مخالفت کشورهای بالتیک با تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از آلمان

مخالفت کشورهای بالتیک با تصمیم ترامپ برای خروج نیروهای آمریکایی از آلمان

وزرای امور خارجه کشورهای حوزه بالتیک در دیدار با همتای آلمانی خود در استونی به تصمیم اخیر ترامپ برای بازگرداندن بخشی از نیروهای خود از خاک آلمان انتقاد وارد کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "دویچه وله" آلمان، تصمیمات آمریکا برای بازگرداندن بخشی از نیروهای خود از خاک آلمان نگرانی هایی را در کشورهای حوزه بالتیک (لیتوانی، لتونی و استونی) ایجاد کرده است.

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان که به این منطقه سفر کرده است در پایتخت استونی همراه با همتایان خود در لیتوانی، لتونی و استونی به مسئله بازگشت نیروهای آمریکایی از آلمان پرداختند.

وزرای امور خارجه کشورهای حوزه بالتیک بعد از دیدار با وزیر امور خارجه آلمان تاکید کردند که برای بازدارندگی در مقابل روسیه به حضور نیروهای آمریکایی بیشتر و نه کم تر نیاز است.

"لیناس لینکه ویشوس" وزیر امورخارجه لیتوانی در این باره گفت: این یک راز نیست که ما قطعا فاقد برخی قابلیت های نظامی هستیم.

وی تاکید کرد: ما به کمک متحدین خود و همچنین نیروهای آمریکایی بیشتر در منطقه بالتیک تمایل داریم، البته نه به قیمت خروج نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان.

"لیناس لینکه ویشوس" اعلام کرد: به هر حال ما قطعا به تعهد بیشتر آمریکا در قبال اروپا نیاز داریم.

وزرای امور خارجه کشورهای استونی و لتونی هم اظهارات مشابهی را ایراد کردند.

در حال حاضر حدود 34500 نیروی آمریکایی در خاک آلمان مستقر هستند که اکثر آن ها در ایالات بایرن، بادن-وورتمبرگ، هسن و راینلند-فالتز مستقر هستند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اوایل ماه ژوئن اعلام کرد که می خواهد حدود 9500 نیروی آمریکایی را تا ماه سپتامبر از آلمان خارج کند. از روز سه شنبه کمیسیون های مربوطه در کنگره آمریکا بحث و مشاوره درباره این تصمیم ترامپ را آغاز کرده‌اند.

ترامپ در توضیح این اقدام از آلمان به دلیل عدم پرداخت میزان کافی سهم خود در بودجه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انتقاد کرده و گفت اگر برلین سهم خود را پرداخت نکند، نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد.

ترامپ اعلام کرده که بخشی از نیروهای خود در آلمان را به آمریکا باز می گرداند و بخش دیگر را به کشورهای اروپایی از جمله لهستان منتقل می کند. قرار است جزئیات مربوط به این تصمیم در روزهای آینده اعلام شود.

سه کشور حوزه بالتیک از سال 2004 به ناتو تعلق دارند و از آغاز بحران اوکراین در سال 2014 به صورت روزافزون خود را در معرض تهدید روسیه می بینند.

آمریکا به منظور بازدارندگی در مقابل روسیه مرتبا مانورهایی را در این سه کشور حوزه بالتیک برگزار می کند، اما نیرویی را در این مناطق مستقر نکرده است.

برلین هم بر این عقیده است که انتقال نیروهای آمریکایی به شرق اروپا می تواند به تشدید تنش ها با روسیه بیانجامد.

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان همچنین در سفر خود به حوزه بالتیک تصمیمات اروپا درباره تحریم ها علیه نقض کنندگان تحریم های تسلیحاتی لیبی را مشخصا اعلام کرد.

وی در سفر به استونی گفت: در اولین گام همه شرکتها، افراد و نهادهایی که در نقض این تحریم های تسلیحاتی مشارکت دارند درلیست تحریم ها قرار خواهند گرفت.

وی تاکید کرد: ما می دانیم که تسلیحات و مزدور غالبا از طریق کشتی و یا هواپیما به لیبی آورده می شوند.

ماس تاکید کرد: در گام دوم همچنین تحریم ها علیه دولت هایی که از آنجا سلاح و مزدور به لیبی ارسال می شود هم قابل تصور است.

کشورهای آلمان، فرانسه و ایتالیا اواخر هفته گذشته کشورهای نقض کننده تحریم های تسلیحاتی لیبی را به اعمال تحریم هایی تهدید کردند.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و "جوزپه کونته"، نخست وزیر ایتالیا در بیانیه مشترکی اعلام کردند: ما آماده‌ایم تصویب تحریم های احتمالی را در صورت نقض دریایی، زمینی و هوایی تحریم تسلیحاتی لیبی مد نظر قرار دهیم.

کشور لیبی از سال 2011 میلادی در پی دخالت نظامی آمریکا و همپیمانان غربی آن بدون مجوز سازمان ملل، صحنه جنگ و درگیری داخلی است. این کشور که پس از سرنگونی معمر قذافی با بحران سیاسی گسترده‌ای روبرو شده است، اکنون به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است و به دنبال آن صف‌بندهای بین‎المللی در حمایت از هر یک از این دولت تشکیل شد.

با نگاهی به تحولات لیبی می‌‌توان دریافت که کشورهایی مانند ترکیه، قطر، آمریکا و انگلیس در یک صف از حکومت غرب لیبی به ریاست فایز السراج حمایت می‌کنند و مصر، امارات، عربستان، فرانسه و برخی دیگر از کشورها طرفدار حکومت شرق لیبی به ریاست عبدالله الثنی هستند و با «ارتش ملی لیبی» تحت فرماندهی خلیفه حفتر همکاری می‌کنند.

در ماه ژانویه به ابتکار برلین کنفرانس صلح لیبی در این کشور برگزار شد و در این کنفرانس 16 کشور و سازمان بین المللی در این باره توافق کردند که به دخالت های خارجی در این کشور پایان دهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon