ماجرای حماسه آفرینی رزمندگان همدانی در عملیات مرصاد / فروغ جاویدان برای همیشه غروب کرد


ماجرای حماسه آفرینی رزمندگان همدانی در عملیات مرصاد / فروغ جاویدان برای همیشه غروب کرد

گروه استان‌ها ـ عملیات مرصاد یادآور حماسه آفرینی رزمندگان همدانی در مقابله با جبهه نفاق در تنگه چهارزبر است عملیاتی که فروغ جاویدان مجاهدین خلق را تبدیل به غروبی همیشگی کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، تنها چند روز پس از پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل توسط ایران، سازمان مجاهدین خلق با این تحلیل که ایران در موضع ضعف قرار گرفته و از نظر نظامی توان مناسبی ندارد خود را برای حمله‌ای به کشورمان آماده کردند.

آنها در عملیاتی با عنوان "فروغ جاویدان" و حمایت‌های ارتش حزب بعث در بامداد سومین روز از مرداد ماه سال 1367 با بالغ بر 4000 هزار نفر نیرو در قالب 25 تیپ نظامی با گذر از مرزهای بین‌المللی وارد خاک ایران شدند.

پس از عبور از شهر اسلام‌آبادغرب و ارتکاب جنایات زیادی از جمله به شهادت رساندن تعداد زیادی از مجروحین دفاع مقدس و مردم غیرنظامی در داخل بیمارستان این شهر، راه خود را به سمت کرمانشاه ادامه دادند.

زمانی که این ستون نظامی در حال نفوذ بیشتر در خاک جمهوری اسلامی بود، در حدود ساعت 12 شب سوم مرداد سال 67 در با مقاومت نیروهای واحد اطلاعات عملیات لشکر انصارالحسین(ع) و لشکر 9 بدر در گردنه حسن‌آباد از پیشروی آنها به صورت موقت جلوگیری شد.

عملیات از ساعت 5 صبح روز بعد مجددا شروع شد و نیروهای لشکر 32 سپاه انصار الحسین(ع) همدان با وجود کمبود نیرو، اما در تنگه حسن آباد در مقابل هجوم منافقین ایستادند و تعداد زیادی از نفرات آنان را به هلاکت رسانده و تجهیزات بسیاری را منهدم کردند.

در این عملیات نیروهای سایر یگان‌های سپاه همچون لشکر31 عاشورا، تیپ 12 حضرت قائم(عج)، لشکر 57 حضرت ابوالفضل(ع)، لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص)، لشکر 6 ویژه پاسداران، لشکر 29 نبی‌اکرم(ص) نیز به یاری نیروهای لشکر 32 انصارالحسین (ع) همدان شتافتند و بعد از دو روز درگیری مداوم در تنگه چهارزبر در بامداد روز پنجم مردادماه، عملیات مرصاد را انجام داده و علاوه بر انهدام نفرات و تجهیزات منافقین، آنان را تا مرزهای بین‌المللی عقب راندند.

در این عملیات حدود 160 نفر از نیروهای سپاه و بسیجی انصارالحسین (ع) همدان از جمله سردار شهید بهرام مبارکی فرمانده گردان 154، سردار مهدی ملکی تپه کبودی فرمانده گردان 153، سردار شهید هادی فضلی فرمانده اطلاعات عملیات تیپ کربلا (لشکر 32) و شهیدان رمضان مصباحی و محمد شیخ بابایی معاونین گردان 157 لشکر 32 انصار الحسین(ع) به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

برای آگاهی از نحوه انجام عملیات و نقش همدانی ها در این عملیات به گفت‌وگو با عبدالرضا زمانی یکی از رزمندگان همدانی پرداخته‌ایم که در ادامه با هم آن را خواهیم خواند.

این رزمنده همدانی با اشاره به تجاوز نیرو‌های منافقین به خاک جمهوری اسلامی، اظهار داشت: بعد از قبول قطعنامه، تلقی دشمن بر این بود که جمهوری اسلامی توان دفاعی لازم را ندارد و لذا با این تصور با حمایت از سازمان مجاهدین خلق، از جنوب و غرب وارد کشور شدند و به اشغال قسمت‌هایی از این مناطق اقدام کردند.

وی با اشاره به اینکه منافقین پس از تصرف قصر شیرین به دنبال هجوم به سمت کرمانشاه، همدان و سپس تهران بودند، گفت: در تاریخ 3 مرداد، منافقین در یک ستون نظامی و مجهز به تجهیزات به روز نظامی و حمایت‌های دشمنان جمهوری اسلامی وارد کشور شدند.

زمانی با بیان اینکه این نوع هجوم به صورت ستونی از نظر استراتژی نظامی قابل پذیرش نیست، مطرح کرد: زمانی که از ماجرا مطلع شدیم باور این حمله از سمت دشمن آنهم به این صورت سخت بود، اما باید گفت که در تمام این عملیات الطاف الهی در آن مشهود بود.

وی به تشریح اتفاقات عملیات مرصاد پرداخت و عنوان کرد: در حدود 11 و نیم شب بود که به گردان ما اطلاع داده شد و متوجه این اتفاق شدیم، سریعا در صحنه حاضر شدیم و رزمندگان با تمام وجود در مقابل منافقین ایستادگی کردند.

وی با اشاره به اینکه نماز صبح را در همان جاده اسلام آباد کرمانشاه خواندیم، مطرح کرد: در همان لحظات که هوا گرگ و میش بود، یک تریلی حامل مهمات در حال حرکت به سمت جنوب بود که توسط نیروهای خودی شناسایی شد و با وجود آنکه راننده این تریلی در اول اجازه استفاده از این مهمات را نمی داد اما در نهایت با تلاش نیروی‌های سپاه به انجام این کار راضی شد و لذا همان مهمات برای مقابله و ایستادگی در برابر دشمن به کمک ما آمد.

زمانی به وضعیت ستون نظامی منافقین آنها اشاره کرد و گفت: بعد از روشن شدن هوا، وقتی که از بالای تنگه مرصاد ستونی از ادوات نظامی دشمن را مشاهده کردیم ‌اما با رشادت رزمندگان ‌‌توانستیم دشمن را متلاشی کنیم.

وی با یاد کردن از شهدای عملیات مرصاد، عنوان کرد: امسال باید در کنار نام شهید فضلی، شهید مبارکی و شهید ملکی از شهید حاج میرزا سلگی نیز که فرمانده این عملیات بود یاد کنیم که متاسفانه امسال ایشان را از دست دادیم و سال 99 اولین سالگرد عملیات مرصاد بدون حاج میرزا است.

انتهای پیام/741/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon