سازمان ملل: هزینههای حدود ۳ میلیارد فقیر در بحبوحه کرونا تامین شود
سازمان ملل پیشنهاد داد تا کشورها به منظور کند شدن شیوع ویروس کرونا، به افراد فقیر درآمد پایهای موقت برای در خانه ماندن پرداخت کنند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم و به نقل از یورونیوز، برنامه عمران ملل متحد (UNDP) در گزارشی که در روز پنجشنبه 23 ژوئیه (2 مرداد) منتشر شد، پیشنهاد داد تا درآمد پایهای موقت برای 2.7 میلیارد نفر بهعنوان فقیرترین افراد در 132 کشور در حال توسعه اختصاص یابد تا آنها با در خانه ماندن به کند شدن شیوع ویروس کرونا کمک کنند.
اخیم اشتاینر، مدیر برنامه عمران ملل متحد گفت: «در دوران بیسابقه، اقدامهای بیسابقه اجتماعی و اقتصادی نیاز است. معرفی درآمد پایهای موقت برای فقیرترین مردم جهان به عنوان یکی از گزینهها مطرح شده است.»
وی افزود: «کمکهای مالی و برنامههای احیای اقتصادی نمیتوانند تنها بر بازارهای بزرگ و مشاغل بزرگ متمرکز شوند.»
ویروس کرونا دستکم 18 میلیون و 800 هزار نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و تاکنون 610 هزار نفر بر اثر ابتلا به کووید-19 جان باختهاند. سازمان ملل هشدار داده است که این بیماری همهگیر و رکود جهانی اقتصادی میتواند باعث افزایش فقر در سراسر جهان شود و 265 میلیون نفر را تا آستانه گرسنگی بکشاند.
گزارش برنامه عمران ملل متحد پیشنهاد میدهد که راهی که از طریق آن کشورها میتوانند درآمد پایهای موقت را به افراد بیبضاعت پرداخت کنند، اختصاص میلیاردها دلاری است که کشورهای در حال توسعه برای تامین بدهیهای خارجی خود هزینه میکنند. طبق تخمین سازمان ملل تامین بودجه اختصاص درآمد پایهای موقت به اقشار فقیر دنیا تنها معادل 12 درصد کل هزینهای خواهد شد که جهان برای مقابله با ویروس کرونا در سال جاری میلادی صرف می کند به عبارت دیگر چیزی معادل یک سوم پولی که کشورهای در حال توسعه باید در سال 2020 بابت بدهیهای خارجی خود پرداخت کنند.
در این گزارش تاکید شده با توجه به روند تصاعدی موارد ابتلا بهویژه در کشورهای در حال توسعه لازم است هر چه سریعتر با تامین هزینه مایحتاج روزمره قشر کم بضاعت و تشویق آنها به ماندن در خانه، در گردش ویروس کرونا وقفه ایجاد شود.
بسیاری از اقشار کم بضاعت در سراسر دنیا تحت پوشش بیمه های درمانی نیستند. این افراد را اغلب کارگران غیرمجاز، زنان، جوانان و پناهجویان، مهاجران و افراد دارای معلولیت تشکیل می دهند که از بیماری کووید 19 و محدودیت های ناشی از آن بیشترین آسیب را دیدهاند. اختصاص این درآمد حداقلی ولو بطور موقت می تواند در تهیه مایحتاج ضروی نظیر تهیه آذوقه و پرداخت هزینههای اولیه زندگی و آموزشی به آنها کمک کند.
کشورهایی نظیر توگو و اسپانیا چنین سیاستی را پیش از پیشنهاد برنامه عمران ملل متحد در دستور کار قرار دادهاند.
کشورهای عضو گروه 20 که جزو اقتصادهای بزرگ جهان هستند در ماه آوریل درباره تعلیق پرداخت بدهیهای کشورهای فقیر جهان تا پایان سال به توافق رسیدند. با این حال آنتونیو گوترش خواستار تسویه بدهی تمام کشورهای توسعه یافته و یا با درآمد متوسط شد.
انتهای پیام/