علت بیکاری در استان کردستان چیست؟
گروه استانها-رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: سالهاست که مسئولان استان کمبود نیروی ماهر و آموزشدیده کاربردی را از عوامل بیکاری در کردستان دانسته و این یک واقعیت است.
سید کمال حسینی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج، «مهارتآموزی» را بهترین راهبرد برونرفت از مشکلات اقتصادی عنوان کرد و اظهار داشت: پیشرفت علم، تکنولوژی و مهارتهای کاربردی سبب بروز تغییرات بنیادی در زندگی بشر شده و نقطه آغازی برای پایان دادن به روشهای سنتی در تمام جوانب زیستی، ترویج شهرنشینی، تولید صنعتی و انقلاب در جریان آزاد اطلاعات شده است.
وی با بیان اینکه سرعت دسترسی انسانها به اخبار، دانش، تکنولوژی و محصولات و کالاها به حدی رسیده که برای نامگذاری کره زمین از واژه دهکده جهانی استفاده میشود؛ افزود: مهمترین شاخصه این عصر نوین پیشرفت مستمر تکنولوژی تولید و ارتباطات است و کشوری میتواند به نقطه اوج ارتقاء شاخصهای توسعهیافتگی برسد که در حوزه ساخت، ارتقاء و تعمیرات در حال پیشرفت مداوم باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه دنیای سلطه بهدنبال تحمیل تمام خواستههای خود است، تصریح کرد: کشورهای مخالف نظام سلطه همچون ایران نیاز به پیشرفت تکنولوژیکی داشته تا ضریب آسیبپذیری خود از تقابل ابرقدرتها را کاهش داده و برای تأمین وسایل پزشکی، قطعات صنعتی، ماشینآلات تولیدی، تجهیز سیستم مخابراتی، توسعه نظام تحصیلی و دانشگاهی زیر بار خواسته بیگانگان نرود.
وی گفت: در زمانی به سبب اهمال رژیم سابق، بروز جنگ ایران و عراق و ورود به مرحله سازندگی بعد از جنگ، امکان توجه جدی به پیشرفت تکنولوژی و مهارتآموزی کاربردی نداشتیم و برای تامین نیازهایمان به تکنولوژی مدرن و تعمیرات تکنولوژی صنعتی، تولیدی و ارتباطاتی با مشکلات سنگین روبهرو میشدیم.
حسینی با بیان اینکه هماکنون وضعیت کشور کاملاً تغییر کرده و در اکثر موارد وارد مرحله بینیازی و حتی صادرات شدهایم، تاکید کرد: بازهم برای ادامه مسیر توسعه و ارتقاء شاخصهای توسعهیافتگی نیاز به تسریع کمی و گسترش کیفی داریم چراکه کشورهای دیگر نیز با سرعت راه خود را ادامه میدهند.
وی اظهار کرد: ایران پتانسیلهای بزرگی در زمینه ورود به مرحله مهارتآموزی داشته و ضروریست دولت با تمام قدرت وارد این مرحله از توسعه که از آن به نام عصر علوم دانشبنیان و مهارتهای کاربردی نام برده، شود تا علاوهبر بینیاز ساختن مملکت از بیگانگان، ایجاد اشتغال پایدار پردرآمد از محل صدور مهارت، بخش بزرگی از آسیبپذیری از توطئههایی مانند تحریم را کاهش داد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج «گسترش فعالیتهای مهارتآموزی کاربردی» را بهترین روش برای پایان دادن به شاخصهای منفی استانهای کمتر توسعه یافته دانست و بیان داشت: باید از مدلهای قبلی مانند توسعه تحصیلات آکادمیک نظری و توجه صرف به ایجاد کارخانههای بزرگ کمی عقبنشینی کرد چراکه این موارد در دنیا در حال منسوخ شدن است.
وی عنوان کرد: کردستان بهدلیل بهرهمندی از پتانسیلهای توسعه در حوزههای کشاورزی، دامداری، شیلات، معادن و داشتن نیروی انسانی جوان و بازماندن از روند توسعه، بیش از سایر مناطق کشور مستعد پذیرش برنامههای مهارتآموزی است و هر گونه کمکاری سبب سبب از دست رفتن حجم بزرگی از این منابع میشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه سالهاست که مسئولان استان کمبود نیروی ماهر و آموزشدیده کاربردی را یکی از عوامل بیکاری در کردستان میدانند، افزود: گرچه این یک ضعف و واقعیت بوده اما برای استقبال جوانان از آموزشهای فنیوحرفهای، نیاز به تامین تمام بسترها و امکانات است چراکه بسیاری از بیکاران کردستانی به سبب فقر مالی امکان تامین هزینههای دوره آموزشی از قبیل کرایه تردد و بیدرآمدی چند ماهه را ندارند.
به گفته وی، در این شرایط نقش سازمان فنی و حرفهای بهعنوان متولی اصلی مهارتآموزی و سوق دادن جوانان به سمت تولید کالاهای مدرن و قابل رقابت با نمونههای مشابه خارجی و صدور مهارت، بیش از سایر نهادهاست و برای عمل به رسالت نیاز به حمایتهای ویژه دولت دارد.
حسینی با ابراز اینکه اتاق بازرگانی بهعنوان یکی از متولیان عرصه تجارت آماده همکاری با تمام نهادهای فعال در توسعه است، یادآور شد: از مدتها قبل با متولیان سازمان فنیوحرفهای استان برای راهاندازی کارگاههای مشارکتی آموزش های مهارتی رایزنی کرده و امیدواریم این برنامهها به صورت کامل اجرایی شود.
انتهای پیام/486/ش