بیماران بهبودیافته از کرونا در استان مرکزی برای اهدای پلاسما استقبال کردند
گروه استانها ـ مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با اشاره به استقبال بیماران بهبود یافته از کرونا به اهدای پلاسما در استان مرکزی گفت: حجم مراجعه مردم به مراکز خون استان مرکزی کاهش یافته است.
فاطمه سادات مهدویانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به آخرین وضعیت ذخایر خونی استان مرکزی اظهار داشت: اکنون ذخایر خونی استان در وضعیت خوبی است اما به سبب محدودیتهای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و تاثیری که بر تردد مردم داشته مراجعهکنندگان نسبت به ماه گذشته کاهش پیدا کردند.
وی افزود: اگر این روند ادامه داشته باشد ممکن است ذخایر خونی استان با مشکل مواجه شود به طوری که در موج نخست شیوع ویروس کرونا عملهای جراحی متوقف شده بود اما اکنون عملهای جراحی انجام و مصرف خون همانند سالهای گذشته است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: همه پایگاهها و مراکز اهدای خون بر اساس پروتکلهای بهداشتی ضدعفونی میشوند و فاصلهگذاری اجتماعی نیز رعایت میشود به طوری که در ورودی مراکز اهدای خون دستگاه ضدعفونی قرار داده شده تا مراجعه کنندگان قبل از ورود دستهای خود را ضدعفونی کنند همچنین تب سنجی افراد نیز انجام میشود.
رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی در مراکز و پایگاهای انتقال خون
مهدویانی تصریح کرد: ویروس کووید 19 با خون منتقل نمیشود بنابراین مردم نگرانی در این زمینه نداشته باشند زیرا تمام پروتکلهای بهداشتی در مراکز و پایگاهای انتقال خون رعایت میشود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: در پایگاه انتقال خون خیابان شهید شیرونی اراک در ساعات 7 و 30 دقیقه تا 13 و از ساعت 14 تا 19 عصر ثبتنام و پذیرش انجام میشود و در روزهای پنجشنبه هم از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 12 ظهر و از ساعت 14 تا 18 عصر آماده خدمت رسانی به مردم است.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: در شهرستان ساوه هر روز از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 13 ظهر ثبتنام و پذیرش انجام میشود، در شهرستان خمین روزهای شنبه، دلیجان یکشنبه، آشتیان چهارشنبه و محلات سه شنبه از ساعت 8 تا 11 صبح آماده خدمترسانی به مردم هستند.
اهدای پلاسمای خون توسط بهبودیافتگان کرونا
مهدویانی با اشاره به اهدای پلاسمای بهبودیافتگان مبتلا به کرونا گفت: بهبودیافتگان از کرونا یک ماه پس از بهبودی میتوانند با مراجعه به مراکز انتقال خون پلاسمای خود را اهدا کنند، این افراد پادتن هایی دارند که علیه ویروس کرونا اقدام میکند و زمانی که این پلاسما به فرد مبتلا به کرونا تزریق میشود پادتن تاثیر زیادی در روند بهبودی فرد دارد.
وی خاطرنشان کرد: اهدای پلاسما تاثیر منفی بر اهداکننده ندارد و سبب کاهش سیستم ایمنی بدن فرد نمیشود بنابراین افراد بهبودیافته از کرونا یک ماه پس از بهبودی خود میتوانند با مراجعه به مراکز انتقال خون و اهدای پلاسما به شکرانه سلامتی خود به سایر هم نوعان درگیر با این ویروس کمک کنند.
90 نفر مراجعه کننده اهدای پلاسما
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی ادامه داد: در استان تعداد 90 نفر مراجعه کننده اهدای پلاسما داریم که تعداد 71 نفر موفق به اهدای پلاسما شدند و هیچ مشکلی برای آنها ایجاد نشده، تعدادی از آنها هم برای دومین بار مراجعه کردند.
مهدویانی با اشاره به اینکه نیاز به خون و فرآوردههای خونی امری همیشگی است، گفت: همه گروههای خونی نیازمند پلاسما هستند بنابراین باتوجه به اینکه بیماران تالاسمی، خانمهای باردار، بیماران تصادفی و غیره به خون و فرآوردیهای خونی نیازمند هستند از مردم استان درخواست دارم در این روزها همانند سالهای گذشته با اهدای خون همکاری داشته باشند.
انتهای پیام/713/ش