سایه شوم کرونا بر کسب و کار ایلامی‌ها؛ دولت به اصناف ورشکسته تسهیلات بلندمدت بدهد

سایه شوم کرونا بر کسب و کار ایلامی‌ها؛ دولت به اصناف ورشکسته تسهیلات بلندمدت بدهد

گروه استان‌ها- کرونا ۶ ماه است بر کسب‌وکار ایلامی‌ها سایه شوم خود را گسترانیده و بسیاری را بی‌کار و سفره مردم را کوچک کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، با گذشت 6 ماه متوالی از شیوع گسترده کرونا در کشور و پیامدهای اجتماعی-اقتصادی آن؛ وضعیت استان ایلام به لحاظ اشتغال دچار تزلزل شده است. تداوم خانه‌نشینی، فقر و بیکاری، بازار عرضه و تقاضا را آنچنان دچار تغییر کرده است که بازاریان برای تامین معیشت و پرداخت اجاره بهای محل کسب خود نیز ناتوان شده‌اند.

علی‌محمد حسینی، یک فعال بازار در شهرستان ایلام از خسارت وارده کرونا بر کسب‌وکار خود این‌چنین می‌گوید؛ "رکود در بازار ایلام، ناتوانی مردم در خرید، کاروکاسبی را از ما گرفته است و شغلمان در حال تعطیلی است."

فرهمند دیگر مغازه‌دار ایلامی نیز روایت دیگری از تأثیر کرونا ویروس بر کسب‌وکار خود دارد و نبود کار و کاسبی را علاوه بر تأثیر کرونا، گرانی لجام‌گسیخته در بازار ایلام می‌داند.

وی نبود ثبات در قیمت‌ها و سطح درآمد شهروندان ایلامی که 20 درصد جمعیت 600 هزارنفری استان تحت پوشش نهادهای حمایتی را عامل ایجاد این وضعیت عنوان می‌کند.

میوه‌فروش بازار میوه ایلام که خود را معرفی نکرد، گفت: گرانی میوه در ایلام، توان خرید میوه را از مردم گرفته و خوردن بعضی از میوه‌های نوبرانه برای بسیاری از مردم به آرزو تبدیل‌شده است. درآمد مغازه میوه‌فروشی من به حدی کاهش دارد که امکان تأمین ضروریات زندگی خود را ندارم.
 
یوسفی مغازه‌دار پوشاک نیز بیان داشت: به‌جرأت می‌توانم بگویم درآمدم در حدی است که حتی کرایه مغازه را نمی‌توانم پرداخت کنم تا چه برسد به تأمین سایر مایحتاج زندگی و واقعاً فروشی ندارم.

با این وصف گرانی، سایه شوم کرونا بر زندگی، زیست و سلامت مردم و از طرفی شرایط اقتصادی و نبود ثبات قیمت‌ها بسیاری از خانواده‌ها را در فقر و نداری قرار داده است و بسیاری تنها ممر زندگی‌شان فقط همون مبلغ یارانه‌ای است که به حسابشان واریز می‌شود.

یونس هواسیان رئیس مجامع امور صنفی استان ایلام نیز با اشاره به تاثیرات کرونا بر بازار و وضعیت اقتصاد و معیشت در استان ایلام اظهار داشت: بیشترین خسارت در ایلام شیوع کرونا به بازاریان و کسبه وارد شده است.

رئیس مجامع امور صنفی استان ایلام گفت: کسادی بازار، اوضاع معیشتی مردم، رکود بازار را در پی داشته است و خریداری وجود ندارد که فروشی انجام شود و این نبود تقاضا بسیاری از کسب و کارها را با ورشکستگی مواجه کرده است.

وی گفت: برای نجات بازار از این وضعیت، کمک معیشتی و پرداخت وام‌های بلند مدت و از طرفی نظارت بر قیمت‌ها تا مردم بتوانند نیازهای اولیه خود را تامین کنند، ضرورت وضعیت موجود است.

انتهای پیام/180/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت