همراهی وزارت تعاون با آموزش و پرورش برای آموزش کودکان فقیر و بازمانده از تحصیل
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این وزارتخانه با همراهی آموزش و پرورش میتوانند در حوزه کودکان فقیر نیازمنده آموزش و بازمانده از تحصیل اقدام کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد شریعتمداری در نشست امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و آموزش و پرورش اظهار کرد: آموزشهای فنی و حرفهای میتواند یک جامعه باسواد و دارای مهارت را به بازار کار ایران تحویل دهد.
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تبریک هفته مهارت اظهار کرد: کارگروه مشترکی با همکاری معاونتهای دو وزارتخانه تشکیل شد که شرایط همکاریهای دوجانبه را در قالب یک نقشه راه فراهم کردند. ساماندهی این همکاریها در قالب یک مسیر مشخص با زمان بندی معین و با اهداف کمی و کیفی روشن میتواند بسیار مثمر ثمر باشد.
وی با اشاره به زمینههای مختلف آموزش فنی و حرفهای در کشور، اظهار کرد: وزارتخانههای آموزش و پرورش و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با زمینههای مشترک بسیاری که دارند همکاریهایی را آغاز کردهاند که امیدواریم در شاخههای مختلف آموزشی به نقطهای برسیم که سیستم آموزشی کشور حتی یک نفر بی مهارت را به جامعه تحویل ندهد.
شریعتمداری با بیان اینکه در سال 1398 حدود 935 هزار نفر در سطوح مختلف آموزشی در وزارت آموزش و پرورش، مهارت آموختهاند، افزود:د مراکز آموزش فنی و حرفهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با در نظر گرفتن مراکز بخش خصوصی حدود یک میلیون و800 هزار نفر در کشور به اشکال غیر رسمی آموزش دیدهاند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: تلاش شده است در همه اشکال و حتی در پادگانها از فرصتها استفاده و همه با یک مهارت آشنا شوند.
وی با بیان برگزاری شورای عالی مهارتهای فنی و حرفهای به ریاست معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: این شورا میتواند به عنوان یک حلقه اتصال، همکاریهای مشترکی را برای فعالیتهای فنی و حرفهای تعریف کند.
شریعتمداری با اشاره به وجود شوراهای عالی رفاه اجتماعی، اشتغال، مهارتهای فنی و حرفهای به عنوان پایگاههایی برای همکاریهای مشترک بین دستگاهی، اظهار کرد: همکاریهای گسترده بین دستگاهی میتواند باعث افزایش سطح رفاه اجتماعی، رونق دادن به بازار کار و استفاده از شیوههای نوین در کسب و کار شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته با بخش خصوصی برای ایجاد زمینههای کسب و کارهای نوین ادامه داد: بنیادهایی برای فعالیتهای مرتبط با هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین و توسعه فعالیتهای مربوط به تولید محصولات دیجیتال در کشور تاسیس شده است که میتوان برای افزایش مشارکت آموزش و پرورش در این حوزهها قدمهای خوبی برداشت.
شریعتمداری،کودکان فقیر نیازمند آموزش، کودکان بازمانده از تحصیل و دارای معلولیت را حوزههای مشترک فعالیتهای دو وزارتخانه برای کاهش آسیبهای اجتماعی بیان کرد و افزود: باید در یک همکاری مشترک با وزارت آموزش و پرورش بتوانیم برای حل مساله آموزش کودکان معلولی که توان آموزش پذیری دارند و کودکان کاری که از تحصیل بازماندهاند، اقدام کنیم.
وی اضافه کرد: ایجاد و توسعه تشکلهای تعاونی در اشکال گوناگون و حل مشکلات جامعه فرهنگیان با کمک حوزه تعاون از جمله این حوزههای مشترک است.
شریعتمداری، ترویج فرهنگ تعاون در بین نوجوانان را یکی دیگر از حوزههای مشترک همکاری با وزارت آموزش و پرورش توصیف کرد و گفت: اگر فرهنگ تعاونی از سطح مدرسه شروع شود در آینده در سطح جامعه نیز جاری خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حوزههای کارفرمایی، اتاقهای تعاونی و بازرگانی و استفاده از امکانات آموزشی و رفاهی مشترک را از جمله دیگر موضوعات مشترک مورد تفاهم با وزارت آموزش و پرورش توصیف کرد.
وی تشکیل یک دبیرخانه مشترک بین دو وزارتخانه را ضمانت اجرای مفاد این تفاهم نامه مشترک توصیف کرد و گفت: این دبیرخانه مشترک در استانها نیز تشکیل خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دراین نشست با تسلیت درگذشت «سهیل گوهری» و «روح الله رجایی» به عنوان دو تن از فعالان با تجربه حوزه رسانه، از تلاشهای اصحاب رسانه در پوشش اخبار در ایام شیوع ویروس کرونا، تقدیر و تشکر کرد.
حضور نمایندگان آموزش و پرورش در جلسات شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل ضروری است
به گزارش تسنیم، احمد میدری، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست با اشاره به برگزاری جلسات متعدد شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، حضور نمایندگان وزارت آموزش و پرورش در این جلسات را ضروری دانست و گفت: مشمولین این طرح از 6 تا 18 سالهها هستند.
وی اظهار کرد: امیدواریم با ارائه نظرات پیشنهادی و کارشناسی در این زمینه بتوانیم آیین نامه مربوطه را هرچه سریع تر در هیئت دولت به تصویب برسانیم.
میدری افزود: با امضای تفاهم نامه با نهضت سوادآموزی بحث آموزش کودکان معلول جسمی و آموزش پذیر که نمیتوانند به مدارس استثنایی بروند دنبال شد.
در این نشست، محمد کبیری معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: کتاب «پس انداز ، سرمایه گذاری و تعاون» در راستای مهارت افزایی و افزایش دانش اقتصادی دانشآموزان و کار گروهی اقتصادی با هدف ترویج فرهنگ تعاون رونمایی می شود.
وی با بیان اینکه بیشترین فراگیری انسان در دوران مدرسه شکل میگیرد، اضافه کرد: این کتاب برگرفته از محتوای آموزشی که در سطح جهانی در این حوزه تولید شده و بر اساس چارچوبهای اقتصادی و با رویکرد ترویج فرهنگ تعاونی تالیف شده است.
کبیری اظهار امیدواری کرد که با انعقاد این تفاهم نامه پس از ایام کرونا تعاونیهای آموزشگاهی در مدارس شکل گیرد.
انتهای پیام/