"رمدسیویر" بالاخره در لیست داروهای وزارت بهداشت وارد شد/ تأثیر این دارو بر درمان کرونا چیست؟

گروه استان‌ها ـ تاکنون هیچ دارویی برای درمان قطعی کرونا وجود نداشته است اما برخی داروها نظیر "رمدسیویر" که در لیست دارویی وزارت بهداشت قرار گرفت، جهت درمان بیماران حاد استفاده می‌شود و برخی سودجویان آن را در بازار سیاه با قیمت بالا به فروش می‌رسانند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در روزهای شیوع کرونا و عدم وجود داروی قطعی و واکسن برای آن، عده‌ای از این شرایط سوءاستفاده و روزی به‌دروغ داروی دگزامتازون را داروی اصلی کرونا معرفی می‌کنند و امروز صحبت از دارویی دیگر می‌کنند که بحث داغش در بازار سیاه هم مطرح است.

در این رابطه متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار تسنیم، گفت: این بیماری بسیار ناشناخته می‌باشد و تاکنون در جهان واکسن و داروی قطعی برای آن وجود نداشته است.

پریوش داوودیان ادامه داد: بر اساس پروتکل‌های درمانی وزارت بهداشت، داروهایی در بیمارستان برای بیماران کووید١٩ تجویز می‌شود که در روند بیماری و کنترل آن تأثیر دارد و علائم و عوارض کرونا را بهبود می‌بخشد.

وی ضمن تأکید بر اینکه هیچ دارویی به‌طور حتمی ویروس را از بین نمی‌برد، افزود: یکی از داروهایی که این روزها از آن صحبت می‌شود، داروی رِمْدِسیویر می‌باشد که با استفاده از آن، نتایج مثبتی در بهبود شماری از بیماران بستری و حاد، مشاهده شده است.

داوودیان ضمن بیان اینکه این دارو راه درمان قطعی کرونا نیست، گفت: این دارو با داروهای دیگر که در بیمارستان استفاده می‌شود فرقی ندارد و آن‌گونه نیست که تأثیر معجزه‌آسایی بر بهبود بیماران کرونایی داشته باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان تصریح کرد: پزشکان معمولاً براساس میزان اعضای درگیر با بیماری، دارو تجویز می‌کنند این داروها نیز باید با کنترل تجویز شوند، بنابراین در درمان‌های سرپایی به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند.

او با تأکید بر ادامه‌دار بودن تحقیقات بر تأثیر انواع داروها بر کرونا، اضافه کرد: به‌گفته مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با ورود داروی رمدسیویر به فهرست دارویی کشور جهت درمان کرونا موافقت شده است.

وی خاطرنشان کرد: البته اخیراً نمونه‌های تقلبی این دارو در بازار آزاد مشاهده شده است که با قیمت گزاف به فروش می‌رسد و علاوه بر عدم تأثیر بر بهبود بیماری، ممکن است به‌دلیل تقلبی بودن باعث بروز عوارض خطرناکی نیز بشود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به مواردی که علی‌رغم استفاده از داروی رمدسیویر یا داروهای دیگر بهبود نیافتند، تأکید کرد: مردم بدون تجویز و کنترل پزشک، هیچ نوع دارویی را تهیه و استفاده نکنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین تصریح کرد: دارو برای بیماران کرونایی به‌اندازه کافی در بیمارستان‌ها موجود است و بیماران به هیچ وجه از بازارهای غیررسمی اقدام به خرید دارو نکنند.

رِمْدِسیویر یک داروی ضدویروسی است که ابتدا برای درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت‌های ویروس ماربوگ ساخته شد اما به‌‌تدریج مشخص شد که خاصیت ضدویروسی علیه برخی ویروس‌های دیگر نظیر سارس و مرس را داشته است؛ این دارو تکثیر ویروس در بدن را کاهش می‌دهد و اکنون نتایج مثبتی از آن در روند بهبود بیماری کرونا مشاهده شده و در زمان حاضر مطالعات و بررسی‌های بیشتری درحال انجام است.

انتهای پیام/868/ز+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon