یزد| بیکاری عکاسان با دخالت دفاتر وابسته به دولت در عکاسی
گروه استانها - رئیس اتحادیه عکاسان و فیلم برداران استان یزد گفت: انجام امور عکاسی توسط دفاتر وابسته به دولت موجب بیکاری این صنف شده است.
محمدعلی کرامتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: وضعیت کاری صنف عکاسان و فیلم برداران بسیار خراب است و اکثر آنها در بیکاری به سر میبرند.
وی گفت: چند سالی است که دفاتر پیشخوان دولت عکسبرداری کارت ملی را انجام میدهند که از نظر نخصصی و کیفیت بسیار نامناسب است و با این کارِ دفاتر پیشخوان، مردم از عکسهای بسیار زشت و خراب کارت ملی ناراضی هستند و از طرف دیگر یک کار از واحد صنفی گرفته شده و عکاسان بیکار شدهاند.
رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران استان یزد عکاسی دفاتر پلیس +10 برای گواهینامه، کارت پایان خدمت و گذرنامه را یکی دیگر از دلایل بیکاری صنف عکاسان دانست و گفت: در واقع کل کار از دست عکاسان گرفته شده و توسط دفاتر پیشخوان و پلیس +10 انجام میشود.
وی افزود: از اواخر سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا فیلمبرداران هم به دلیل تعطیلی مراسمهای جشن و عروسی بیکار شدند.
کرامتی با اشاره به مستأجر بودن بسیاری از عکاسان و فیلم برداران و همچنین هزینههای بالای آب و برق و حقوق کارگر بیان کرد: چون شغل این صنف فنی و تخصصی است وقتی کاری نباشد و نتوانند خدماتی انجام دهند، ضرر زیادی متحمل میشوند.
رئیس این اتحادیه گفت: مشکلات بیکاری این صنف سراسری است چرا که دفاتر پیشخوان دولتی و پلیس +10 در تمام کشور چند سالی است خدمات عکاسی را انجام میدهند و با وزارتخانههای مربوطه و مسئولان ذی ربط بارها در مورد این مشکل صحبت شده و قول مساعد دادند ولی هیچ اقدامی انجام نشده است.
وی افزود: به دلیل منافعی که این کار برای دولت دارد عکاسی همچنان توسط این دفاتر انجام میشود و جالب است که حتی دفاتر اتباع خارجی هم برای خودشان عکاسی میکنند یعنی در واقع هیچ کاری برای این واحد صنفی نمانده و تنها مالیات، اجاره، حقوق کارگر و هزینههای آب و برق را میپردازند که با توجه به گرانیهای شدید واقعا مشکلساز شده است.
کرامتی تصریح کرد: کار صنف عکاسان در واقع یک کار هنری و تخصصی است که به سادگی به دست نیامده و سالها برای آن زحمت کشیده شده و نمیتوانند به راحتی تغییر شغل بدهند و از طرفی اقلام مورد استفاده این صنف که تماماً خارجی هستند و با دلار تهیه میشوند به شدت گران شدهاند.
وی با اشاره به اینکه در حدود 320 عکاس و فیلمبردار فعال در مرکز استان و تعدادی هم در شهرستانهای تابع متناسب با جمعیت پروانه کسب دارند، بیان کرد: هر کدام از اینها حداقل 2 کارگر دارند و خانواده هایشان هم تحت تأثیر این بیکاری و گرانی قرار گرفتند که جمعیتی بالغ بر دو هزار نفر در حال نابودی است و نمیدانیم چرا مسئولان کاری برای تورم و گرانی انجام نمیدهند.
مسئول این اتحادیه گفت: حداقل انتظاری که داریم این است که دفاتر پیشخوان و پلیس + 10 کار خودشان را انجام دهند و همان طور که ما نمیتوانیم کار این دفاتر را انجام دهیم کار عکاسی هم باید به خود این صنف برگردد چرا که نورپردازی و تصویرگری اموری است که تخصص آن در این صنف است و ما این آمادگی را داریم و بارها اعلام کردهایم که میتوانیم تحت شرایط خاصی که مدنظر مسئولان است این کار را انجام دهیم ولی اقدامی تاکنون انجام نشده است.
انتهای پیام/784/ح