سفیر روسیه: به تحریمهای بیاساس انگلیس پاسخ مناسب خواهیم داد
سفیر روسیه در لندن با رد اتهامات مربوط به دخالت مسکو در انتخابات و تلاش برای دزیدن اطلاعات واکسن کرونا، هشدار داد که این کشور راهی برای مجازات کسانی که تحریمهایی غیرقانونی علیه شهروندان روسی اعمال میکنند، پیدا میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، امروز نوشت: "آندری کلین" سفیر فدراسیون روسیه در انگلیس، روز یکشنبه در مصاحبه با برنامهای از شبکه تلویزیون بی.بی.سی تأکید کرد که مقامات مسکو راهی برای مجازات کسانی که تحریمهای شخصی علیه شهروندان روسی در چارچوب پرونده مگنیتسکی اعمال میکنند، پیدا خواهند کرد.
کلین در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: » در رابطه با اصلاحیه "قانون ماگنیتسکی"، بار دیگر تکرار می کنم که ما قطعاً راهی برای مجازات کسانی که چنین مجازاتهای بی پایه و اساسی را اعمال می کنند، خواهیم یافت. اینها تحریمهای غیرقانونی هستند. برای اینکه فقط یک ارگان بین المللی وجود دارد که می تواند تحریمهایی را علیه کشورها اعمال کند و آن سازمان ملل است و انگلستان هم عضو دائم شورای امنیت است.»
سفیر روسیه در پاسخ به سؤال شفاف مجری برنامه که "آیا این بدان معناست که مسکو مجازاتهایی را برای افرادی در انگلستان و ایالات متحده که در تهیه فهرست ماگنیتسکی نقش دارند، اعمال خواهد کرد؟، گفت: «من چنین چیزی را نگفتم، شما آن را گفتهاید. و شاید این نظریه خوبی باشد.»
آندری کلین همچنین ادعای سرویسهای اطلاعاتی انگلستان درباره تلاش مسکو برای سرقت اطلاعات مربوط به تولید واکسن علیه ویروس کرونا را کاملاً پوچ و بی اساس دانسته و گفت: «من به هیچ وجه به این داستان اعتقادی ندارم. این ادعا کاملاً پوچ است. واقعیت این است که شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی AstraZeneca که مشغول و آزمایشات بالینی به روی واکسن تولید شده در دانشگاه آکسفورد است، قبلاً با شرکت روسی "R-Pharm" قرارداد امضا کرده که بر اساس آن اگر معلوم شود این داروی تاثیر گذار باشد، تولید دارو باید در خاک فدراسیون روسیه انجام شود. این توافقات موضوعی نیست که در ابتدای امر در معرض افکار عمومی گذاشته شود و در سطح تخصصی دنبال میشود.»
سفیر روسیه افزود: «در جهان کنونی نسبت دادن حملات سایبری به هر کشوری غیرممکن است و هکرها در هر جای جهان ممکن است فعالیت داشته باشند و کسی نمیتواند چنین ادعایی را علیه کشور ثالثی ثابت کند.»
کلین همچنین اتهامات مقامات رسمی لندن علیه روسیه مبنی بر مداخله در انتخابات پارلمانی که در دسامبر 2019 در انگلستان برگزار شد را به شدت تکذیب کرد.
به گفته مقامات انگلیس، روسیه "به احتمال زیاد" در انتشار اسنادی که حزب حاکم "محافظه کار" را در آستانه انتخابات در معرض خطر قرار داده، دست داشته است.
در تاریخ 6 جولای (16 تیر ماه)، "دومینیک راب" وزیر امور خارجه انگلیس، این مسئله را مطرح کرد و در عین حال اعتراف کرد که "هیچ مدرکی برای اثبات مداخله روسیه در انتخابات وجود ندارد."
وی همچنین از لازم الاجرا شدن اصلاحیه "ماگنیتسکی" در قانون تحریمها و مبارزه با پولشویی خبر داد.
قانون تحریمها و مبارزه با پولشویی در ماه مه سال 2018 توسط مجلس عوام انگلیس به تصویب رسید و قرار بود پس از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، یعنی در شب اول فوریه سال 2020 ، وضعیت اجرایی به دست آورد.
دولت انگلیس همچنین فهرستی از افراد و سازمانهای روسی را منتشر کرد که لندن آنها را به نقض حقوق بشر متهم میکند. این فهرست شامل اسامی 25 تبعه روس، از جمله دادستان کل، معاون سابق وزیر کشور و برخی قضات روس است که مقامات لندن آنها را در مرگ "سرگئی ماگنیتسکی" در سال 2009 دخیل میدانند.
انتهای پیام/