سینماداران و تهیهکنندگان درباره «سمفا» چه میگویند؟
هرچند که آغاز فعالیت سامانه سمفا مصادف با بروز اپیدمی ابتلا به ویروس کرونا بوده است اما سمفا توانست مورد استفاده عموم طرفداران سینما قرار بگیرد. در این خصوص نظر اعضای شورای صنفی نمایش را بخوانید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سمفا، سامانه مدیریت فروش و اکران سینما در حال حاضر مشتمل بر پنج درگاه فروش بلیت به نامهای آپ، ایرانتیک، سینما بلیت، گیشه 7 و سینما تیکت است که علاوه بر امکان فروش مکانیزه بلیت سینما، میزان فروش هر فیلم به تفکیک روز، سالن، سانس، قیمت بلیت و فروشنده را در دسترس عموم قرار میدهد.
با گذشت یک ماه از فعالیت این سامانه که مشکلاتی را در ابتدای امر داشت اما رفته رفته مشکلات آن حل شد، در خصوص تأثیرگذاری سمفا بر سینمای ایران به گفتوگویی کوتاه با اعضای شورای صنفی نمایش پرداختیم که در ادامه میخوانید:
سمفا انحصار فروش بلیت سینما را شکست
محمدرضا صابری مدیر سخنگوی انجمن سینماداران گفت: یکی از نقدهایی که سینماداران، پخشکنندگان و تهیهکنندگان در خصوص بلیت فروشی فیلمهای سینمایی داشتهاند بحث انحصار بود که خوشبختانه با راهاندازی سمفا که ترمینال شده و یک رقابتی به وجود آمده است که به جز سینما تیکت، 4 سایت دیگر نیز فعال و وصل شدهاند به سمفا که ما بسیار راضیایم.
وی افزود: به هر حال برای شروع کار نواقصی بوده است که اینها قطعاً برطرف خواهد شد و به عنوان یک ترمینال بحث درست و بجایی بود که این انحصار از بین برود و به جای آن رقابت به وجود بیاید. مطمئن باشیم هرکجا رقابت باشد، آنجا زنده و پویا است و کمتر فسادی به وجود خواهد آمد.
سمفا مشکلات مالی بین سینمادار و صاحبان فیلم را حل میکند
محمدحسین فرحبخش تهیهکننده و کارگردان سینما نیز در این باره میگوید: ایجاد سمفا یکی از کارهای واجبی بود که باید در سینمای ایران انجام میشد. البته این کار باید خیلی قبلتر به انجام میرسید. خوشبختانه سمفا مشکلات مالی بین سینمادار و صاحبان فیلم را حل میکند.
عضو شورای صنفی نمایش در ادامه گفت: متأسفانه راهاندازی این سامانه بهدلیل شیوع ویروس کرونا نتوانسته آنطور که باید و شاید خود را نشان بدهد اما با اطمینان میگویم که پس از دوران این ویروس منحوس، سمفا اثرات مثبت خود را در سینمای ایران نشان خواهد داد و مردم هم به تبع میتوانند برنامهریزی مناسبی برای انتخاب فیلم و حضور در سالنهای نمایش داشته باشند.
فرحبخش افزود: ما از این طرح تاکنون حمایت کردیم و معتقدم یکی از بهترین اقدامات انجام شده در سینمای ایران بعد از انقلاب است. سمفا میتواند در آینده سینمای ایران نقش بسزایی ایفا کند.
دبیر شورای صنفی نمایش نیز در این خصوص معتقد است: سمفا به شفافسازی روابط بین سینمادار، پخشکننده و تهیهکننده کمک شایانی کرده و مکانیزم فروش بلیت سامانهای سینما را از یک سامانه به 4 سامانه افزایش داده است و ما اعتقاد داریم سمفا میتواند در آینده سینمای ایران نقش بسزایی ایفا کند. شورای صنفی نمایش نیز بابت این موضوع از تلاش سازمان سینمایی قدردانی میکند.
با سمفا سینمادار و پخشکننده فیلم به یک آرامش مشترک میرسند
غلامرضا فرجی عضو شورای صنفی نمایش و مدیرسینماهای حوزه هنری نیز با تأکید بر اینکه هر اتفاق مثبتی که در صنعت سینمای کشور رقم بخورد و بتواند به جذب مخاطب بیشتر کمک کند را به فال نیک میگیریم گفت: نیاز بود که از انحصار ایجاد شده در حوزه بلیت فروشی سینمای ایران خارج شویم و سامانههای جدیدی به این مهم اضافه شوند تا هم سینمادار و پخشکننده فیلم به آرامش مشترک برسند و هم مخاطب راحتتر بتواند نسبت به خرید بلیت اقدام کند.
فرجی همچنین با اشاره به پتانسیل بالای این طرح در ایجاد تحول مثبت در سینمای ایران افزود: این کار نیاز به تبلیغات دارد که با کمک و مساعدت سازمان سینمایی این اتفاق میتواند به خوبی رقم بخورد.
در راستای شفافیت که از کلانبرنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، آمار تفکیکی فروش و تعداد مخاطبان سینمای ایران بهصورت برخط در سامانه مدیریت فروش و اکران (سمفا) به نشانی samfaa.ir جهت استفاده فعالان، سیاستگذاران، منتقدان و روزنامهنگاران قابل مشاهده است.
انتهای پیام/