اخبار مستند|"گریز از مرکز"، ماجرای شهری که باید از آن گریخت/ "مردان خط مقدم" و روایت مدافعان سلامت

اخبار مستند|"گریز از مرکز"، ماجرای شهری که باید از آن گریخت/ "مردان خط مقدم" و روایت مدافعان سلامت

مستند «گریز از مرکز» تلاش برای پاسخ به این سؤال است: "آیا می‌شود تهران را ترک کرد؟"

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در زیر اخبار سینمایی را می‌خوانید: 

حضور 2 انیمیشن ایرانی در جشنواره فیلم هیروشیما

انیمیشن کوتاه «خرچنگ» ساخته شیوا صادق‌اسدی، همراه با انیمیشن «گرگم و گله می‌برم» به کارگردانی امیرهوشنگ معین از تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به هجدهمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن هیروشیما 2020 راه یافت.

امسال در بخش مسابقه رسمی جشنواره دوسالانه انیمیشن هیروشیما، 59 فیلم از سراسر جهان در چهار گروه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت که انیمیشن «خرچنگ» در گروه سه بخش مسابقه رسمی قرار دارد.

فیلم کوتاه 10 دقیقه و 50 ثانیه‌ای «خرچنگ» با تکنیک پاستل و رنگ روغن روی کاغذ و تلفیق با تکنیک روتوسکوپی در ابتدای سال 2020 در امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به پایان رسیده است.

«خرچنگ» داستان پسربچه‌ای خجالتی و منزوی است که علاقه دارد به عضویت گروه تئاتر مدرسه در آید، ولی تنها نقشی که به او پیشنهاد می‌شود نقش یک خرچنگ است.

پیش‌تر نیز انیمیشن «گرگم و گله می‌برم» امیرهوشنگ معین به بخش مسابقه رسمی هجدهمین جشنواره انیمیشن هیروشیما 2020 راه یافته بود و قرار است در گروه چهار این بخش به نمایش درآید.

جشنواره دوسالانه انیمیشن هیروشیما یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های انیمیشن جهان و مورد تایید جایزه آکادمی اسکار برای فیلم‌های کوتاه است که امسال از 30 مرداد تا 3 شهریور 1399 برابر با 20 تا 24 آگوست 2020 بدون حضور مخاطبان در شهر هیروشیما ژاپن برگزار خواهد شد.

شیوا صادق‌اسدی پیش‌تر نیز دو پویانمایی «بچه گربه» و «پدربزرگ» را با تهیه‌کنندگی کانون پرورش فکری ساخته است.

«گریز از مرکز»؛ آیا می‌شود تهران را ترک کرد؟

«گریز از مرکز» یکی از آثار جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است که با موضوع مهاجرت تهرانی‌ها به دیگر شهرهای کشور تهیه شده است. «فریده صارمی» کارگردانی این فیلم را برعهده داشته است.

«گریز از مرکز» به موضوع مهاجرت معکوس می‌پردازد؛ مهاجرت از تهران به سایر شهرها و یا روستاها. در این فیلم دو نوع مهاجرت بررسی می‌شود: مهاجرت دستوری که بحث انتقال کارمندان تهرانی به سایر شهرها است و مهاجرت داوطلبانه که به‌صورت فردی با گروهی رخ می‌دهد.

فریده صارمی در یادداشت خود درباره ساخت این فیلم می‌نویسد: تهران، شهری که باید از آن گریخت؛ شهری که گریزی از آن وجود ندارد. کم و بیش 12 میلیون نفر در شهر تهران زندگی پرمخاطره‌ای را تجربه می‌کنند. پس هم مسئولان به فکر سبک کردن جمعیت این شهرند و هم بعضی از شهروندان جانشان را از مخاطره‌های شهر دور می‌کنند. در فیلم دنبال پاسخی برای این سؤال بودم که آیا می‌شود تهران را ترک کرد؟

عوامل تولید مستند 47 دقیقه‌ای «گریز از مرکز» عبارت‌اند از: پژوهشگر، تدوینگر، کارگردان و تهیه‌کننده: فریده صارمی، تصویربرداران: داود اشرفی، کیوان یوسفی، پویان کفیلی، صدابرداران: اشکان فتاحی، حسام مژدهی، صداگذار: بهرنگ میرزایی، مدیر تولید: محمد غلام‌نژاد، عکاس: سمن لطفی، مجری طرح: مؤسسه هنرهای تصویری راش، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

فریده صارمی متولد شهر تهران و فارغ التحصیل کارشناسی سینما از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر و کارشناسی ارشد سینما از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. در پرونده فیلمسازی او، ساخت آثاری چون «اگر شبی از شب‌ها»، «هوای تازه»، «اسکورپیو»، «چند قطعه کودکانه» و «سوی دیگر» به چشم می‌خورد.

پخش مستند «مردان خط مقدم» از سیما

«مردان خط مقدم» داستان انسان‌هایی است که بدون هیچ چشم‌داشتی از جان و سلامتی خود برای همنوعانشان گذشتند.

شیوع ویروس کرونا از جمله دغدغه‌های اخیر جهان و اهمیت آن تاحدی است که فعالیت افراد را در مبارزه با آن به جهاد تبدیل کرده است. در این راستا یکی دیگر ازتولیدات گروه مستند روایت فتح با نام «مردان خط مقدم» ابعاد فعالیت‌های جهادی را به تصویر می‌کشد.

بهرامی‌نژاد کارگردان مستند «مردان خط مقدم» گفت: چند ماهی است که ویروس منحوس کرونا بر سر کل دنیا و کشور ما سایه انداخته است. شرایط آنقدر پیچیده شده است که نیازمند کمک همه مردم دنیا برای ریشه‌کنی این بیماری هستیم.

وی در ادامه گفت: در ایران از همان ابتدای ورود بیماری کرونا به کشور گروه‌های مردمی که سابقه حضورشان را در حوادث مختلف گذشته مثل سیل، زلزله و ... شاهد بودیم، شروع به فعالیت کردند و این بار همراه با کادر درمانی به مبارزه با کرونا پرداختند.

بهرامی‌نژاد با بیان اینکه این مستند روایتگر حضور یکی از گروه‌های مردمی در بیمارستان مسیح دانشوری برای برداشتن باری از دوش کادر درمانی است، گفت: دیدن این فعالیت‌ها و اقدامات برای بنده که مستندسازی می‌کنم دغدغه فعالیت ایجاد می‌کند، من به دنبال انگیزه‌ها و کارهایی بودم که این گروه در مواجهه با کرونا از خود نشان می‌دادند.

محمدمهدی بهرامی‌نژاد در خصوص ساخت این مستند می‌گوید:تیم تصویربرداری ما همراه با گروه داوطلب مردمی به سراغ بیماران می‌رفتیم و این مواجهه با ویروس کرونا، بزرگ‌ترین سختی برای تولید بود ولی باید برای ثبت در تاریخ، فعالیت این نیروهای خودجوش را در روزهای سخت به تصویر می‌کشیدم و به یاری خدا این کار انجام شد. البته ناگفته نماند که بعضی از اعضای این گروه مردمی بعدتر دچار ویروس کرونا شدند.

این مستندساز در پایان گفت: در این مستند همراه با آقای ابوذر هاشمی، امیرحسین میرصابری و دیگر دوستان تصویربرداری سعی در ثبت واقعه مهمی در روزگار فعلی داشتیم که امید است مقبول واقع شود.

مستند «مردان خط مقدم» به کارگردانی محمدمهدی بهرامی‌نژاد تولید شده در گروه مستند روایت فتح، پنجشنبه 26 تیر، حوالی ساعت 18 از شبکه یک پخش می‌شود.

کاور مرگ کرونایی در میانه تولید

«کاور مرگ» از جمله آثار مستند کرونایی است که توسط یک بانوی فیلمساز در حال ساخت است. این فیلم تأثیر ویروس کرونا بر مشاغل خاص و چگونگی مواجه شدن این گروه از مشاغل با مشکلات و خطرهای پیرامونشان را به تصویر می‌کشد.

تهیه‌کننده و کارگردان مستند «کاور مرگ» مریم اسلوبی است که هم‌اینک این پروژه کرونایی در میانه‌ راه تولید قرار دارد و سکانس‌های باقیمانده پس از اخذ مجوزهای لازم و اقدامات مورد نیاز برای حفظ سلامت گروه به‌زودی فیلمبرداری خواهد شد.

امور صدا و تصویر این فیلم برعهده‌ آرش خسروی است.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران