پاداش دولت به مشترکان کم مصرف برق/ تلاش ها برای گذر بدون خاموشی از فصل گرماست

پاداش دولت به مشترکان کم مصرف برق/ تلاش ها برای گذر بدون خاموشی از فصل گرماست

مدیرعامل توانیر با اشاره به این که مردم می توانند با مدیریت مصرف، از مشوق ها و پاداش های صنعت برق بهره مند شوند، گفت: در بخش خانگی با وجود آنکه مردم بیشتر از گذشته در منازل حضور دارند اما مصرف برق بخش خانگی تاکنون افزایشی نداشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدحسن متولی زاده، مدیرعامل شرکت توانیر اظهار داشت: برق به معنای واقعی از تولید به مصرف است یعنی همان لحظه که با  فشار یک کلید اراده می کنیم برق باید در همان لحظه تولید و با سرعت نور منتقل شود تا روشنایی حاصل شود. به این منظور کارکنان وزارت نیرو 24 ساعته و بدون وقفه مشغول فعالیت هستند تا برق مطمئن به دست مردم برسد.

متولی زاده با اشاره به این که در فصل گرم 40 درصد از مصرف برق کشور به سیستم های سرمایشی اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: به طور میانگین در 10 سال گذشته سالانه  5 درصد رشد مصرف داشته ایم و با توجه به اضافه شدن سالانه یک میلیون مشترک و صنایع جدید، مصرف برق افزایش می دهد .

متولی زاده افزود: برای پاسخگویی به این میزان رشد مصرف یکی از راهها، ساخت و توسعه نیروگاه های تولید برق و ایجاد تاسیسات جدید بیشتر است که برای این کار باید سالانه 3 تا 4 هزار مگاوات برق وارد شبکه کنیم و برای این منظور سالانه 100 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز است.

وی با بیان این که راه دوم مدیریت مصرف برق است  که باعث می شود با کمترین میزان هزینه،  از سرمایه گذاری بیشتر برای ایجاد تاسیسات جدید برای زمان محدودی که تنها در فصل گرم رخ می دهد و افزایش مصرف را باعث می شود، جلوگیری شود خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ امسال نه تنها تولیدشان کم نشده است بلکه مصرف برقشان نسبت به سال گذشته 10.06افزوده شده است .

متولی زاده با اشاره به این که مردم می توانند با مدیریت مصرف، از  مشوق ها و پاداش های  صنعت برق  بهره مند شوند، یادآور شد: در بخش خانگی با وجود آنکه مردم بیشتر از گذشته در منازل حضور دارند اما مصرف برق بخش خانگی تاکنون افزایشی نداشته است.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه منحنی بار نشان دهنده آن است که مصرف برق از صبح تا ظهر به تدریج افزایش می یابد، گفت: با هماهنگی مشترکان و تفاهم نامه هایی که از پیشتر با آنها منعقد شده است، بار مصرف برق را جابه جا می کنند. به این معنی که مصرف برق را از ساعت های گرم (13 تا 17) به ساعت های پس از آن موکول می کنند و در ازای آن از مشوق های صنعت برق بهره مند می شوند.

متولی زاده ادامه داد: در اوج بار، صنایع با کاهش مصرف می توانند در مصرف برق صرفه جویی کنند و سوخت کمتری هم مصرف کنند و از پاداش  های صنعت برق بهره مند شوند.

وی گفت: در همین راستا سال با گذشته 120 هزار مشترک بزرگ تفاهم نامه امضا کرده بودیم اما امسال 250 هزار مشترک بزرگ با ما همکاری دارند که این تفاهم نامه ها نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

متولی زاده همچنین در خصوص پیک روز گذشته نیز گفت: روز گذشته اوج مصرف به بیش از 58 هزا و 250 مگاوات رسید که نسبت به سال قبل در همین روز یک درصد افزایش داشتیم.

مدیرعامل توانیر با اشاره به همکاری مردم در سال گذشته خاطرنشان کرد: همکاری خوب مردم و برنامه ریزی وزارت نیرو همگی باعث شد که تابستان بدون خاموشی را در سال گذشته سپری کنیم و امسال نیز تمام تلاش ها برای گذر بدون خاموشی از فصل گرماست.

متولی زاده مدیریت مصرف برق را یک مسئولیت اجتماعی دانست و افزود: یک کیلووات ساعت معادل مصرف برق 4 دستگاه تنفس مصنوعی است که یک شبانه روز کار می کند و جان هموطنان را نجات نمی دهد اگر درجه یک کولرگازی که روی 18 تنظیم شده، به 24 درجه تغییر دهیم، یک کیلووات ساعت در مصرف برق صرفه جویی می شود

وی تاکید کرد:  می توان با روش های بسیار ساده بدون این که رفاه خانواده کاهش یابد، مصرف برق را مدیریت کرد به طوری که اگر در منازل از ساعت 13 تا 17،  وسایل پرمصرف برقی را در ساعت های ابتدایی صبح یا ساعت های پایانی شب استفاده  کنند، باعث کاهش مصرف برق  خواهد شد.

متولی زاده خاطرنشان کرد: استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم کولرهای گازی روی درجه 24 نیز از دیگر راهکارهایی است که هر کدام می تواند تا 20 درصد از مصرف برق را کاهش دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon