گزارش| وقتی امیدها برای ساماندهی معتادان متجاهر در کردستان زنده میشود
گروه استانها-ساماندهی کمپهای ترک اعتیاد و نظارت جدیتر بر عملکرد آنها، که از وظایف بهزیستی به شمار میرود یک مطالبه جدی در استان است و اخیراً با برکناری معاون پیشگیری از بهزیستی کردستان امیدها برای تغییر رویکردها در این حوزه زنده شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، کمپهای ترک اعتیاد از جمله مراکزی هستند که حساسیت افکار عمومی کردستان در مورد عملکرد آنها بسیار زیاد است و تجربه کمترین کوتاهی در بخشهای چون ساماندهی معتادان متجاهر سبب بروز نارضایتی در میان مردم شده است.
این رسانه اوایل زمستان سال گذشته در گزارشی به اجرای طرح جمعآوری معتادان متجاهر و بازداشت خردهفروشان موارد مخدر در کردستان اشاره و ضمن یادآوری ظرفیت محدود کمپها برای نگهداری معتادان، نگرانی عمومی از بازگشت مجدد آنها به سطح شهر را گوشزد کرد.
یک سوی ماجرای معتادان متجاهر، مسئولان و متولیان جمعآوری و ساماندهی آنها و سوی دیگر ماجرا، خودِ معتادان هستند که با طرح گلایههایی لزوم نظارت جدیتر بر کمپها را خواستار شدهاند.
رفتارهای توهینآمیز، عدم برخورد با معتاد بهعنوان یک بیمار و وعدههای عملی نشده مسئولان از جمله مواردی بوده که معتادان از آن گلایه کرده و خواستار رسیدگی مؤثر بر عملکردها در ارتباط با معتادان شدهاند.
همان زمان معاون وقت پیشگیری بهزیستی کردستان در ارتباط با وضعیت کمپهای سطح شهر، اظهار کرده بود: «به جرات میگویم که محل نگهداری معتادان متجاهر استان کردستان بهترین مراکز کل کشور است»!
ادعای مطرحشده از سوی «باقر کرمی»، معاون وقت امور پیشگیری بهزیستی استان کردستان از آنجا که وی اشرافی به وضعیت دیگر مراکز در سطح کشور نداشته، طبیعتاً قابل پذیرش نبود و آن ادعا تنها وقتی قابل قبول بود که یک مقام مسئول در سازمان بهزیستی کشور آن را طرح میکرد، بنابراین اظهارات «کرمی» چیزی جز دفاع از عملکرد خودش به حساب نیامد.
وقتی معاونی یک معتاد را که حقیقتاً یک بیمار است و ممکن است به دلایل بسیاری که خود کمترین نقش را در آن داشته به اعتیاد دچار شده باشد «دروغگو و بیاعتماد» میخواند چه کسی انتظار دارد این فرد بتواند برخوردی سازنده با مسئله اعتیاد و ساماندهی آن در حوزه مرتبط با مسئولیت خود داشته باشد؟
با این اوصاف، حالا معاون فرهنگی و پیشگیری بهزیستی کردستان از سمت خود عزل شده است؛ این برکناری با هر استدلالی انجام شده باشد باید یک اتفاق خوب در راستای اصلاح عملکردها ارزیابی شود، حالا اگر عدهای هم بخواهند با فضاسازی در مقابل این دست جابهجاییها در استان بایستند بر اصل موضوع که لزوم اصلاح برای جلب رضایت مردم شریف کردستان است، نباید خدشهای وارد گردد.
دلیل بروز برخی ناهماهنگیها در امور مربوط به کمپها، دلیل تعطیلی مراکز تیسی، عدم موفقیت کمپها در بهبود مراجعان و ضعف نظارت در این حوزه، عدم ساماندهی معتادان کارتنخواب آنطور که مردم انتظار دارند و مسائل دیگری از این دست باید پاسخ داده شود و برخی رویکردها در کردستان باید تغییر کند.
برکناری «باقر کرمی» از معاونت پیشگیری بهزیستی کردستان یک تغییر مدیریتی جزء در استان است که لازم بود انجام بگیرد تا هماهنگیها در حوزه کاری این معاونت در جهت کسب رضایت عمومی بیشتر شود؛ بیتردید خدماتی که این مسئول در دوره مسئولیتش انجام داده هم نباید نادیده گرفته شود؛ این تغییر انجام شد و فعلاً برخی ناظران امور به بهبود عملکردها در این حوزه امیدوار شدهاند و باید منتظر ماند و دید در آینده آنچه مطلوب مردم است محقق میشود یا ریشه مشکلات را باید در جایی دیگر جستوجو کرد.
انتهای پیام/481/ت