خودکفایی جزیره قشم در تأمین برق با استفاده از تجهیزات داخلی

خودکفایی جزیره قشم در تأمین برق با استفاده از تجهیزات داخلی

با ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با تجهیزات و توان ایرانی، زیرساخت موثری برای توسعه صنایع پالایشی و فولاد و همچنین صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بالا در جزیره بزرگ قشم فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جزیره قشم به عنوان بزرگترین جزیره خلیج فارس، در حال حاضر در زمستان حدود 100 مگاوات و در تابستان حدود 280 مگاوات، نیاز برقی دارد. این نیاز برقی تا روز گذشته با وجود ظرفیت تولید برق حدود 80 تا 100 مگاوات در جزیره و واردکردن برق از بندرعباس تأمین می شد تا اینکه روز گذشته نخستین واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 170 مگاوات به بهره برداری رسید.

با بهره برداری از این واحد، جزیره قشم تقریبا از واردات برق بی نیاز شده و در تأمین برق خودکفا شده است. دومین واحد نیروگاه سیکل ترکیبی قشم نیز در آستانه افتتاح و راه اندازی قرار دارد و طبق برنامه ریزی، حدود دو هفته آینده به مدار بهره برداری وارد می شود. با ورود این واحد، 170 مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق نیروگاه قشم و همچنین این جزیره بزرگ افزوده شده و جزیره قشم، نه تنها در تأمین برق مورد نیاز بخش مسکونی، تجاری و صنعتی خود به صورت کامل خودکفا می شود بلکه مازاد تولید را به سرزمین اصلی (دیگر بخش های استان هرمزگان) با خط موجود ارسال خواهد کرد.

نیروگاه سیکل ترکیبی قشم در زمینی به مساحت 73 هکتار در کیلومتر 18 جاده لافت به  قشم واقع شده و تجهیزات به کار رفته در این نیروگاه، ساخت داخل است. از جمله این تجهیزات، توربو ژنراتور گازی (MAP2A) تولید شرکت گروه مپنا است. همچنین طراحی، مهندسی، ساخت و اجرای این نیروگاه توسط متخصصان ایرانی در شرکت گروه مپنا انجام شده و قرار است بهره برداری از این نیروگاه نیز توسط متخصصان ایرانی در مجموعه شرکت گروه مپنا و شرکت برق و انرژی غدیر انجام شود.

شرکت گروه مپنا مالک 40 درصد سهام این نیروگاه و شرکت  برق و انرژی غدیر، مالک 60 درصد سهام این نیروگاه است. قرار است واحد بخار این نیروگاه به ظرفیت 160 مگاوات، در پایان پاییز سال 1400 به مدار بهره برداری وارد شود. از اینرو با ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی قشم با تجهیزات و توان ایرانی، زیرساخت موثری برای توسعه صنایع پالایشی و فولاد و همچنین صنایع تبدیلی با ارزش افزوده بالا در جزیره بزرگ قشم فراهم شده است.

پس از تکمیل واحد بخار این نیروگاه در سال 1400، مقرر شده تا آب شیرین کنی با ظرفیت 8000 مترمکعب در شبانه روز به این پروژه اضافه شود که نقش موثری در تأمین آب شرب جزیره خواهد داشت. این آب شیرین کن نیز با توان داخلی طراحی و اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه