آیت‌الله اعرافی: نماز جمعه پشتوانه‌ای مهم برای وحدت، همبستگی و عزت ‌کشور است


آیت‌الله اعرافی: نماز جمعه پشتوانه‌ای مهم برای وحدت، همبستگی و عزت ‌کشور است

گروه استان‌ها- امام‌جمعه قم کارکرد سیاسی نماز جمعه را حائز اهمیت دانست و گفت: این کارکرد به‌طور خاص مورد بغض و کینه دشمنان بوده و یکی از دلایل کینه دشمنان را می‌توان حفظ همبستگی مردم در کوران حوادث تاریخ انقلاب اسلامی دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در آستانه چهارم مرداد سالگرد برپایی نخستین نماز جمعه پس از انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با بیان ویژگی‌های خاص عبادت در شریعت اسلام اظهار داشت: عبادت دارای انواع فردی و اجتماعی است.

امام‌جمعه قم افزود: برخی عبادات همچون نماز شب و برخی زیارات که در خلوت‌خانه انجام و کاملاً ممهز در ارتباط انسان و خدا است جزو عبادات فردی بوده و نوع دیگر عبادات اجتماعی است که در آن اسلام مسائل اجتماعی سیاسی و روابط با دیگران را با رابطه انسان با خدا در یک بسته جمع کرده است.

وی برپایی نماز جماعت، نماز جمعه و حج را ازجمله عبادات اجتماعی برشمرد و گفت: ازجمله ویژگی‌ها و شروط برپایی نماز جمعه، اجتماع حداقل پنج یا هفت نفر بوده و جزو عبادت‌هایی است که در عین ارتباط انسان با خدا با مردم هم ارتباط برقرار می‌شود.

اعرافی برپایی نماز جمعه را عبادتی بسیار مهم و اثرگذار در جامعه اسلامی دانست و ابراز کرد: درآیات سوره جمعه، بر اقامه این مهم تأکید شده و دریکی از آیات این سوره خداوند متعال می‌فرماید« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِذَا نُودِیَ لِلصَّلَاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ» وقتی مؤذن صدا داد بشتابید که حاکی از اهمیت و تأکید بر انجام این مهم است.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه نماز جمعه ازجمله عبادات جمعی چندبعدی است، تصریح کرد: نماز جمعه، با مهاجرت پیامبر گرامی اسلام(ص) به مدینه پایه‌ریزی شد و در طول تاریخ هم ادامه داشته است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی برپایی نماز جمعه در ایران عنوان کرد: اقامه نماز از سوی مرحوم آیت‌الله اراکی در قم و همچنین اقامه نماز جمعه از سوی آیت‌الله میرزای حائری را می‌توان در این زمینه نام برد که قبل از انقلاب اسلامی انجام می‌شده است.

اعرافی اقامه نخستین نماز جمعه از سوی آیت‌الله طالقانی در دانشگاه تهران را فصلی نو در برپایی نماز جمعه در کشور دانست و اضافه کرد: برپایی قریب به هزار نماز جمعه با شبکه منسجم در کشور بعد از انقلاب اسلامی الگویی بوده که چهل‌ویک سال پیش در ایران پایه‌ریزی شده و به سراسر جهان هم انعکاس پیدا کرد.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه به توصیف کارکردهای مهم نماز جمعه پرداخت و افزود: کارکرد معرفتی نماز جمعه به این معنا است که نماز خطبه دارد و عقاید و افکار مردم را ارتقاء می‌دهد، کارکردهای دیگر نماز جمعه شامل کارکردهای اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی  می‌شوند که از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند.

وی کارکرد سیاسی نماز جمعه را حائز اهمیت دانست و گفت: این کارکرد به‌طور خاص مورد بغض و کینه دشمنان بوده و یکی از دلایل کینه دشمنان را می‌توان حفظ همبستگی مردم در کوران حوادث تاریخ انقلاب اسلامی دانست.

اعرافی همبستگی مردم در طول دوران دفاع مقدس را بی‌نظیر دانست و تأکید کرد: این نوع از همبستگی پشتوانه حرکت عظیم رزمندگان بوده و البته نماز جمعه به دلیل کارکرد جامع سیاسی خود که پشتوانه‌ای مهم برای وحدت و همبستگی و عزت استقلال کشور است همواره مورد عناد و دشمنی قرارگرفته است.

امام‌جمعه قم در پایان هجوم گسترده امنیتی، نظامی و تبلیغی از سوی دشمنان به تریبون نماز جمعه را حاکی از جایگاه مهم  این حرکت عبادی برشمرد و تصریح کرد: امیدواریم امامان جمعه این نعمت بزرگ را قدر بدانند و نماز جمعه را جایگاه وحدت، انسجام، مقاومت و تزریق روح انقلابی به مردم قرار دهند.

انتهای پیام/451/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon