استخرهای پرورش میگو استان بوشهر با کمبود "بچه‌میگو" مواجه هستند

استخرهای پرورش میگو استان بوشهر با کمبود "بچه‌میگو" مواجه هستند

گروه استان‌ها- رئیس پژوهشکده میگوی کشور با اشاره به تولید ۱.۱ میلیارد قطعه بچه میگو در مراکز تکثیر استان بوشهر گفت: با توجه به نیاز ۲ میلیارد قطعه بچه میگو برای پرورش در استخرهای پرورشی استان بوشهر، اکنون این مراکز با کمبود بچه میگو مواجه هستند.

عقیل دشتیان‌نسب در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با بیان اینکه دومین گشت تحقیقاتی پژوهشکده میگو  برای تعیین زمان صید آغاز شد اظهار داشت: نخستین گشت تحقیقاتی برای بررسی زمان آزاد سازی صید میگو  در آبهای خلیج فارس استان بوشهر 18 تیر به مدت 4 روز برگزار شد و اکنون دومین گشت‌‌ تحقیقاتی از امروز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه دومین گشت تحقیقاتی برای بررسی وضعیت ذخائر میگو به مدت 4 روز انجام می‌شود گفت: پس از 3 گشت تحقیقاتی نتایج آن در کمیته مدیریت صید بررسی و زمان آغاز صید میگو در آب‌های خلیج فارس محدوده استان بوشهر تعیین می‌شود.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور بهترین زمان برای آغاز صید میگو را رسیدن 70 درصد جمعیت میگو‌ها به اندازه 12 سانتی‌متر دانست و گفت: در این گشت‌های تحقیقاتی وضعیت ذخیره میگو در 30 ایستگاه خلیج فارس در اعماق بین 10 تا 30 متر بررسی می‌شود.

دشتیان‌نسب با اشاره به اینکه صیادان، صید میگو را با ابزار ترال یا کف‌‌روب انجام می‌دهند تصریح کرد: صید ترال خطرناک‌ترین نوع صید در تخریب زیستگاه‌های آبزیان در خلیج فارس معرفی شده که تنها برای صید میگو در مدت کوتاهی اجازه صید به روش ترال صادر می‌شود چراکه میگو از نوع آبزی کف‌زی است و با این روش می‌توان به صید آن پرداخت.

وی، از تولید کیت تشخیص بیماری میگو در استان بوشهر بر داد و بیان کرد: کیت PCR تشخیص بیماری لکه سفید میگو با تلاش پژوهشکده میگو طراحی و ساخته شد که تلاش می‌شود در هفته پژوهش در آذر ماه امسال از آن رونمایی شود.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور افزایش مولدهای میگو در ایستگاه تحقیقاتی خلیج فارس بوشهر را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از هفت‌هزار و 500 جفت مولد در ایستگاه تحقیقاتی خلیج فارس بوشهر تولید شد که نسبت به سال ماقبل آن که 4هزار مولد بود رشد قابل توجهی داشته است.

دشتیان‌نسب افزود:امسال طبق برنامه‌ریزی با افزایش سطح زیر کشت اراضی پرورش میگو  تولید 10 هزار جفت مولد گونه وانامی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به دور جدید مولدسازی میگوی وانامی گفت: با ذخیره سازی 76 هزار بچه میگو در مخزن‌های نوزادگاهی ایستگاه تحقیقاتی خلیج فارس دور جدید مولدسازی آغاز شده و این بچه میگو‌ها به منظور تنوع جمعیتی از 4 مرکز تکثیر تهیه و ذخیره سازی شدند.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور با بیان اینکه این میگو‌ها تا تبدیل شدن به مولد میگو در 5 استخر گلخانه‌ای ذخیره سازی می‌شوندخاطرنشان کرد: اکنون تکثیر میگو در 5 استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، گلستان، خوزستان و بوشهر انجام می‌شود که امسال پرورش دهندگان میگو به شدت با مشکل کمبود بچه میگو مواجه شده‌اند.

دشتیان‌نسب با اشاره اینکه مراکز تکثیر پرورش آبزیان استان بوشهر تاکنون افزون بر یک میلیارد و 100 میلیون قطعه بچه میگو تولید کرده‌اند تصریح کرد: این بچه میگو تحویل پرورش‌دهندگان استان بوشهر برای ذخیره سازی داده‌اند و این در حالی است که پرورش دهندگان استان بوشهر به 2 میلیارد قطعه بچه میگو نیاز دارند.

وی، عامل کمبود بچه میگو را کمبود مولد عاری از بیماری دانست و افزود:یکی دیگر  از عوامل کمبود بچه میگو، مشکلات فنی و بهداشتی مراکز تکثیر  است که عوامل متعددی از جمله وابستگی به کارشناسان و کارگران تخصصی کشورهای خارجی است.

رئیس پژوهشکده میگوی کشور تاکید کرد: باید برای حل این مشکل نسبت به تربیت کارشناسان داخلی اقدام و وابستگی به نیروهای خارجی قطع کرد.

انتهای پیام/190/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon