آغاز برداشت محصول «رطب و خارک» از نخلستان‌های استان بوشهر+ تصاویر

آغاز برداشت محصول «رطب و خارک» از نخلستان‌های استان بوشهر+ تصاویر

گروه استان‌ها- در حالی‌که گرمای شدید با رطوبت بالا در استان بوشهر حکم‌فرماست ولی نخلداران سخت کوش این استان، با به ثمر نشستن تلاش چند ماهه خود، برداشت نخستین محصول نخیلات «رطب و خارک» را آغاز کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، وجود شش میلیون اصله نخل و تولید محصولات خارک، رطب و خرما ، استان بوشهر را به عنوان قطب تولید محصول نخیلات در کشور معرفی کرده است.

در حالی که شاهد افزایش دمای هوا تا 50 درجه سانتیگراد بالای صفر و رطوبت و شرجی بیش‌از 70 درصدی در استان بوشهر هستیم این‌روزها نخلداران بوشهری با ثمر رسیدن نخستین محصول نخل خود یعنی خارک و رطب مشغول برداشت و عرضه آن به بازار هستند.

 حسین مزارعی یکی از نخل‌داران دشتستانی که دارای بیش از  5 هزار اصله نخل است با اشاره به وضعیت تولید محصول اظهار داشت: به حمدالله امسال وضعیت تولید محصول نخیلات بهبود یافته است.

بیش از 70 درصد تولید خرمای استان بوشهر در دشتستان است

وی با بیان اینکه عمده شغل و راههای امرار معاش مردم این شهرستان، نخل‌داری و کشاورزی است افزود: شهرستان دشتستان دارای جایگاه ویژه‌ای در تولید محصولات کشاورزی از جمله خرما است چراکه بر اساس آمارهای موجود بیش از 70 درصد تولید خرمای استان بوشهر در دشتستان است.

نخل‌دار دیگری که بر بلندای نخل مشغول برداشت خارک و رطب است در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات نخل‌داران تامین آب است که این مشکل سال‌ها گریبانگیر کشاورزان است.

احمد مزارعی با اشاره به اجرای طرح‌ آبیاری نوین در نخلستان‌های دشتستان گفت:تسریع اجرای این طرح که نقش مهمی در تامین آب، افزایش تولید و ایجاد اشتغال دارد از مطالبات مهم کشاورزان است.

34هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر زیر پوشش نخیلات است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرهم با اشاره به وجود شش میلیون اصله نخل در این استان تصریح کرد: 34 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بوشهر زیر پوشش نخیلات است که شش میلیون اصله نخل در آنها کشت شده است.

خسرو عمرانی با بیان اینکه 90 درصد نخیلات استان بوشهر بارور هستند خاطرنشان کرد: از این نخیلات این استان، پیش بینی تولید 165 هزار تن محصول شده که اکنون برداشت رطب و خارک آغاز شده است.

وی، گونه‌های محصول نخیلات استان بوشهر را کبکاب، استعمران، شهابی، شکر، رهی، بریمی، حاج باقری، قندی و شیخالی دانست و بیان کرد:  رقم‌های غالب در محصول خارک گونه‌های برهی، بریمی، حاج باقری، قندی و شیخالی و در محصول رطب، گونه کبکاب، استعمران، شهابی و شکر است.

46 هزار تن رطب از نخیلات برداشت و عرضه می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه برداشت خارک و رطب تا اواخر مرداد ماه ادامه دارد افزود: سالانه  8 هزار تن محصول خارک و  46 هزار تن رطب از نخیلات برداشت و عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه دشتستان و تنگستان به ترتیب بیشترین تولید خرمای استان را دارند افزود:رطب کبکاب گونه‌ای شاخص به شمار می‌رود و چون دارای رطوبت بالایی است و عمده بازار مصرف در کشور به خود اختصاص داده است.

وی افزود: استان‌های تهران، خراسان شمالی و رضوی، اصفهان، کهگیلویه و بویر احمد و چهار محال بختیاری بازارهای هدف  محصولات نخیلات استان بوشهر است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت برداشت خارک از اوایل تیر و برداشت رطب از اواخر تیر و اوائل مرداد شروع می‌شود و معمولا تا اواسط شهریور ادامه دارد و باتوجه به اقلیم از شهریور به بعد در مناطق به خصوصی برداشت داریم.

165 هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر برداشت می‌شود

عمرانی از برداشت 165 هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر خبر داد و خاطر نشان کرد: 54 هزار تن محصول خارک و رطب و 110 هزار تن خرما  از نخلستان‌های استان بوشهر برداشت می‌شود.

وی، با بیان اینکه محصول خارک و رطب نخل‌های استان در داخل کشور به مصرف می‌رسد خاطرنشان کرد: حدود 30 هزار تن محصول خرمای استان بوشهر به کشور‌های هند، پاکستان، آسیای میانه، روسیه، حاشیه خلیج فارس و اروپا صادر می‌شود.

بر اساس بررسی‌های انجام شده اکنون قیمت هر کیلوگرم خارک و رطب در بازار استان بوشهر بین 15 تا 25 هزار تومان است.

در استان بوشهر 6 میلیون اصله نخل موجود است که شهرستان دشتستان بیشترین نخلستان‌ها را به خود اختصاص داده است.

استان بوشهر با داشتن 34 هزار هکتار نخلستان و تولید سالانه 165 هزار تن خرما رتبه دوم تولید این محصول را در کشور دارد.

انتهای پیام/190/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon