای نگهبان برگزار شده است.
رئیس دفتر نظارت بر انتخابات آذربایجان شرقی، آمریکا را در راس مخالفان فعالیت شورای نگهبان دانست و خاطر نشان کرد: در آستانه انتخابات مجلس یازدهم، 5 نفر از اعضای شورای نگهبان را در لیست تحریم قرار داد که این نشان داد عملکرد این شورا درست است و تحریم اعضا برای آنها افتخاری بزرگ محسوب می شود. شورا راه نفوذ آمریکا و غرب را در نظام سیاسی کشور بسته است و مانع نفوذ جریان نفوذ به حاکمیت شده و به شایستگی از اسلامیت و جمهوریت نظام دفاع کرده است.
وی شبکه نظارت مردمی را ابزار و بازوی شورای نگهبان در انتخابات عنوان کرد و گفت: این نظارت مردمی هم اعتماد عمومی و اعتماد مردمی را به همراه داشته است. محور دیگر فعالیت نظارتی شورای نگهبان هم بررسی صلاحیت کاندیداها بود که با گروهی از معتمدین مردمی این اقدامات انجام شد.
عزیزی در ادامه، آمارهای انتخابات مجلس یازدهم را یادآور شد و با اشاره به اینکه 796 نفر در انتخابات مجلس یازدهم برای 19 کرسی مجلس صورت گرفته بود که 338 نفر فقط در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر بوده است، افزود: این آمار در مقایسه با مجلس دهم در سال 94، ثبت نام کنندگان 623 نفر بود که 28 درصد افزایش ثبت نامی داشته ایم که در مجلس نهم 295 نفر بود که در مجلس یازدهم بیش از دو و نیم برابر ثبت نام کرده اند.
رئیس دفتر نظارت بر انتخابات آذربایجان شرقی، از انصراف 110 نفر از 796 نفر خبر داد و اضافه کرد: 69 نفر از ثبت نامی ها در هیئت اجرایی رد صلاحیت شدند که 159 نفر عدم احراز و 169 در هیئت نظارت رد صلاحیت شدند و در نهایت 358 نفر صلاحیت خود را دریافت کردند.
وی با بیان اینکه با توجه به اصلاح قانونی انتخابات برای کسب حدنساب 25 درصد که به 20 درصد رسید، تکلیف 18 کرسی از 19 کرسی مشخص شد، گفت: برای انتخاب یک نفر باقیمانده از نمایندگان استان در حوزه انتخابیه شهر میانه، در شهریور ماه برگزار خواهد شد. در استان ما نماینده فوتی یا رد اعتباری نداریم ولی حوزه هایی که در کشور نماینده ندارند، همزمان با انتخابات ریاست جمهوری تعیین تکلیف می شوند.
عزیزی با اشاره به اینکه 11 هزار و 200 نفر وظیفه نظارت بر انتخابات را در استان داشتند، خاطر نشان کرد: بیش از 300 صندوق ثابت و سیار در استان داشتیم که بستگی به جمعیت رای دهنده، تعداد ناظرین حاضر بر صندوق ها تعیین و منصوب شدند.
وی در مورد تخلفات شناسایی شده در انتخابات مجلس یازدهم، ابراز داشت: تلاش ما این بود که با کمک دستگاه های دیگر از وقوع جرایم و تخلفات پیشگیری کنیم و دستگاه قضایی هم ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی را تشکیل داد. تمامی تخلفات تبلیغات انتخاباتی رصد شد، به سازمان های متولی و مراجع قضایی گزارش شد که اغلب موارد با تذکر حل شدند که بیشترین تخلفات گزارش شده هم «تبلیغات در خارج از بازه زمانی قانونی»، «استفاده از اماکن و اموال دولتی برای تبلیغ به نفع افراد» بوده است.
رئیس دفتر نظارت بر انتخابات آذربایجان شرقی، در پاسخ به سوالی در مورد کشف «خرید و فروش آرا» در انتخابات استان، گفت: گزارشات خرید و فروش رسیده به هیئت نظارت، به مراجع قضایی ارسال شده و قاضی در صورت اثبات و احراز اسناد خرید و فروش رای، حکم نهایی را صادر می کند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد بازدارنده بودن برخی از قوانین، گفت: برخی از قوانین بازدارندگی مناسبی ندارند که امیدواریم در قانون انتخابات که در مجلس یازدهم نیز همچنان ادامه دارد، مورد بازنگری قرار گرفته و اصلاح شود تا به حد کافی بازدارندگی داشته باشد.
انتهای پیام/111/ ع