تسنیم همراه مدافعان سلامت| پرستاران، عاشقانی که پروانه وار بیماران کرونا را درمان می‌کنند


تسنیم همراه مدافعان سلامت| پرستاران، عاشقانی که پروانه وار بیماران کرونا را درمان می‌کنند

گروه استان‌ها-با شیوع ویروس کرونا تقریبا تمامی کسب وکارها و مشاغل تعطیل شد تا این ویروس منحوس از بین برود اما عده‌ای هم نه تنها شغل‌شان تعطیل نشد که تازه اول بسم الله حرکت جهادی‌شان بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ویروس کرونا از ابتدای ورودش به کشور باعث شد که کادر بهداشت و درمان در مسیری پر از خطر و سختی قدم بگذارند و این روزها بر آنان بسیار طاقت فرسا می‌گذرد چه بسا که مردم و مسئولان نیز در این راه گاها پشت آنها را خالی می‌کنند.

در این بین، پرستاران که شبانه روز در برابر این ویروس سرکش ایستاده‌اند و فشارهای بیش از حد امانشان را بریده، بازهم به عشق نجات جان مردم به جنگ این ویروس می‌روند و این روزها در بیمارستان تنها مرهم دردهای بیماران کرونایی هستند.

مردم شاید تا خود از نزدیک این بیماری را لمس نکنند یا نبینند که چه روزهای سختی بر این مدافعان سلامت می‌گذرد، کماکان این ویروس را جدی نگیرند و جان فشانی‌های پرستاران را عادی تلقی کنند.

بار مراقبت از بیماران کرونایی بیشتر از همه بر دوش پرستاران است که به گفته رئیس کل سازمان نظام پرستاری تا تاریخ 25 تیر‌ماه، 9 هزار نفر از پرستاران کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

بعنوان تنها کاری که از ما بر می‌آمد، به سراغ پرستاران زحمت کش بخش کرونا بیمارستان شهید محمدی بندرعباس رفتیم و پای صحبت‌هایشان نشستیم و این بار به‌جای بیماران، آن‌ها از دردهایشان گفتند.

بخش‌های کووید-١٩ بیمارستان بسیار گرم است

یکی از پرستاران بخش کووید١٩ این بیمارستان که از اوایل فروردین سال جاری پرستار این بخش شده، می‌گوید: به دلیل قدرت سرایت بالایی که این ویروس دارد، ناچار به استفاده از لباس‌های حفاظتی مخصوص، شیلد، ماسک و کلاه هستیم که شرایط بسیار سختی را برای ما بوجود آورده است.

این پرستار 40 ساله اضافه می‌کند: بخش‌های کووید١٩ بسیار گرم هستند و کولرهای این بخش‌ها به هیچ وجه جوابگوی گرمای بالای 40 درجه بندرعباس نیست و پوشیدن لباس و ماسک تحمل این شرایط را چندین برابر سخت‌تر کرده است.

این بانوی مدافع سلامت ابراز می‌کند: خواهش ما از مسئولین این است که کمبود نیرو، تجهیزات و وسایل کمکی را برطرف کنند، همچنین در این شرایط کولرهای بیشتری به بخش تخصیص دهند.

بیماران کرونایی چندین برابر دیگر بیماران نیازمند مراقبت هستند 

این پرستار اظهار می‌کند: بیماران کرونایی به دلیل شرایط خاص جسمی که دارند، نیازمند مراقبت‌های درمانی بیشتری بصورت 24 ساعته می‌باشند که هر لحظه باید وضعیت جسمانی‌شان چک شود.

وی می‌افزاید: این بیماران بدلیل نداشتن همراه به‌خاطر ریسک بالای انتقال ویروس به آن‌ها، کارهای دیگری مانند غذا خوردن‌شان هم باید توسط ما انجام شود که بر حجم کاری افزوده می‌شود.

او ضمن اشاره به اینکه بیماران کرونایی حمایت‌های روحی بیشتری هم احتیاج دارند، تاکید می‌کند: ما به این شغل نیز افتخار می‌کنیم و هیچ منتی بر سر مردم نداریم و تنها خواسته ما از مردم این است که اصول بهداشتی را رعایت کنند.

اتاق مخصوص استراحت در بخش‌ها نداریم

یکی دیگر از پرستاران بخش کویید١٩ بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در این باره می‌گوید: یکی دیگر از مشکلاتی که داریم در شیفت‌های دوازده ساعته شب، نبود اتاق استراحت است که همکاران در طول شیفت هیچ گونه استراحت و خوابی نمی‌توانند داشته باشند.

این پرستار 35 ساله ادامه می‌دهد: حتی قسمت مجزایی در بخش‌ها نداریم، که بتوانیم با خیال راحت غذا بخوریم و بیشتر مواقع در طول کل شیفت هیچ چیزی نمی‌توانیم بخوریم و نوشیدن آب هم به مراتب سخت‌تر از حالت عادی می‌باشد.

تجهیزات حفاظتی از استاندارد و تعداد کافی برخوردار نیست

این پرستار اظهار می‌کند: ماسک و لباس‌های محافظتی که در اختیارمان می‌گذارند، استانداردهای لازم را ندارند و همچنین به تعداد کم داده می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: به‌عنوان مثال در هر شیفت یک دست لباس داده می‌شود و تا پایان شیفت باید با همان لباس کار کرد، با این وجود در طول شیفت نمی‌توان به سرویس بهداشتی رفته یا به اتاق‌های خارج از بخش برای صرف غذا برویم.

حقوق و مزایایی بخاطر کرونا، تاکنون داده نشده است

به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در اردیبهشت ماه، قرار بر این بود که طبق قانونی در بودجه 99، پرداخت فوق العاده کرونا به کادر درمان صورت بگیرد.

این پرستار مرد در این خصوص می‌گوید: مزایایی در خصوص شیفت‌های بخش کووید١٩ به ما تعلق نگرفته است و تنها حقوق ماهانه خود را می‌گیریم و کارانه‌ها نیز شش ماه عقب افتاده است.

ابتلای بیش از نصف پرستاران بخش کووید از ابتدای شیوع کرونا

وی در این رابطه ابراز می‌کند: بیش از نیمی از همکاران مبتلا شده‌اند، برخی اکنون در مرخصی به‌سر می‌برند که فشار شیفت‌ها بر سایر پرستاران بیشتر شده است.

این پرستار ضمن اشاره به اینکه از اوایل اسفند در این بخش حضور داشته و تاکنون مرخصی نداده‌اند، ادامه می‌دهد: بدلیل کمبود نیرو، شیفت‌ها بسیار سنگین است تا جایی که گاهی شیفت‌های دو نفره با 20 مریض کرونایی داریم که حجم کار را به شدت بالا برده است.

از لحاظ روحی تحت فشار هستیم

این مدافع سلامت در این رابطه می‌گوید: مشاهده بیمارانی که جان خود را از دست می‌دهند و بی قراری خانواده‌هایشان و همچنین بستری شدن همکارانمان، برایمان عذاب آور است.

او ادامه می‌دهد: همچنین ندیدن خانواده‌هایمان، بی مهری‌های مسئولین و دیدن صحنه‌های سهل انگاری و بی توجهی مردم به رعایت کردن توصیه‌ها، خاطرمان را بشدت آزرده می‌کند.

این پرستار که در حرف‌هایش می‌گوید منتظر است کرونا تمام شود تا بتواند بعد چندماه مراسم عقدش را برگزار کند، اینگونه از مردم خواهش می‌کند: مردم اگر این بیماری را جدی بگیرند و اصول بهداشتی را رعایت کنند قطعا در آینده نزدیک جشن پایان کرونا را خواهیم گرفت.

تمام پرستاران بخش های کرونا، با نهایت محبت و فداکاری، تحمل تمام سختی‌ها و به جان خریدن خطر ابتلا به کرونا برای خود و خانواده‌شان، همچنان در خط مقدم مقابله با کرونا ایستاده‌اند و تنها فقط می‌خواهند که مردم علاوه بر اهمیت به سلامتی خود و عزیزانشان، اندکی به فکر کادر بهداشت و درمان باشند تا این روزهای تلخ پایان یابد.

از مسئولین مربوطه استانی و کشوری هم انتظار می‌رود توجهات بیشتری نسبت به پرستاران که همیشه گرفتار مشکلات حقوقی بوده‌اند، داشته باشند تا بلکه فشار شیفت‌های سنگین این روزها و وقت نگذراندن کافی کنار خانواده‌هایشان، را تا حدودی جبران کنند.

گزارش از سمانه جیشی 

انتهای پیام/868/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon