از گوشه و کنار آذربایجان شرقی|خسارت میلیاردی بارشهای سیل آسای تیرماه به کشاورزان و دامداران
گروه استانها - دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجانشرقی در طول روز تازهترین اخبار را در قالب از گوشه و کنار استان منعکس میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیشِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
برگزاری 22 کارگاه آنلاین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای کودکان
علی بینش، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی با اشاره به آغاز فعالیت کارگاههای تخصصی آنلاین کانون حضور کودکان و نوجوانان در این کارگاهها را تجربهای متفاوت برای آنان دانست و از شروع به کار کارگاههای آنلاین کانون استان خبر داد و افزود: 22 عنوان کارگاه تخصصی فرهنگی هنری و ادبی با بهرهمندی از مربیان و چهرههای شاخص استان به همین منظور پیشبینی شده است که با تکمیل ظرفیت ثبت نام، تعدادی از این کارگاهها شروع به کار کردهاند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی با مشارکت کودکان و نوجوانان در فعالیتهای فرهنگی هنری به صورت آنلاین را یک تجربه متفاوت برای این گروه از مخاطبان عنوان و در عین حال تصریح کرد: تنوع و تعدد این کارگاهها با توجه به گستردگی شیوع ویروس کرونا و ضرورت مراقبت از کودکان و نوجوانان و جذب آنان در این فعالیتها، برای غنیسازی اوقات فراغتشان بیش از پیش احساس میشود.
به گزارش تسنیم، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان شرقی به جهت شرایط کرونائی و ضرورت رعایت فاصله گذاری اجتماعی کارگاههائی را به صورت آنلاین برای مخاطبان خود برگزار میکند. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام میتوانند به سایت kpf.ir مراجعه نمایند.
دیدار و تقدیر مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از خانواده وظیفه شناس ناجی قوچ و میش وحشی در اسکو
حمید قاسمی مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی به همراه فرمانداراسکو با حضور در منزل خانواده وظیفه شناس آقای بلال انتظاری به خاطر ناجات جان پنج رأس قوچ و میش وحشی گرفتار شده در استخر کشاورزی اسفنجان این شهرستان، تقدیر به عمل آوردند.
قاسمی در این دیدار این حرکت خانواده وظیفه شناس و طبیعت دوست ناجی قوچ و میش را به عنوان الگویی مثال زدنی برای رفتار مناسب با حیات وحش عنوان کرد.
به گزارش تسنیم، این حیوانات وحشی از کوههای اطراف روستای اسفنجان برای نوشیدن آب به طرف استخر داخل روستا آمده بودند که بر اثر سر خوردن پایشان، در آب افتادند، اما حضور به موقع شهروند اسکویی، «بلال انتظاری»، آنها را از مرگ نجات داد.
این شهروند وظیفه شناس و دوستدار محیط زیست پس از مشاهده آهوان گرفتار در استخر نسبت به بیرون کشیدن و نجات آنها اقدام کرد. روستای اسفنجان اسکو در مسیر روستای تاریخی کندوان در 60 کیلومتری جنوب تبریز واقع شده و از طبیعت زیبا و حیات وحش متنوع برخوردار است.
شهرستان اسکو به دلیل واقع شدن در ارتفاعات شمالی سهند و دارا بودن طبیعت بکر و حیات وحش، محل تردد حیوانات وحش از جمله آهو است.
دستگیری عامل خریدوفروش اموال تاریخی در مراغه
کاظم داداشی فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی از دستگیری عامل خریدوفروش اموال تاریخی در مراغه خبر داد و گفت: به دنبال گزارشات دوستداران میراث فرهنگی مبنی بر خریدوفروش غیرقانونی اموال تاریخی در شهر تاریخی مراغه، نیروی یگان حفاظت شهرستان طی عملیاتی با شناسایی محل موردنظر، از انجام خریدوفروش غیرقانونی اموال تاریخی جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: طی این عملیات که با همکاری نیروی انتظامی شهرستان انجام شد، فرد مظنون در محل سکونت شناسایی و 6 قلمشی عتیقه از خودرو مالک کشف و ضبط شد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، گفت: فرد خاطی به همراه اقلام مکشوفه به عنوان متهم به مراجع قضایی ارجاع داده شد و مراحل قانونی برابر مقررات برای اخذ نظریه کارشناسی اموال مکشوفه، طرح شکایت و اقدام حقوقی مقتضی با هماهنگی اداره کل، انجام خواهد شد.
داداشی خاطرنشان کرد: هم استانیهای محترم میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه میراث فرهنگی، مراتب را با تماس شماره 09662، مرکز پیام یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور، اطلاع دهند.
خسارت 587 میلیارد ریالی بارشهای سیل آسا در اواخر تیرماه به محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و آب و خاک
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از خسارت 587 میلیارد ریالی بارشهای سیل آسا در اواخر تیرماه سالجاری به محصولات زراعی، باغی، دام و طیور و آب و خاک استان خبر داد و افزود: بخش کشاورزی همیشه متأثر از عوامل طبیعی و غیرطبیعی است، این بخش از عوامل مختلفی منجمله سیل، تگرگ، سرما و زلزله آسیب میبیند.
وی ادامه داد: کشور ایران جزو کشورهای آسیب پذیر در این حوزه است و استان ما نیز از این موضوع مستثنی نمیباشد، در اواخر تیرماه سالجاری سیل ناشی از بارندگیهای شدید در شهرستانهای چاراویماق، سراب، شبستر، مراغه، مرند، هشترود و هوراند؛ به ده هزار و 885 تن از تولیدات بخشهای زراعت، باغات، دام و طیور و آب و خاک خسارات عمدهای وارد کرد.
فتحی گفت: طبق برآورد به عمل آمده توسط همکاران و کارگروه حوادث غیرمترقبه مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها و فرمانداران، میزان این خسارات بیش از 587 میلیارد ریال برآورد شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: جاری شدن سیل در چهار هزار و هشت هکتار از مزارع زراعی، دو هزار و 896 تن از محصولات زراعی را دچار حادثه نمود و 76 میلیارد ریال به بخش زراعت استان خسارت وارد کرد.
وی در ادامه گفت: حادثه سیل در روزهای پایانی تیرماه سالجاری، هفت هزار و 990 تن از محصولات باغی استان در دو هزار و 792 هکتار از باغات استان را دچار خسارت 424 میلیاردی کرد و از بین برد.
فتحی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه سیل اخیر، 7 میلیارد ریال به بخش دام و طیور و آبزیان استان آذربایجان شرقی در دو شهرستان چاراویماق و سراب خسارت وارد کرده است، اضافه نمود: طبق برآورد کارشناسان 326 هکتار از پروژههای آب و خاک استان در اثر بارشهای سیل آسای روزهای پایانی اولین ماه تابستان سال 99، متحمل 80 میلیارد ریال خسارت شدهاند.
وی این میزان خسارت را برآوردهای اولیه کارشناسان در مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها اعلام نمود و خاطر نشان کرد برآورد نهایی از میزان دقیق خسارت پس از بررسیهای بیشتر اعلام خواهد شد.
خرید بیش از 45 هزار تن گندم در آذربایجان شرقی
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اعلام کرد: خرید تضمینی گندم در استان به بیش از 45 هزار تن رسید و گفت: تاکنون 45 هزار و 736 تن گندم به صورت تضمینی از گندم کاران این استان خریداری شده است.
وی اظهار کرد: گندم خریداری شده از 102 هزار و 688 هکتار زمین زیر کشت گندم در استان است که 21.7 درصد از کل سطح برداشتی را شامل میشود.
وی با اشاره به پرداخت مجموعاً 111 میلیارد تومان به گندم کاران استان بیان کرد: 100 درصد مبلغ گندم خرید تضمینی شده به کشاورزان استان پرداخت شده است.
وی با اشاره به فرآیند کند افزایش عملکرد محصول راهبردی گندم در اراضی زراعی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: متوسط عملکرد گندم دیم در هر هکتار از 350 کیلوگرم در سالهای گذشته به 1200 کیلوگرم در شرایط فعلی افزایش یافته است.
فعالیت 76 مرکز خرید تضمینی گندم در آذربایجان شرقی
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی هم گفت: هم اکنون 76 مرکز خرید گندم تضمینی یعنی 5 سیلوی اداره کل غله، 35 سیلو و کارخانجات بخش خصوصی، 36 مرکز خرید موقت اتحادیه خرید تعاونیهای روستایی و 8 مرکزخرید توافقی در استان محصولات گندم کاران را تحویل میگیرند.
اسفندیار ابوالحسن زاده افزود: کشاورزانی که مایل باشند گندم خود را با قیمت بالاتر از نرخ مصوب دولت (2 هزار و 500 تومان) بفروشند میتوانند در مراکز خرید توافقی با دریافت وجه نقد، گندم مازاد خود را به مراکز خرید توافقی تحویل دهند.
وی با اشاره به اینکه امسال قیمت خرید گندم مازاد کشاورزان به صورت تضمینی نسبت به پارسال 800 تومان افزایش یافته گفت: از زمان تحویل گندم تا پرداخت وجه آن فقط 10 روز طول میکشد.
آذربایجان شرقی یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی زراعی دارد که 67 درصد آن دیم و مابقی آبی است که سالانه حدود 72 هزار هکتار از اراضی آبی و 360 هزار هکتار از مزارع دیم استان زیرکشت گندم میرود.
مرحله دوم رزمایش «ایران همدل» در آستانه عید سعید قربان برگزار میشود
محمد کلامی مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی از برگزاری مرحله دوم رزمایش «ایران همدل» در آستانه عید سعید قربان خبر داد و اظهار داشت: مرحله دوم رزمایش «ایران همدل» در روزهای آینده آغاز خواهد شد.
مدیر کل کمیته امداد استان آذربایجان شرقی افزود: پیرو بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر شکلگیری «نهضت تعاون و احسان» و تداوم رزمایش همدلی و نهضت کمک مؤمنانه، این پویش مردمی برای دستگیری از نیازمندان ادامه خواهد داشت.
وی ضمن دعوت عمومی از مردم نیک اندیش استان برای خلق حماسه مجدد گفت: مرحله اول رزمایش ایران همدل در ماه مبارک رمضان و همزمان با اوج شیوع ویروس کرونا، تجلی مهر و ایثار مردم بود.
کلامی بیان داشت: خیران و مردم نیکوکار میتوانند کمکهای خود برای مشارکت در مرحله دوم ایران همدل را از طریق کد دستوری #041*8877* با تلفن همراه یا از طریق شماره کارت امانی شرعی 6037991199515127 بصورت سریع و ایمن واریز کنند.
وی خاطر نشان کرد: در مرحله اول این رزمایش با همت مردم و همراهی مسئولین استان 90 هزار بسته غذایی و 167 هزار پرس غذای گرم به ارزش 25 میلیارد تومان به نیازمندان سراسر استان و آسیب دیدگان از بحران کرونا اهدا گردیده بود.
برنامه جامع ضوابط حفاظت از بناهای تاریخی آذربایجان شرقی تدوین شود
بابک محبوب علیلو در دیدار با مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و اعضای هیئتمدیره انجمن حامیان میراثفرهنگی استان با تأکید به لزوم همافزایی تمام دستگاههای اجرایی در صیانت و حفاظت از مواریث تاریخی، اظهار داشت: با توجه به اینکه آذربایجان شرقی مملو از مواریث تاریخی و فرهنگی فاخر است و صیانت از آنها وظیفهای عمومی محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه در راستای انتقال این میراث به نسلهای آینده موظف هستیم، لذا تمام دستگاههای اجرایی موظف به رعایت ضوابط میراث فرهنگی در حوزه کاری خود هستند.
دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی با تاکید بر تدوین برنامهای جامع در خصوص ضوابط حفاظت از تک بناها و بافت تاریخی گفت: تمام دستگاههای اجرایی موظف به رعایت ضوابط میراث فرهنگی در حوزه کاری خود هستند.
دادستان مرکز استان آذربایجان شرقی افزود: بخش بزرگی از صنعت گردشگری استان مبتنی بر تاریخ و فرهنگ آن بوده و مدیریت شهری باید ضمن همسویی با قانون، در زمینه صیانت و حفاطت از این داشتهها اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: دغدغههای انجمن حامیان میراث فرهنگی استان در خصوص تعرض به بافت تاریخی با توجه به حساسیت و جنبههای فرهنگی و اجتماعی موضوع باید از سوی دستگاههای ذیربط بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/111/ ع