اخبار تئاتر|دبیر جشنواره نقالی غدیر معرفی و جایگزین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان مشخص شد
معرفی دبیر جشنواره نقالی و پردهخوانی غدیر، مشخص شدن جایگزین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان و پیوستن مجموعه تئاتر شهر به پویش «من ماسک میزنم» تیتر اخبار تئاتر را تشکیل میدهند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و اداره کل هنرهای نمایشی رادیو در راستای ارتقای فرهنگ علوی و ایرانی و نیز تقویت، بازپیرایی و بهروزرسانی هنر سنتی و دیرینه پردهخوانی، نقالی و حماسهخوانی (نعت و مناقبخوانی آلالله) در کشور، چهارمین دوره جشنواره سراسری نقالی و پردهخوانی غدیر (نقالان علوی) را، همزمان با دهه ولایت و امامت (از عید سعید قربان تا عید غدیر خم) برگزار میکند.
این مرکز برای چهارمین دوره از جشنواره سراسری نقالی و پردهخوانی غدیر (نقالان علوی) طی حکمی مرشد محسن میرزاعلی را به عنوان دبیر معرفی کرد.
در متن این حکم آمده است: «بعد از عید فطر در تقویم تاریخ اسلام عید غدیر بزرگترین عید مسلمین است. عیدی که به ظاهر از یک پایان به یک آغازی میانجامد. آغازی که خبر از یک تراژدی بزرگ خبر میدهد و اگر حقیقتاً بخواهیم آنرا از نظر دراماتیک بررسی کنیم، غدیر از یک ساختار تراژیک برخوردار است. غدیر شروع مظلومیت علی(ع) است. شروعی که نطفه توطئه شهادت علی را در محراب رقم میزند. چراکه آن جامعه جاهل نمیتوانست مرد بزرگی چون علی را پذیرا باشد. پس از همان غدیر طرح و توطئه سرنگونی مرد عدالت را طراحی میکنند. همه ما میدانیم که نمایش و درام فریاد است، دفاع از انسانیت و عدالت و مظلومیت است؛ پس بر ما است که همواره بر بلندای تاریخ بشریت بیرق مظلومیت علی را برافراشته داریم و روایتگر آن باشیم که حقیقت غدیر و شهید محراب است.
جناب آقای محسن میرزاعلی؛ دبیر محترم چهارمین جشنواره سراسری نقالی و پردهخوانی غدیر (نقالان علوی)؛ از شما و جامعه روایتگری انتظار میرود که برخود لازم و بایسته بدانید که گوشه کوچکی از مظلومیت علی(ع) در غدیر را در جشنواره نقالان علوی توسط روایتگران علوی روایت کنید و مفهوم غدیر و ولایتپذیری برای جامعه امروز ایرانی شیعی را به نمایش بگذارید تا بار دیگر دچار اشتباه تاریخی دوبارهای نشویم.
امید است با تلاش، پیگیری و اتکال به ذات اقدس الهی و با عنایت به اهداف عالی حوزه هنری در مسیر معرفی و رویش نیروهای جوان و متعهد در عرصه نمایشهای آئینی و ملی موفق و مؤید باشید. انشاءالله»
تئاتر شهر هم ماسک به چهره زد
پس از اوج گیری مجدد شیوع ویروس کرونا و لزوم استفاده از ماسک در اماکن عمومی، تصاویر گرافیکی از پیوستن تئاتر شهر به پویش ملی «من ماسک میزنم» طراحی و در تابلوی اصلی این مجموعه نصب شد.
در این تصویر گرافیکی که با طراحی بهمن وخشور و عکاسی سمیرا نظری انجام گرفته، نشان گرافیگی مجموعه تئاتر شهر با طراحی ابراهیم حقیقی و دیوار نگارههای منحصر به فرد معماری نمای بیرونی به همراه عکسی از ساختمان مجموعه که روی نمای اصلی آن ماسکی به شکلی نمادین طراحی شده است، به چشم میخورد.
در بخش تایپوگرافی اثر نیز گروه اجرایی پروژه با انتخاب جملههای «ماسک من از تو محافظت میکند» و «ماسک تو از من محافظت میکند» کوشیدهاند تا از دریچه نگاه کارکنان تئاتر شهر و هنرمندان تئاتر، مخاطبان را به ترویج فرهنگ استفاده از ماسک در روزهای کرونایی ترغیب کنند.
پیش از این نیز اثر گرافیگی دیگری متناسب با حال و هوای روزهای کرونایی با طراحی مهتا کریمی پیش روی شهروندان تهرانی قرار گرفته بود.
جایگزین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان مشخص شد
با توجه به برگزار نشدن جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان به شکل مرسوم در سال جاری به جهت تبعات شیوع ویروس کرونا، اداره کل هنرهای نمایشی و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با همراهی انجمن هنرهای نمایشی ایران و انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان، برنامه «خیابان تئاتر ایران» را برگزار میکنند.
این برنامه در راستای حمایت از آثار هنرمندان تئاتر کشور با رویکرد استمرار ارتباط شهروندان با تئاتر و به ویژه نمایشهای خارج از صحنههای مرسوم در سه بخشِ «اجرا» با زیرمجموعههای «آزاد»، «نمایشهای آیینی و سنتی» و «نمایشهای کودک و نوجوان» و همچنین «مسابقه طرح و ایده» و «کارگاههای آموزشی» برگزار میشود.
متقاضیان حضور در برنامه «خیابان تئاتر ایران» میتوانند تا تاریخ یکشنبه 5 مردادماه سال جاری از طریق «بخش ویژه خیابان تئاتر ایران» در تارنمای ایرانتئاتر به نشانی http://theater.ir اقدام کنند.
انتهای پیام/