اصفهان| راه اندازی پویشی برای «رفع موانع ازدواج»؛ با آگاهی و پیش مطالعه وارد شوید


اصفهان| راه اندازی پویشی برای «رفع موانع ازدواج»؛ با آگاهی و پیش مطالعه وارد شوید

گروه استان‌ها- بهترین انتخاب، با انتخاب بهترین فرق دارد که بهترین انتخاب به موقع، با شرایط و رفع موانع، با معیارهای سنجیده، آگاهی کامل و همراهی عقل و دل اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ازدواج به دو امر فرهنگ و اقتصاد متوسل شده که هریک به تناسب تاثیرگذار بودن، نیاز به برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی دارد.

در بُعد فرهنگی ازدواج بخشی از روند کار به شیوه انتخاب صحیح همراه با پیش زمینه‌ ذهنی و مطالعاتی مرتبط می‌شود که تصمیم‌گیری و انتخاب در این برهه‌ حساس و سرنوشت‌ساز زندگی نیاز به اطلاعات زمینه‌ای، راهنمایی و مشورت دارد تا قدرت تحلیل و تصمیم درست را به دور از شتاب‌زدگی به دست‌آوریم. از این رو همیشه کتاب توانسته یک منبع مورد اطمینان و قابل دسترسی برای آمادگی ذهنی به ویژه در امر حساس ازدواج باشد.

پویشی برای«رفع موانع ازدواج » و ترغیب به کتاب‌خوانی

مدیر یکی از انتشاراتی‌ها که به صورت تخصصی در حوزه خانواده، ازدواج و سبک زندگی فعالیت دارد و بیش از 140 عنوان کتاب در این حوزه را منتشر کرده، به خبرنگار تسنیم می‌گوید: برای ازدواج آسان و هموار کردن راه ازدواج برای جوانان باید پویشی برای رفع موانع ازدواج به راه بیافتد تا علاوه بر خانواده‌ها دولتمردان نیز برای رفع این موانع چاره‌ای بیاندیشند و تسهیلگر راه ازدواج جوانان شوند.

محمد صادق میرصالحیان با بیان اینکه برخی از موانع ازدواج مربوط به مباحث فرهنگی و برخی دیگر به تصمیم‌ها و قوانین مسئولان امر مربوط است، تصریح می‌کند: کتاب خواندن و آمادگی ذهنی می‌تواند بسیاری از تصورات غلط در مورد ازدواج را تا حدودی برطرف کند و سخت‌گیری خانواده‌ها را به حداقل برساند تا امر ازدواج را با حداقل‌ها پیش ببرند؛ از سویی دیگر موانع اقتصادی دامن‌گیر جوانان شده که برای رفع آن می‌توان فضای ازدواج دانشجویی را فراهم کرد و یا خانه‌هایی برای زوجین در نظر بگیرند که با همین موارد اولیه نیز بتوانند زندگی خود را بدون ترس آغاز کنند.

او معتقد است که بسیاری از جوانان از ترس تامین معاش زندگی و تهیه حداقل‌ها میلی به ازدواج ندارند و این مسئله سبب سخت قانع شدن جوانان به امر ازدواج می‌شود و این در حالی است که وعده الهی را نادیده می‌گیرند. میرصالحیان همچنین پیشنهاد می‌کند که جوانان کتاب‌های مرتبط با آمادگی ازدواج را بخوانند تا ذهنیتی برای انتخاب صحیح و یک شروع آگاهانه داشته باشند.

لزوم شناخت و فرهنگ‌سازی پیش از ازدواج

«ما نیاز به فرهنگ سازی در همه عرصه‌های ازدواج داریم. ازدواج مانند هر امر مهم دیگری با تحولات اجتماعی فعلی نیاز به بازخوانی و تعلیم دقیق جوانان دارد و باید واحد‌های درسی و کلاس‌های مفصل دانشگاهی، نظامی، مذهبی و عمومی گذاشته شود تا جوانان با آموزش صحیح و دقیق و کابردی با اطمینان خاطر به این امر مقدس مباردت ورزند. انسان در هر لحظه با انتخابی روبرو است و در بین این انتخاب‌ها انتخاب همسر تاثیر سرنوشت سازی در دنیا و آخرت ما دارد و تصمیم غلط در این عرصه به راحتی قابل جبران نیست.»

کتاب «مطلع مهر» به قلم امیرحسین بانکی گامی در این جهت است تا جوانان را در مرحله اول انتخابی شایسته یاری کند.

نکات کلیدی قبل و بعد از ازدواج

انسان وقتی ازدواج می‌کند چشمه روزی خداوند جوشیدن می‌گیرد و به قدر نیاز وی روزی و رزق سرازیر می‌شود، اما در این میان گاه موانعی همچون اسراف‌ها، ولخرجی‌ها، چشم هم چشمی‌ها، تنبلیی‌ها و تن آسایی‌ها و حق و باطل نموندن‌ها پیش می‌آید و همه اینها مانع رسیدن روزی و دست یافتن به آن می‌شود.

پس نتیجه آن که وقتی گفته می‌شود، خداوند تامین زندگی پس از ازدواج را تضمین می‌کند این به معنا و مفهوم آن نیست که آدمی پس از ازدواج عاری و خالی از هرگونه مشکل باشد، چون پاره ای از مشکلات، شخصیت روحی و معنوی آدمی را شکل می‌بخشد و شاکله آدمی با همین مشکلات شکل می‌گیرد و البته به شرط آنکه نتیجه تنبلی و تن پروری نبوده باشد.

از سویی دیگر زندگی آداب و اصوالی دارد و ملاک، معیارها و استانداردهایی که اگر رعایت نشود چه خطرها و خاطره‌های تلخی که در پی دارد. درست مثل کپسول گاز؛ کپسول گاز اگر استاندارد باشد گرمابخش و انرژی بخش است و اگر استاندارد نباشد، خانه را با همه استحکامی که دارد هوا خواهد کرد. پس در ازدواج این دو اصل باید رعایت شود ؛ یکی انتخاب مناسب و دوم روش صحیح و شیوه زندگی.

اینها بخشی از گفته‌های محمد رضا رنجبر در کتاب «نقره سپید» است که به نکات کلیدی قبل و بعد از ازدواج می‌پردازد.

تحول زندگی از فرد بودن به زوج شدن

وقتی فردی ازدواج می‌کند سبک زندگی‌اش دچار تحول اساسی می‌شود. ارتباطات، تفریحات، ساعات کاری، تصمیم‌گیری‌ها، انتخاب‌ها و برنامه‌ریزی‌های وی کاملاً متفاوت می‌شود؛ در واقع ازدواج اضافه شدن یک نفر به زندگی فرد نیست؛ بلکه تحول زندگی از فرد بودن به زوج شدن است. بنابراین زوج بودن بافتی است که با ازدواج ایجاد می‌شود و تمام انتخاب‌ها و دغدغه‌های فرد در این بافت انجام می‌شود.

ایجاد تقویت بافت زوجی نیز به هنری احتیاج دارد که به آن«هنر ملاحظه» گفته می‌شود. منظور از هنر ملاحظه چیست؟ ملاحظه به معنای لحاظ کردن و در نظر گرفتن است. وقتی فردی سلایق، نظرات، عواطف، ترجیحات، سن، شرایط توانمندی و آسیب پذیری‌های همسرش را در انتخاب‌هایش لحاظ کرده و بر اساس آن تصمیم می‌گیرد، هنر ملاحظه را به کار برده است. اینها بخشی از گفته‌های راضیه ایزدی و محمدرضا عابدی به عنوان روانشناس و کارشناس ازدواج است که در کتاب «52 رسم با هم بودن» به رشته تحریر درآمده است.

انتهای پیام/169/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon