گزارش| حال و روز نه چندان خوب صادرات و واردات در استان مرکزی


گزارش| حال و روز نه چندان خوب صادرات و واردات در استان مرکزی

گروه استان‌ها- حال و روز صادرات و واردات در استان مرکزی چندان خوب نیست و براساس اعلام مسئولان گمرک استان، صادرکنندگان استان مرکزی بسته‌های حمایتی گمرکی دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، ایران از نخستین روزهای اسفند سال گذشته رسما اعلام کرد که نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور را شناسایی کرده و به منظور کنترل سرعت شیوع بیماری حاصل از این ویروس، محدودیت‌هایی را در سطح اجتماعی و اقتصادی وضع می‌کند.

به دنبال این اتفاق، بسیاری از کشورهای همسایه ایران نیز اعلام کردند تا زمان بهبود اوضاع، مرزهای مشترک را بسته است و به این ترتیب بخش قابل توجهی از تجارت ایران در روزهای نخست شیوع کرونا، متوقف شد. با گذشت چند هفته از این اتفاق، تقریبا تمامی کشورهای جهان اعلام کردند که مواردی از ابتلای قطعی به کرونا را رصد کرده‌اند و به این ترتیب مقابله با این ویروس، به برنامه‌ای جهانی تبدیل شد.

برخلاف بعضی تحلیل‌های خوش‌بینانه در ماه‌های نخست که ابراز امیدواری می‌کرد شیوع کرونا ظرف چند ماه به پایان خود برسد، امروز جهان خود را برای عادی‌سازی فعالیت‌ها، همزمان با درگیری با ویروس کرونا آماده می‌کند و به دنبال آن بسیاری از مرزهای مشترک بار دیگر کار خود را آغاز کرده‌اند.

گمرک ایران به عنوان اصلی‌ترین نهاد اجرایی در حوزه صادرات و واردات کالا، از نخستین روزهای شیوع کرونا، تغییراتی را در روال کاری خود به کاربست، پس از شیوع ویروس کرونا روز به روز چرخه تولید به سبب عدم صادرات کاهش پیدا کرد و برخی از تولیدکننده ها دست از صادرات برداشته و همچنین علاوه بر صادرات واردات نیز در کشور به سبب تحریم کاهش پیدا کرد که کم علاقگی تولیدکنندگان به صادرات می توانند دارای عوامل مختلفی باشد که باید به بحث و بررسی آن پرداخت، اما اگر تمهیدات مناسب و جدی از سوی دولت در راستای صادرات و واردات در نظر گرفته نشود همچنان با کاهش صادرات و واردات مواجه هستیم.

صادرات 120 میلیون دلاری از استان مرکزی

اسماعیل حسینی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم از اراک، با اشاره به وضعیت موجود صادرات و واردات در استان مرکزی اظهار داشت: امسال 120 میلیون دلار در استان مرکزی صادرات انجام شد و در سه ماه نخست سال 99 صادرات با رشد منفی مواجه شد.

وی افزود: صادرات در استان مرکزی از لحاظ وزنی حدود 23 درصد و از لحاظ ارزش 47 درصد نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است و به 52 کشور صادرات داشتیم که مهم ترین آنها عبارتند از افغانستان، عراق، ترکیه، پاکستان، آذربایجان است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: عمده ترین مواد صادراتی اعم از هیدروکربن، مواد تولیدی پتروشیمی ها، بلوریجات، مواد فولادی و غیره است البته وضعیت واردات چندان مناسب نیست و به سبب تحریم ها کاهش بیشتری نسبت به صادرات داشته است، حدود 55 میلیون دلار واردات وجود داشته و از نظر وزنی 46 درصد و از نظر ارزشی 50 درصد واردات با رشد منفی نسبت به سال مشابه مواجه شده است.

وی بیان کرد: از 38 کشور دنیا واردات داشته ایم که مهمترین آنها عبارتند از چین، ترکیه، عمارت متحدیه عربی، هند و تایوان است و اکثرا کالاهای وارداتی قطعات ماشین آلات خط تولید، کالاهای واسطی، کالاهای مواداولیه، پوشاک، سیگار و غیره بوده است.

وضعیت صادرات و واردات از وضعیت چندان مساعدی برخوردار نیست

مدیرکل گمرکات استان مرکزی ادامه داد: گسترش ویروس کرونا، ایجاد محدویت های مرزهای زمینی در این مدت از عوامل کاهش به شما می رود، البته پس از تایید شیوع کرونا در ایران کشورهای همسایه و طرف های تجاری ایران مرزهای خود را روی کالاهای صادراتی ایران بستند این امر باعث شد که چرخ تولید کاهش پیدا کند و واردات کالا که ارز موردنیاز خود را از محل ارز صادراتی تامین می کرد با مشکل مواجه گردید.

وی اضافه کرد: وضعیت صادرات و واردات از وضعیت چندان مساعدی برخوردار نیست و حجم صادرات و واردات نسبت به مدت مشابه خود کاهش یافته است.

"حسینی" مدیرکل گمرکات استان مرکزی تاکید می‌کند: تا به امروز هیچ وقفه ای در ترخیص کالاهای صادرکنندگان انجام ندادیم تا بر مشکلات آنها اضافه نشود و بسته های حمایتی از سوی گمرک نیز به آنها تعلق گرفت و صادرکنندگان دارای مشکلات عدیده ای هستند که دولت باید تمهیدات و اقدامات مناسبی را انجام بدهند تا تولیدکنندگان ترغیب بیشتری برای صادرات داشته باشند...

 

ضرورت اتخاذ تمهیدات جدی و مناسب برای بازگشت ارز صادراتی

مدیرکل گمرکات استان مرکزی با اشاره به مشکلات صادرکنندگان گفت: هنوز برخی کشورها مرزهای خود را بر روی کالاهای صادراتی ایران بستند و وضعیت مرزهای ایران با سایر کشورهای هدف صادرات در حال بهبود است و پس از تعاملاتی که ایران با سایر کشورها داشته توانستند مرزهای صادراتی را بازکنند و این خبر خوشی برای صادرکنندگان است.

حسینی تصریح کرد: دولت باید تمهیدات جدی و مناسب و راه مناسبی برای بازگشت ارز صادراتی در نظر بگیرند تا اعتماد تولیدکنندگان بازگردد و بتواند ارز حاصله از صادرات را به داخل کشور بازگرداند.

وی اضافه کرد: از زمان شیوع کرونا تا به امروز هیچ وقفه ای در ترخیص کالاهای صادرکنندگان انجام ندادیم تا بر مشکلات آنها اضافه نشود و بسته های حمایتی از سوی گمرک نیز به آنها تعلق گرفت و صادرکنندگان دارای مشکلات عدیده ای هستند که  دولت باید تمهیدات و اقدامات مناسبی را انجام بدهند تا تولیدکنندگان ترغیب بیشتری برای صادرات داشته باشند.

انتهای پیام/711/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon