گزارش| آیا انتظارها برای ایجاد «منطقه ویژه اقتصادی بانه» و «شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج» به سرانجام میرسد؟
گروه استانها- مراحل راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی بانه پس از گذشت ۱۰ سال و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج بعد از ۱۹ سال هنوز به پایان نرسیده و این پروژههای توسعهگرا هنوز درگیر و دارِ اما و اگرهای مسئولان اجرایی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه در اواخر سال 89 در مجلس مصوب و در سال 90 برای اجرا به دولت ابلاغ و عملیات اجرایی این پروژه از اسفندماه سال 96 توسط پیمانکار همیاری اجرا شد.
مصوبه اجرای پروژه شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج نیز مربوط به سال 80 بوده و زمین این طرح در سال 81 انجام اما بهدلیل وجود معارض متعدد، عملیات اجرایی این پروژه در دی ماه سال 96 آغاز شد.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان 20 فروردینماه امسال در سومین جلسه اقتصاد مقاومتی استان که به بررسی و تصمیمگیری در خصوص پروژههای مهم و سازگار با شعار سال برای اتمام اختصاص داشت، دستور تسریع در اتمام و واگذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج را به مسئولان داد.
استاندار کردستان بر ضرورت اتمام و واگذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج تاکید کرد و گفت: سال گذشته 18 میلیارد تومان از اعتبارات استان به اتمام این شهرکها اختصاص داده شد در حالیکه شرکت شهرکهای کشور به وعده تخصیص همین میزان اعتبار، عمل نکرد.
مرادنیا تصریح کرد: باید منطقه ویژه اقتصادی بانه و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج در سالجاری به اتمام برسند و به سرمایهگذاران واگذار شود؛ متولیان شرکت شهرکهای صنعتی استان بهصورت جد پیگیر باشند.
خبرنگار تسنیم آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج را از مسئولان امر پیگیری کرده که مشروح آن از نظر خوانندگان محترم میگذرد:
پروانه بهرهبرداری منطقه ویژه اقتصادی بانه هنوز صادر نشده است
«احمد خسروی»، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که "منطقه ویژه اقتصادی بانه به کجا رسید؟" توضیح داد: از 6 ماه گذشته منتظر صدور پروانه بهرهبرداری از تهران هستیم که تاکنون صادر نشده است، در اواخر سال گذشته جلسه رفع ایراد این پروژه بهدلیل کرونا لغو و از ابتدای سالجاری نیز تاکنون همچنان منتظریم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر همه ایرادات و مشکلات در واگذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه رفع شده است گفت: هماکنون اجرای این طرح در اختیار استان نیست؛ اگر این جلسه برگزار شود، رسماً پروانه بهرهبرداری صادر و دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان با ذکر اینکه هماکنون 90 سرمایهگذار استانی و 5 سرمایهگذار خارج از استان متقاضی سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه هستند، تصرح کرد: در فاز نخست بهرهبرداری، 120 قطعه زمین داشته که تاکنون 95 متقاضی اعلام آمادگی کرده و این مایه خرسندی است.
وی با بیان اینکه هماکنون همه اقدامات برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران انجام و منتظر ابلاغ مسئولان کشوری هستیم، عنوان کرد: 95 سرمایهگذار متقاضی سرمایهگذاری در بانه، علیرغم اینکه حاضر به پرداخت پول زمین و رزرو هستند اما ریالی از کسی گرفته نشده چراکه این کار، غیرقانونی است.
خسروی با اشاره به اینکه متراژ زمینها از 1000 متر تا 5 هزار متر تقسیمبندی شده است، ادامه داد: متراژ زمین مورد نیاز سرمایهگذاران بهمیزان حجم و بزرگی و نوع تکنولوژی طرح، در نظر گرفته خواهد شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که "شهرک صنعتی سرنجیانه به کجا رسیده است؟"، از پیشرفت 80 درصدی این پروژه خبر داد و بیان داشت: 110 قرارداد رسمی برای واگذاری زمین از 300 متر تا یک هکتار (میانگین 2 تا 3 هزار) به سرمایهگذاران نوشته شده، در حال حاضر برق و گاز تأمین و 70 درصد عملیات شبکه آب و فاضلاب نیز انجام شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان اذعان کرد: متأسفانه در مرحله حفر چاه حتی در بستر رودخانه که جزو اراضی دولت و عمومی بوده، معارض داشته و برخی از مردم اجازه پیشبرد کارها را نداده و بهعنوان بخشی از زمین کشاورزی خود میدانند.
خسروی یادآور شد: در حال حاضر با معارضان این پروژه دست و پنجه نرم کرده و امیدواریم در هفتههای آینده بتوانیم با همراهی خود مردم و مسئولان مربوطه، این مشکل را برطرف کنیم تا مابقی کارها نیز بهخوبی پیش برود.
خبرنگار تسنیم در گزارشات بعدی نیز آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه و شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج را پیگیری و به اطلاع عموم مردم میرساند.
انتهای پیام/481/س