بحران بازار انرژی باعث رونق گاز قطر شده است

بحران بازار انرژی باعث رونق گاز قطر شده است

در شرایطی که بسیاری از شرکت‌های خصوصی مخصوصاً شرکت‌های آمریکایی مجبور شده‌اند توسعه ذخایر گاز طبیعی خود را به خاطر کاهش قیمت به تاخیر بیندازند، قطر می تواند سهم بیشتری در بازار گاز جهان به دست آورد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، بحران فعلی بازار انرژی به نفع قطر خواهد بود و باعث رونق گاز این کشور می‌شود.

 برترین صادر کننده گاز طبیعی جهان سه سال پیش بازار ها را با حفاری از میدان گاز شمالی مشترک با ایران شوکه کرد. این کشور در 2019 اعلام کرد تولید گاز طبیعی خود را تا 2027 از 77 میلیون به 126 میلیون تن میرساند. به نظر می رسید این تصمیم به خاطر افزایش تقاضا برای گاز طبیعی مایع و بالا رفتن رقابت مخصوصاً از طرف استرالیا و آمریکا گرفته شده بود.

قطر در فوریه سال جاری میلادی تصمیم گرفت توسعه میدان گازی شمالی را در بحبوحه کاهش قیمت گاز طبیعی مایع به خاطر عرضه بیش از حد آن به بازارهای جهان به تعویق بیندازد، ولی طرح توسعه آن تا 2027 همچنان پابرجا بود. حالا به نظر می‌رسد قطر از عرضه بیش از حد گاز به بازار بهره می برد.

 ارزیابی های جدید نشان می دهد  میدان گاز شمالی، بزرگترین میدان گازی جهان، در خشکی هم گسترش می یابد و ذخایر آن دو برابر شده و به 1760 تریلیون فوت مکعب گاز و 70 میلیارد بشکه میعانات گازی می رسد.

در این بین، بسیاری از شرکت‌های خصوصی مخصوصاً شرکت‌های آمریکایی مجبور شده‌اند توسعه ذخایر گاز طبیعی خود را به خاطر کاهش قیمت به تاخیر بیندازند. با کاهش رقابت، قطر سهم بیشتری را در بازار گاز به دست می آورد چون همچنان ارزان ترین تولید کننده گاز طبیعی مایع در جهان است.

حتی با سطح فعلی تولید، تحلیلگران صندوق بین المللی پول و موسسات اعتبار سنجی قیمت نفت مورد نیاز قطر برای متعادل نگهداشتن بودجه اش را پایین ترین رقم در منطقه در نظر گرفته اند. وزارت دارایی قطر اعلام کرد قیمت نفت مورد نیاز قطر برای متعادل نگه داشتن اقتصاد آن پس از 2022 به کمتر از 40 دلار در هر بشکه می‌رسد یعنی حتی قبل از راه اندازی ظرفیت جدید تولید گاز طبیعی مایع در این کشور.

انتهای پیام/108

 

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon