عصبانیت شدید صهیونیستها از توافق راهبردی ایران و چین
صهیونیستها با ابراز خشم شدید از توافق راهبردی جمهوری اسلامی ایران و چین، آن را ضربهای بزرگ به سیاستهای ضدایرانی ترامپ و دیگر دولتمردان آمریکایی و خبر تأسفبار برای واشنگتن و تلآویو دانستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «ایرانیها با ذکاوت خاصی در حال بازی شطرنج متفکرانهای هستند، هرگاه ایالات متحده و اسرائیل دروازه را بهروی آنها میبندند، آنها راههای جدیدی را برای دور زدن تحریمهای آمریکایی میگشایند، توسعه روابط ایران و چین هم در این راستا قرار دارد که میتواند برای ایالات متحده و اسرائیل خبر اسفباری باشد.»
این نظر یکی از تحلیلگران امور ایران در رسانههای رژیم صهیونیستی است که نظرات مشابه وی در رسانههای عبریزبان کم نیست.
یونی بن مناخیم روزنامهنگار صهیونیست در توییتر خود درباره توافق راهبردی ایران و چین معتقد است این توافق نهتنها یک اقدام ایرانی بلکه ضربهای چینی به ایالات متحده در واکنش به سیاستهای تجاری ترامپ است و میتواند زمینه مشارکت گسترده پکن را در خاورمیانه فراهم و مشت ایران را مقابل تحریمهای آمریکا پر کند و اجازه تقویت توانمندیهای نظامیاش را بدهد.
بهاعتقاد این تحلیلگر این مشارکت راهبردی زمینه حضور چینیها را در برنامه هستهای ایران باز میکند و حضور چین در این برنامه بهمعنای به خطر افتادن آزادی عمل تلآویو در قبال این برنامه خواهد بود.
همچنین این مشارکت میتواند چالش بزرگی برای دولت ترامپ برای تقابل با برنامه هستهای ایران باشد، زیرا ایالات متحده بیم آن دارد چینیها در شورای امنیت کنار ایران صفآرایی کنند و این بهمعنای مشکلآفرینی در قبال تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران خواهد بود.
آنچه از نگاه بن مناخیم، تلآویو را به وحشت انداخته ابعاد همکاری نظامی، اطلاعاتی و سایبری بین تهران و پکن است که میتواند تهدیدی برای رژیمش محسوب شود.
او امضای توافقنامه راهبردی بین ایران و چین را تهدیدکننده منافع ایالات متحده و اسرائیل توصیف میکند و از رهبران رژیم صهیونیستی میخواهد در صورت امضای این توافقنامه در سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی خود با چینیها تجدید نظر کنند.
این تنها اعلام نگرانی نبود بلکه عاموس هارئیل تحلیلگر امور نظامی روزنامه هاآرتص هم در یادداشتش به ابراز نگرانی و حتی خشم از احتمال امضای این توافقنامه بین تهران و پکن پرداخت.
او در این زمینه تأکید کرد در صورت امضای توافق مشارکت راهبردی باید از این پس احتمال واکنش پکن به فشارهای اقتصادی بر ایران را داشت.
رون بن یاشای هم در روزنامه یدیعوت آحارانوت امضای این توافق را ضربه محکمی به سیاستهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه و جایگاه ایالات متحده در جهان توصیف کرد.
بهاعتقاد این تحلیلگر صهیونیست آنچه بهشدت مورد توجه تلآویو و واشنگتن قرار گرفته است قسمت همکاری در بخشهای فناوری و نظامی است همچنین این توافق بر همکاری مشترک در دفاع سایبری بین دو کشور حکایت دارد.
بن یشای در این رابطه نتیجهگیری میکند که تقویت روابط بین چین و ایران میتواند جایگاه ایالات متحده را بهعنوان یک قدرت جهانی و عاملی تأثیرگذار در خاورمیانه تحت تأثیر خود قرار دهد.
گفتنی است گرچه رژیم صهیونیستی بهطور رسمی درباره توافق همکاری راهبردی بین چین و ایران اظهار نظری نکرده، اما تلاش کرده است از طریق تحلیلگران و شخصیتهای رسانهای نزدیک به مراکز تصمیمگیری این رژیم مراتب عصبانیت خود را از آن اعلام کند.
انتهای پیام/+