با این ستاره‌ها| روایت شهید نخبه‌ای که پل‌های بزرگ و شناور را ساخت؛ شهید هزاردستان هرگز خسته نمی‌شد

با این ستاره‌ها| روایت شهید نخبه‌ای که پل‌های بزرگ و شناور را ساخت؛ شهید هزاردستان هرگز خسته نمی‌شد

گروه استان‌ها- شهید مصطفی هزار دستان بسیجی خلاق و نخبه‌ای بود که در زمان جنگ پل‌های شناور نظامی بسیاری ساخت و مشکلات بسیاری را در آن زمان از مردم و رزمندگان برطرف کرد، او هرگز خسته نمی‌شد و تا روز شهادت به جهاد کردن ادامه داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرامستان تاریخی تخت فولاد محل دفن بسیاری از علما و دانشمندان ایرانی است، در نزدیکی آرامستان تخت فولاد گلستان شهدا قرار دارد. این گلستان محل دفن شهدای والامقام بسیاری همچون شهیدان حسین خرازی، احمد کاظمی، محمود شهبازی، اکبر آقابابایی، غلامرضا یزدانی، عبدالله میثمی، عطاءالله اشرفی اصفهانی و بسیاری دیگر از شهدای دفاع مقدس، مدافع حرم و مدافع وطن است. این آرامگاه در 8 بهمن 1328 و با دفن سید ابوالحسن شمس‌آبادی شکل گرفت.

خبرگزاری تسنیم در سلسله گزارش‌هایی با عنوان «با ستاره‌ها» به معرفی شهدای مدفون در گلستان شهدا می‌پردازد، در این گزارش شهید مصطفی هزاردستان از شهدای اثرگذار دفاع مقدس را معرفی خواهیم کرد.

شهید مصطفی هزاردستان فرزند علی 14 اردیبهشت 1323 شمسی در محله نو اصفهان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا مقطع دوم متوسطه ادامه داد و از آنجا که به صنعت علاقه داشت، تحصیل را رها کرد و به کار مشغول شد. مصطفی از افراد مبتکر و خلاق بود. جرثقیل کارخانه‌های سنگبری را در اصفهان ساخت که این کار از نظر متخصصان بسیار مهم بود؛ ولی با آغاز حوادث انقلاب اسلامی همراه مردم در به ثمر رساندن آن تلاش بسیار کرد و در راهپیمائی‌ها و تظاهرات شرکت می‌کرد.

 وی در سن 25 سالگی با خانم رضوان قزوینی‌زاده اصفهانی ازدواج کرد که حاصل آن دو دختر و دو پسر بود. پس از پیروزی انقلاب مجدداً به کار مشغول شد. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران دست از کار کشید و از طریق جهاد سازندگی عازم جبهه‌ها شد.

بسیجی خلاق و نخبه؛ ساخت پل‌های شناور نظامی

مصطفی از بسیجیانی مبتکر و خلاق بود و در جبهه نیز ابتکارات گوناگونی داشت؛ از جمله طرح زدن پل بر روی رودخانه بهمن‌شیر از او بود. هنگامی که آبادان در محاصره بود خسروآباد تنها محوری بود که برای ورود به شهر آبادان وجود داشت. هنگامی که امام خمینی (ره) دستور شکست حصر آبادان را داد، باید امکانات و ماشین‌آلات سنگین را از آب عبور می‌دادند، به همین سبب مصطفی ابتکار ساخت پل دوبه‌ای را که عراقی‌ها دوبه‌های آن را رها کرده بودند طراحی و با همکاری عده‌ای از صنعتگران اجرا کرد و شبانه‌روز با تلاش گسترده روی طرحش کار کرد و آن را با موفقیت به انجام رسانید و خدمت بزرگی انجام داد که تانک‌ها و نفربرها از آن عبور می‌کردند.

در آن زمان نبود پل‌های شناور نظامی شرایط عملیات را دشوار کرده بود؛ لذا مصطفی با ابتکار و خلاقیت شخصی دست به طراحی و ساخت این پل‌های شناور زد و بشکه را به هم کلاف می‌کرد و شناور می‌ساخت. وی بدون هیچ حقوقی در جبهه خدمت می‌کرد و وقتی به او گفتند که حقوق دریافت کند وی امتناع کرد و گفت من مشکلی ندارم و اگر مشکلی داشتم خبرتان می‌کنم.

مصطفی پل دیگری به نام جهادگران را در منطقه دارخوین ساخت که بعد از شهادت مصطفی پل به نام هزاردستان (220متر) تغییر نام پیدا کرد. از دیگر ابتکارهای وی ساخت یک نانوایی بود. در آغاز جنگ تحمیلی در ماهشهر مشکل کمبود نان به وجود آمد. وی فوراً یک دستگاه نانوایی ساخت. زمانی دیگر که در منطقه کوهستانی پنجوین سیم رابط بی‌سیم کم بود و وی رابط اتصال بی‌سیم را ساخت. از دیگر خدمات وی ساخت حمام سیّار ده دوشه بود که در جبهه بسیار ضروری و مورد استفاده بود.

 مصطفی در حالی که فرمانده گردان مهندسی بود در کنار سازندگی، هنگام عملیات به عنوان راننده آمبولانس همراه تیم پزشکی شرکت داشت و مجروحان را حمل می‌کرد. پشتکار و همت بلند مصطفی و ایمان و خلوص وی و توکل به خداوند موجب خودباوری و اعتماد به نفسش بود و همین سبب شد تا ابتکارات گوناگون وی در جبهه‌ها مؤثر واقع شود و مشکلات بسیاری را از سر راه رزمندگان بردارد و به پیشرفت و آینده روشن این کشور کمک کند.

سرانجام در منطقه ایستگاه حسینیه در جاده خرمشهر به اهواز بر اثر بمباران شیمیایی در تاریخ 4 فروردین 1363 به شهادت رسید و پیکر پاکش به اصفهان منتقل و در گلستان شهدای اصفهان، قطعه طریق القدس، ردیف3، شماره 14 به خاک سپرده شد.

فرازی از وصیتنامه شهید هزاردستان

«خدایا، آن چنان مرا بساز که در راه تو بیش از پیش خدمت کنم و آن چنان عشق خود را در قلبم جایگزین کن که هر چیز را برخلاف خواست توست از یاد ببرم. شما را به خدا قسم که از دعای به امام (ره) غافل نشوید؛ چون این رهبری است که با رهنمودهای خود ما را از منجلاب گناه بیرون کشید و به الله نزدیک کرد. امیدوارم روزی برسد، در زمان خیلی نزدیک که همه شماها و ملت‌های زیر ستم بتوانند آزادی اسلامی واقعی را به دست بیاورند و در جهان جنگی وجود نداشته باشد».

سیره اخلاقی

وی از روحیه بالای بندگی و ایمان قوی برخوردار بود. ایثار و فداکاری، گذشت و شجاعت، خلوص نیت و توکل به خداوند او را در انجام  مأموریت‌های سترگ زدن پل‌های بزرگ یاری می‌رسانید. صبر و پایداری و پشتکار وی عاملی بود که مصطفی هرگز خسته نمی‌شد و دوبه‌های پر از گل و لای را از مسیر کارون به دارخوین و بهمن‌شیر منتقل کرد و ابتکار تحسین برانگیز نصب پل‌های بزرگ را نصیب خود کرد.

وی از روحیه شهادت طلبی بالایی برخوردار بود و در نوشته‌های خود از خداوند شهادت می‌طلبید و پیام او به آیندگان حمایت از امام خمینی (ره) و تلاش برای ساختن مملکت بود؛ زیرا معتقد بود نه آمریکایی‌ها و نه روس‌ها می‌آیند این کشور را بسازند.

انتهای پیام/164/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon