آغاز به کار پژوهشکده انگور و کشمش در شهر جهانی انگور / ملایر قطب علمی تولید انگور میشود
گروه استانها ـ پژوهشکده انگور و کشمش ملایر با حضور معاون رئیس جمهور آغاز به کار کرد؛ مرکزی که راهاندازی آن نقش مهمی در بهرهوری بیشتر تاکستانهای زرخیز شهر جهانی انگور دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، پژوهشکده انگور و کشمش ملایر، ظهر امروز با حضور ویدئو کنفرانسی ستاری، معان علمی و فناوری رئیس جمهور گشایش یافت.
این مرکز علمی که مجوز ساخت آن سال 91 از شورای گسترش آموزش عالی کشور گرفته شده با 2 هزار و 500 متر مربع وسعت در سه گروه پژوهشی فعالیت خود را آغاز کرده است.
از آنجا که شهر ملایر با برخورداری از تاکستانهای زرخیز، عنوان "شهر جهانی انگور" را به خود اختصاص داده؛ پژوهشکده انگور در سه حوزه بهزراعی و بهنژادی، تبدیل و نگهداری و تحقیقات و علوم محیطی فعالیت میکند.
مرکزی علمی که به گفته فرماندار ملایر، هدف از راهاندازی آن تبدیل این شهرستان به قطب علمی، پژوهشی، آموزشی و ترویجی محصول انگور است.
قدرتالله ولدی در گفتوگو با تسنیم میافزاید: در کنار ساخت پژوهشکده، پژوهشهای پایهای در مورد انگور با استفاده از استادان و متخصصان حوزه کشاورزی آغاز شده و قدمهای مثبتی هم برای راهاندازی مرکز «پرتو دهی الکترون» به عنوان "مهمترین دستاورد صنعتی و اشتغالآفرینی غرب کشور" برداشته شده است.
وی از فراهم بودن شرایط لازم برای جهش ملایر در تولید انگور و کشمش خبر داده و بیان میکند: مرکز تحقیقات کشاورزی، اتاق بازرگانی، دانشگاه ملایر و پژوهشکده انگور هم تفاهمنامههایی برای اجرای طرحهای مرتبط با تولید انگور امضا کردهاند.
فرماندار ملایر با اشاره به وضعیت این شهرستان در تولید انگور اعلم میکند: 11 هزار هکتار باغ انگور در ملایر وجود دارد که 10 هزاار هکتار آن، بارور است و هر سال 250 هزار تن محصول از آن برداشت میشود.
ولدی میگوید: از این مقدار 50 هزار تن تبدیل به کشمش شده و بخش عمده محصول،صرف تازهخوری شده یا کیفیت لازم برای تولید کشمش را ندارد.
وی با اشاره به اجرای طرح فراز برای بهبود کیفیت محصول تولیدی بیان میکند: این کار سبب افزایش چند برابری تولید شده و کیفیت محصول هم بهتر میشود.
فرماندار ملایر اعلام میکند: اجرای طرح فراز و داربستیکردن باغها به تدریج در همه باغهای انگور ملایر انجام میشود که بر اساس سند راهبردی و برنامه عملیاتی توسعه استان همدان، یک هزار هکتار باغ تا پایان سال 1400 از این مزیت بهرهمند میشود.
60 درصد انگور استان همدان در ملایر تولید میشود
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان هم میگوید: تولید سرانه انگور در جهان 10 کیلوگرم، در ایران 45 و در استان همدان 235 کیلوگرم است که بخش عمده آن در ملایر تولید میشود.
حجتالله شهبازی، انگور را مهمترین محصول کشاورزی شهر ملایر عنوان کرده و میافزاید: ملایر با وجود 10 هزار و 570 هکتار تاکستان، 49 درصد مساحت زیر کشت انگور در استان را به خود اختصاص داده است.
وی اعلام میکند: از نظر تولید هم 60 درصد تولید انگور در استان مربوط به ملایر بوده و قطب تولید این محصول در استان به شمار میرود.
به گزارش تسنیم، 60 درصد محصول انگور برداشت شده از تاکستانهای استان همدان در ملایر تولید میشود و 30 درصد شاغلان بخش کشاورزی این شهرستان هم از کاشت و برداشت این محصول نان میخورند.
محصولی مهم که با توجه به آن میتوان زمینه اشتغالزایی و تولید ثروت بیشتر محصول را فراهم کرد و تحقق این مهم، بهرهگیری از روشهای نوین کاشت و ایجاد صنایع تبدیلی مناسب برای تولید کشمش، شیره و سایر محصولات به دست آمده از انگور را میطلبد.
گزارش: سمیه مظاهری
انتهای پیام/744/ش