دبیرکل جهاد اسلامی: مقاومت توانمندی خود برای مقابله با دشمن را اثبات کرد/ ابهت اسرائیل را در هم شکستیم

دبیرکل جهاد اسلامی: مقاومت توانمندی خود برای مقابله با دشمن را اثبات کرد/ ابهت اسرائیل را در هم شکستیم

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با تاکید بر توانمندی مقاومت برای مقابله با تجاوزگری رژیم صهیونیستی خاطر نشان کرد :ما در حال نبرد با دشمن و پروژه غربی که این رژیم را به وجود آورد و نیز نبرد با جامعه بین المللی منافقی هستیم که از اسرائیل حمایت می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری العهد، «زیاد النخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین امشب در سخنانی خاطر نشان کرد : مقاومت به تمام کسانی که ناظر اوضاع هستند، ثابت کرده است که می تواند با این تجاوزگری و زورگویی اسرائیل دیکتاتور در منطقه مقابله کند.

اظهارات النخاله به مناسبت ششمین سالگرد نبرد موسوم به «بنیان مرصوص 2014»(دفاع مقاومت از مردم غزه در برابر تجاوزگری همه جانبه ارتش رژیم صهیونیستی) در گفتگو با شبکه ماهواره ای فلسطین الیوم بیان می شد که طی آن خاطر نشان کرد مقاومت، خطوط قرمز را در مقابله با دشمن درهم شکست و غزه در حالی که محاصره بود، سلاح استراتژیک خود را با تکیه بر توان داخلی خود ساخت.

وی تصریح کرد : مقاومت فلسطین در سال 2014 میلادی، هدف قرار دادن هر شهر اسرائیلی را به مثابه شکستن خط قرمز نمی دانست، همانطور که دشمن تمام نوار غزه را آماج حملات خود قرار داده بود( برای خود خط قرمزی قائل نبود)، مقاومت اعلام کرد که تمام مناطق اشغالی فلسطینی هدف موشکهای مقاومت و عملیات آن قرار دارد.

النخاله در ادامه درباره جنگ سال 2014 میلادی گفت جنگ سال 2014 میلادی در شرایط و فضای سیاسی بسیار پیچیده به راه افتاد که بر خلاف نبردهای سابق، شرایط مهیا نبود، در خلال این جنگ، مصر موضعگیری خاص خود را در قبال نوار غزه داشت، شکاف و دودستگی فلسطینی پابرجا بود، محاصره تشدید شده بود و تمام این شرایط منجر به طولانی شدن زمان نبرد شد.

وی ادامه داد قاهره پس از گذشت یک هفته از آغاز این جنگ، ابتکاری برای آتش بس ارائه کرد که گروههای مقاومت فلسطین در آن زمان این ابتکار را غیر منصفانه و ناعادلانه  توصیف کردند، در نتیجه ما این ابتکار عمل را نپذیریم، زیرا این ابتکار عمل فرقی میان جلاد و قربانی قائل نبود و هر دو را یکسان می دانست.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین خاطر نشان کرد تجاوزگری اسرائیلی به نوار غزه پس از یک سری حوادث در کرانه باختری صورت گرفت که از جمله می توان به تجاوز شهرک نشینان صهیونیست به خانواده ابوخضیر و ربودن سه نظامی صهیونیست اشاره کرد.

النخاله گفت اسرائیل جنگ افروزی خود را با بمباران تونل حماس و شهادت 6 نفر از رزمندگان این جنبش و بمباران اهداف متعددی آغاز کرد و تصمیم مقاومت هم پاسخ به این تجاوزگری بود، البته تصمیم پاسخ به تجاوزگری باید همیشه اینگونه باشد و به این ترتیب نبرد تمام عیار آغاز شد.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی اظهار داشت مقاومت با قدرت به این تجاوزگری پاسخ داد و قدرت آن آشکار بود، مقاومت تمام آنچه را در توان داشت برای موشکباران مواضع و اهداف دشمن به کار گرفت.

وی به حجم سنگین تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در جنگ 2014 اشاره کرد و گفت نوار غزه در معرض 75 هزار مورد تجاوز جنگنده های اسرائیلی قرار گرفت.

النخاله تصریح کرد مقاومت با امکانات خود توانست با این تجاوزگری مقابله کند و نظامیان رژیم اشغالگر نتوانستند به مرزهای غزه رخنه کنند و با مقاومت شجاعانه و شدید در بیشتر محورها روبرو شده و متحمل خسارتها و تلفات بزرگ و سنگین شدند.

وی افزود اسرائیل در رویارویی ها در مرزهای غزه، بیش از 70 نظامی اش کشته شدند و بیش از سه هزار نفر دیگر در این رویارویی و موشکهای مبارزان زخمی شدند.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی درباره هدف قرار گرفتن تل آوی و نماد بودن این اقدام مقاومت اظهار داشت این اولین بار نیست که شهرهای مرکزی و محوری داخل رژیم صهیونیستی هدف قرار می گیرد، در سال 2012 هم تل آویو موشک باران شد و اولین خط قرمز در آن جنگ شکسته شد، ما در سال 2014 میلادی، هدف قرار گرفتن هر شهر اسرائیلی را شکستن خط قرمز قلمداد نکردیم، مقاومت از سخن گفتن از خطوط قرمز با دشمن عبور کرد، ما با تمام قدرت خود جنگیدیم و هیچ ارزشی برای هیچ قرمز دشمن اسرائیلی قائل نیستیم.

دبیرکل جهاد اسلامی درباره پشت پرده توافق آتش بس در آن جنگ هم گفت قاهره خواستار شنیدن مستقیم موضع فلسطینی شد، موسی ابومرزوق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در آن زمان در قاهره حضور داشت و بیش از دو هفته هم آنجا بود، اما هرگز با وی تماس و ارتباطی گرفته نشد و این شرایط پیرامونی این نبرد را نشان می دهد، عدم ارتباط با حماس به سبب اختلافات میان این جنبش و قاهره در پی 30 ژوئن بود.

وی افزود در چنین شرایطی، در قاهره درباره راه خروج از این وضعیت و ضرورت موضع یکپارچه فلسطینی در رویارویی با تجاوزگری دشمن حرف زده می شد و نتیجه تماسها، توافق با رهبری فلسطینی بود مبنی بر اینکه یک هیئت یکپارچه فلسطینی برای مذاکرات تشکیل شود.

النخاله ابراز عقیده کرد توافق بر سر هیئت یکپارچه فلسطینی به ریاست تشکیلات خودگردان به عنوان جبران ابتکار مصر بود که پذیرفته نشد و نیز جبران غیبت تشکیلات خودگردان از صحنه فلسطینی در سال 2013 که منحصر به جهاد اسلامی و حماس بود.

 

وی گفت به سبب آنکه همه ما منافع ملت فلسطین را درک کرده بودیم، توافق صورت گرفت مبنی بر اینکه سازمان آزادیبخش، ریاست هیئت فلسطینی را برعهده بگیرد و نماینده تمام گروهها باشد.

النخاله ادامه داد اعتقادی به این ندارم که تشکیلات خودگردان متقاعد بود که تمام این خواسته ها را برای نوار غزه محقق می کند، در حالی که در نوار غزه حضور نداشت و این از جمله پیچیدگی هایی بود که در مذاکرات با آن روبرو بودیم.

دبیرکل جهاد اسلامی اظهار داشت برادران ما در قاهره، گزینه طراحی خواسته های جدید را به ما واگذار کردند، گروه های فلسطینی خواسته های زیادی را مطرح کردند که امکان تحقق برخی از این خواسته ها وجود دارد و طرفهای آگاه بیشتر از دیگران درک می کنند که تحقق آن در بعد سیاسی وجود ندارد، غزه محاصره است و حکومت را در اختیار ندارد و تمام مواضع اطراف آن منفی است، تحقق خواسته هایی در این سقف عالی موضع پیچیده ای در مذاکرات بود.

وی افزود سازمان اطلاعات مصر در آخرین دیدار با رهبران حماس به آنها گفتند که در این نبرد بی طرف هستند و آنها فقط واسطه میان مقاومت و اسرائیلی ها هستند که این موضع، برای ما بسیار ناامید کننده بود که روز بعد آن را به کسانی که در مذاکرات شرکت کردند، بیان کردیم.

النخاله اظهار داشت هیچ فشاری بر هیئت فلسطینی یا اسرائیلی وجود نداشت، اسرائیل احساس می کرد که جنگ به دور از فضای سیاسی در جریان است.

وی ادامه داد طرح ریزی مواضع 13 گروه که هر گروه رای و نظر خود را داشت، اتلاف وقت بود و مدیریت نبردی در این حجم و تجاوزگری نبود، ولی مقاومت پیروزی های میدانی را ثبت کرد و صحنه میدانی برای همه غافلگیرکننده بود.

النخاله تاکید کرد ایستادگی و مقاومت در میدان منجر به این شد که اسرائیلی ها حملات خود به ساختمانهای مسکونی را تشدید کنند و این پیام فشار بر مقامت و پیامی از سوی اشغالگران بود مبنی بر اینکه قصدی برای آتش بس و توقف تجاوزات ندارد و در نتیجه غزه را ویران خواهد کرد، این نقطه ضعف بود و ما تصمیم گرفتیم که باید تصمیم و موضع مختلفی اتخاذ کنیم به طوری که اسرائیل نتواند از این نقطه سوء استفاده کند.

دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت در نهایت توافق آتش بس میان مقاومت و اسرائیلی ها در خلال 24 ساعت به دست آمد که این توافق به این اشاره داشت که غزه تسلیم نشده است و پرچم سفید و تسلیم را بالا نگرفته و اینکه مقاومت در میدان ثابت کرد که نمی توان آن را به این شیوه درهم شکست و این پیام بزرگی برای محیط پیرامونی و دشمن بود به اینکه مقاومت قدرت رویارویی و حفظ نوار غزه را دارد.

 

وی در ادامه اظهار داشت هیچ طرفی در نبرد بنیان مرصوص از مقاومت غزه پشتیبانی نکرد و این حالت عامل فشار بزرگی بر مقاومت به وجود آورد.

النخاله ادامه داد اسرائیل به دنبال درهم شکستن نوار غزه بود، اما در نهایت آتش بس را پذیرفت و ما حداقل دستاوردها را پذیرفتیم، مقاومت درهم شکسته نشد و این یک مسئله اساسی برای ما است و دشمن نتوانست وارد غزه شود با وجودی که اشغالگران بارها و از محورهای متعددی تلاش کردند اما ناکام ماندند.

دبیرکل جهاد اسلامی تاکید کرد : هیبت و اقتدار اسرائیل در این جنگ در برابر نوار غزه این منطقه بسیار کوچک از نظر جغرافیایی در هم شکسته شد.


انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon