تعلیق صادرکنندگان پسته برای استان کرمان و کشاورزان فاجعه است
گروه استانها- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه امروز برای صادرات مشکلات زیادی داریم گفت: تعلیق صادرکنندگان پسته برای استان و کشاورزان فاجعه است که باید چارهاندیشی شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، مهدی حسینینژاد صبح امروز در نشست مجمع نمایندگان استان کرمان با مدیران کل صنعت، معدن و تجارت شمال و جنوب استان کرمان اظهار داشت: 41 درصد جی دی پی معادن کشور از استان کرمان تامین میشود.
وی با بیان اینکه سالانه حدود 93 میلیون تن استخراج مواد معدنی از استان کرمان انجام میشود ادامه داد: نزدیک هزار میلیارد تومان سالانه حقوق معدنی در استان وصول میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با اشاره به اینکه سهم استان کرمان 150 میلیارد تومان معادل 15 درصد از مبلغ وصول شده حقوق معدنی سهم استان کرمان است افزود: در سال گذشته با پیگیریهای شورای معادن 230 میلیارد تومان حقوق معدنی در استان بهعنوان سهم استان کرمان برگشته شد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات استان تعهدات ارزی برای صادرکنندگان است گفت: استان کرمان یک استان صادراتی است و 50 درصد صادرات استان از محصول پسته است.
حسینینژاد با اشاره به اینکه امروز برای صادرات مشکلات زیادی داریم تصریح کرد: تعلیق صادرکنندگان پسته برای استان و کشاورزان فاجعه است که باید چارهاندیشی شود.
وی با بیان اینکه تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به صلاح کشور بوده و آشفتگی بازار را نجات میدهد گفت: قانون تمرکز در سال 92 از صفر تا صد برنامهریزی برای مایحتاج عمومی را به وزارت کشاورزی سپرده است.
در این جلسه مسلم مروجیفرد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان با بیان اینکه در جنوب استان کرمان 42 ماده معدنی داریم و 267 پروانه استخراج صادر شده است اظهار داشت: معادن جنوب استان کرمان همه کوچک هستند.
وی با اشاره به اینکه فعالسازی معادن کوچک در دستور کار قرار گرفت و 51 جواز تاسیس معدن صادر شده است افزود: تا پایان سال اشتغال در بخش معدن در جنوب استان کرمان به هزار نفر افزایش پیدا میکند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان با بیان اینکه معدن تیتانیوم به بخش خصوص واگذار شده است و نتیجه خوبی داشته است گفت: 14 پهنه معدنی در جنوب استان کرمان تعریف شده که دو پهنه پیشرفت خوبی نداشتند و تا پایان این ماه تعیین تکلیف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه 25 درصد مساحت معادن جنوب استان کرمان تعیین تکلیف شدند افزود: حقوق دولتی در جنوب استان کرمان زیاد نیست و تا پایان سال تقریبا به 30 میلیارد تومان میرسد که امیدواریم سهم استان کرمان برگشت داده شود.
مروجیفرد با بیان اینکه عدم وجود زیرساختها در جنوب استان کرمان از جمله برق باعث شده در توسعه عقبماندگی داشته باشیم گفت: مهمترین مشکل جنوب استان کرمان در حوزه صنعت پایین بودن رده زیست محیطی شهرکهای صنعتی است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب استان کرمان افزود: شهرکهای صنعتی جنوب استان برای صنایعی تبدیلی کشاورزی در نظر گرفته شده و برای احداث صنایع معدنی و سایر صنایع مشکلاتی داریم.
انتهای پیام/511/ح