امام‌ جمعه ارومیه: نماز جمعه به‌عنوان پایگاهی برای طرح مسائل عقیدتی، سیاسی و اجتماعی بنا نهاده شده است

امام‌ جمعه ارومیه: نماز جمعه به‌عنوان پایگاهی برای طرح مسائل عقیدتی، سیاسی و اجتماعی بنا نهاده شده است

گروه‌استان‌ها- امام‌ جمعه ارومیه گفت: نماز جمعه به‌عنوان پایگاهی برای طرح مسائل عقیدتی، سیاسی و اجتماعی و نیز بسیج نیروها بنا نهاده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، نماز جمعه مظهر شکوه امت اسلامی است که احیای آن در ایران یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب محسوب می‌شود، از این رو رهبران این مرز و بوم توصیه‌هایی در اهمیت آن و وظیفه سنگینی که برای وحدت آفرینی و آگهی بخشی بر دوش ائمه جمعه نهاده شده بیان کرده‌اند.

همچنین نماز جمعه باعث استحکام روحیه انقلابی و ولایی برای مقابله با دشمنان نظام اسلامی، ایجاد بصیرت و وحدت در بین مردم و اقشار مختلف و اصناف و تقویت آن برای پیگیری و رسیدگی هر چه بیشتر به امور مردم و نیز رفع مشکلات و مسایل مختلف در جامعه می‌شود بنابراین در قرآن و روایات توصیه‌های فراوانی نسبت به اقامه نماز جمعه و حفظ آن شده است و ثواب و برکات فراوانی در باب آن آورده شده است

ائمه جمعه باید از تقوای فردی و صلاحیت‌های عمومی برخوردار باشند

 حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی با اشاره به اهمیت و جایگاه نماز جمعه اظهار داشت: از همان ابتدای هجرت نبی اکرم(ص) به مدینه، نماز جمعه به‌عنوان پایگاهی برای طرح مسائل عقیدتی، سیاسی و اجتماعی و نیز بسیج نیروها بنا نهاده شده است.

وی تصریح کرد: همچنین نزول سوره جمعه و آیات کم‌نظیر این سوره در تشویق مردم به انجام فریضه نماز جمعه حاکی از اهمیت آن در نگرش دینداری است.

امام جمعه ارومیه با اشاره به فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) بیان کرد: رهبر کبیر انقلاب نیز از همان اوایل پیروزی انقلاب با صدور احکام ائمه جمعه و با تاکید به اهمیت انجام فریضه جمعه، این امر را از برکات استوار نظام اسلامی دانسته و در طول حیات پرثمرشان همواره از این جایگاه حمایت کردند.

وی تصریح کرد: در طول چهل سال بعد از انقلاب اسلامی نماز جمعه از جمله تریبون‌های اثرگذار در زمینه‌های مختلف حکمرانی کشور تلقی و مسئولان و مردم از این تجمع هفتگی مومنانه بهره برده‌اند.

قریشی همچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال 94 در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور اشاره کرد و گفت: معظم له می‌فرماید که "نماز جمعه یک قرارگاه است، قرارگاه ایمان، تقوا، بصیرت و اخلاق که باید در اجرای این فریضه الهی، آثاری همچون تالیف قلوب مومنین، وحدت آفرینی، بصیرت‌افزایی، عاملی برای سر زندگی اجتماعی و جذب مشارکت ‌های مردمی در اداره امور و طرح مشکلات اولویت‌دار اجتماعی مورد توجه قرار گیرد".

وی تصریح کرد: دعوت عمومی به تقوا و آشنایی مردم با آموزه‌های دینی و تحلیل روشنگرانه رویدادهای اجتماعی و اوضاع سیاسی، اجتماعی شهر، استان و کشور و نقش مطالبه‌گری ائمه جمعه با نگاه مردمی را می‌توان از جمله موارد تاثیرگذار نماز جمعه برشمرد.

امام‌ جمعه ارومیه به ویژگی‌های امام جمعه موفق اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت و جایگاه نماز جمعه، ائمه جمعه باید از تقوای فردی و صلاحیت‌های عمومی برخوردار باشند و بتوانند بر حسب نیازهای روز جامعه با برقراری تعاملات اجتماعی به اهداف مورد نظر از این فریضه مهم الهی راهگشایی کنند.

وی تصریح کرد: مردمی بودن، عدالت طلبی، سعه صدر، وحدت آفرینی، بصیرت دینی و سیاسی، دوری از گرایشات حزبی و جناحی، شجاعت در بیان، وفاداری به ولایت، دوری از اصحاب زر و زور، خوش خلقی و همراهی با مردم و جوانگرایی و آشنایی با ظرفیت‌های استانی، بومی و منطقه‌ای از عمده روحیات یک امام جمعه موفق است.

قریشی با اشاره به اقدامات و ابتکارات در نماز جمعه بیان کرد: از آنجا که نماز جمعه میعادگاه هفتگی مومنین در انجام فریضه عبادی و سیاسی است و به عنوان کانون و قرارگاه فرهنگی شهر محسوب می‌شود، بهره‌گیری از ظرفیت حضور مردمی و نیز بسته نماز جمعه برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و اطلاع‌رسانی عمومی حائز اهمیت است و تاکنون در مسیر رو به رشد ستادهای نماز جمعه، شاهد ابتکارات اجرایی مناسبی بوده‌ایم که در ارومیه نیز انجام پذیرفته است.

وی تصریح کرد: ایجاد و استقرار هفتگی میز خدمت با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی برای پاسخگویی به سوالات و انتظارات مردمی در محل نماز جمعه، استقرار محلی برای عرضه و معرفی کتاب و دعوت به کتابخوانی با انجام مسابقات و توزیع بروشورهای مرتبط از جمله اقدامات و ابتکارات نماز جمعه است.

قریشی افزود: همچنین توجه به فرهنگ قرآنی و تشکیل جلسات قرائت قرآن در ساعتی پیش از آغاز خطبه‌ها، برگزاری مسابقات فرهنگی و نیز تجلیل از فعالان فرهنگی در محل نماز جمعه، حضور مسئولان پزشکی، انجام تست‌های قند خون و مشاوره‌های پزشکی، تشکیل شورای مشورتی نماز جمعه برای اخذ دیدگاه‌ها و موضوعات اولویت‌دار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و استفاده از نیروهای جوان در اداره مجموعه ستادهای نماز جمعه از دیگر ابتکارات نماز جمعه در ارومیه است.

وی همچنین به روش‌های جذب جوانان نیز اشاره کرد و گفت: انتخاب مسئول ستاد نماز جمعه شهر از بین جوانان و فعالان فرهنگی شهر، ایجاد ارتباط مستمر دانشگاه، آموزش و پرورش و تعامل در نحوه حضور این قشر در مناسبت‌ها و حضور دائمی در نماز جمعه دیدار با جوانان و تشکیل جلسات موضوعی و متنوع با جوانان، حضور امام جمعه در کلاس‌های درس دانش‌آموزان و دانشگاه‌ها و نیز ارتباط مستقیم با مساجد و حضور در جمع نمازگزاران به‌ویژه جوانان و اعضای کانون‌های فرهنگی مساجد از راه‌های جذب جوانان به کارهای فرهنگی و برپایی نماز جمعه است.

شرکت در آیین عبادی و سیاسی نماز جمعه نشانه اهل تقوا است

حجت‌الاسلام فصیح‌نیا با اشاره به پنجم مردادماه سالروز چهلمین سال برپایی نماز جمعه بعداز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: این فریضه تنها یک آئین عبادی نیست بلکه امری سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی نیز است که در طول 40 سال انقلاب دستاوردهای زیادی داشته است.  

وی تصریح کرد: همچنین در این آیین مطالبی در باره حقوق مردم، مسائل اقتصادی، مشکلات کشور و شهرستان‌ها مطرح شده تا مردم از برخی مسائل اجمال با خبر شوند.

امام جمعه شاهین‌دژ با اشاره به اینکه نماز جمعه سنت پیامبر(ص) بوده و در دین نیز به آن سفارش زیادی شده است عنوان کرد: شرکت در آیین عبادی و سیاسی نماز جمعه نشانه اهل تقوا است و آحاد جامعه با همدلی در این آیین عبادی حضور یابند.

وی به‌ویژگی‌های امام جمعه موفق اشاره کرد و گفت: امام جمعه موفق وظایفی را که به امام جمعه محول شده است به‌خوبی انجام داده و همچنین باید و جهادی و فرهنگی حرکت کند.

فصیح‌نیا تصریح کرد: رسالت دیگر امام جمعه ایجاد ارتباط بیشتر بین مردم و مسئولان و همچنین توجه ویژه به نیازمندان و افراد بی‌بضاعت است.

وی عنوان کرد: یکی از راه‌های جذب جوانان به نماز جمعه تقویت دین‌مداری در کشور است چرا که اگر مسئولی دین نداشته باشد وظایف خود را به خوبی نمی‌تواند انجام دهد برخی مشکلات همچون مشکل اقتصادی ناشی از بی‌دین بودن برخی مسئولان است.

فصیح‌نیا تصریح کرد: همچنین جذب کردن جوانان برای مسائل فرهنگی و کارهای جهادی می‌تواند تاثیر بالایی در جذب آنان برای برپایی نماز جمعه باشد.

تریبون نماز جمعه برای پیگیری و برطرف کردن مشکلات مردم است

حجت‌الاسلام عیسی برادری در مورد اهمیت و جایگاه نماز جمعه اظهار داشت: یکی از فرایض دینی که اسلام آن را واجب کرده و به شتاب در انجام آن تأکید کرده است، نماز جمعه است که این فریضه به قدری اهمیت دارد که یک سوره در قرآن به نام جمعه آمده است.

وی با اشاره به اینکه نماز جمعه به‌عنوان یکی از واجبات دینی، در روایات به عنوان حج مساکین نامیده شده است،  تصریح کرد: هر کس سه هفته پیاپى و بدون هیچ عذر موجه شرعى در نماز جمعه شرکت نکند منافق بود.

امام جمعه تکاب با اشاره به پنجم مرداد سال‌روز چهلمین سال برپایی نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عنوان کرد: آیین عبادی، سیاسی امری بسیار مهم، نماد همدلی، وحدت، تأمین‌کننده‌ نیاز جامعه و زمینه‌ساز گفتمان و بصیرت‌بخشی دانستند که در چهار دهه گذشته مانع ترفندهای بدخواهان و دشمنان نظام شده است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: معظم له می‌فرماید، نماز جمعه قرارگاه ایمان، تقوا، بصیرت، اخلاق و قلب فرهنگی هر شهر است.

برادری بیان کرد: در حال حاضر دشمنان بر روی نماز جمعه حساس شده‌اند و برای کم اهمیت نشان دادن این حرکت عظیم تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تریبون نماز جمعه، فرصتی برای طرح مطالبات مردم است، تصریح کرد: دستاوردهای نماز جمعه در تمامی زمینه‌ها از جمله اجتماعی، سیاسی، عبادی و فرهنگی است که مهم‌ترین آنها ایجاد روحیه خودباوری، ارتقاء همبستگی ملی، همبستگی بین مذاهب و تقویت آگاهی مردم در زمینه‌های مختلف است.

برادری نماز جمعه را تریبونی دو سویه دانست و گفت: نماز جمعه تریبون مسئولان نسبت به مردم است که می‌تواند سیاست‌های کلان اسلامی و انقلابی را تبیین کرده و هم می‌تواند عملکردهای نظام اسلامی و مسئولان را به مردم بیان کند.

امام جمعه تکاب بیان کرد: نماز جمعه حلقه اتصال مسئولان با مردم است بنابر این مسئولان دولتی باید در تقویت آن تلاش کنند چرا که تقویت و ترویج نماز جمعه کمک بزرگی برای مسئولان نظام بوده و تقویت ارتقا فرهنگ عمومی است.

وی به وظایف امام جمعه اشاره کرد و گفت: خوشبین کردن مردم به نظام، بیان واقعیت‌ها، پرهیز از تشویش، بیان صادقانه مسائل، تبیین عملکردهای درست نظام و تبیبن نقشه و نفاق دشمنان از جمله وظایف امام جمعه موفق است.

برادری عنوان کرد: همچنین از جمله وظایف امام‌جمعه بیان کننده درد مردم، تذکر به مسئولانی است که وظایف خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهند و نیز بی‌تفاوت نبودن نسبت به مسائل جاری کشور است.

وی با اشاره به روش‌های جذب جوانان به خواندن نماز جمعه تصریح کرد: باید علاوه بر روش‌های سنتی و  فضای مجازی از راه و و روش پیامبر اکرم(ص) که همان زبان نرم و سعه‌صدر است استفاده کنیم تا جوانان را به این سمت سوق دهیم.

امام جمعه باید مردمی باشد

حجت‌الاسلام حمید حسن‌زاده در مورد جایگاه و اهمیت برپایی نماز جمعه اظهار داشت: مهمترین و بالاترین تجمع و همایش مسلمانان هر هفته در نماز جمعه تحقق می‌یابد که در آن تمامی مشکلات حقوقی، اقتصادی و سیاسی کشور و شهر رصد و در آن روز بیان می‌شود.

وی تصریح کرد: نماز جمعه تریبونی برای برطرف کردن مشکلات مردم بوده و همچنین تذکر به مسئولانی است که کار خود را به خوبی انجام نمی‌دهند.

امام جمعه میاندوآب به مهمترین ویژگی‌های یک امام جمعه موفق اشاره کرد و گفت: مردمی بودن و در کنار مردم بودن و نیز دور از تجملات و ساده‌زیست بودن از ویژگی امام جمعه موفق بوده و همچنین امام جمعه پل ارتباط بین مردم، مسئولان، اغنیا و فقرا است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر از یک سو تبلیغات شدیدی علیه مسائل دینی و مذهبی وجود دارد و دشمنان نیز اعتقادات جوانان را مورد هدف خود قرار داده‌اند و از سوی دیگر وضعیت اقتصادی و گرانی باعث فاصله گرفتن جوانان از نماز جمعه شده است بنابراین اگر نماز جمعه زبان گویای مردم باشد رغبت جوانان برای حضور در نماز جمعه زیاد می‌شود.

حسن‌زاده بیان کرد: همچنین تبلیغ گسترده نماز جمعه در فضای مجازی و حضور امام جمعه در این فضا و شنیدن حرف‌های جوانان می‌تواند موثرترین روش برای جذب جوانان باشد.

وی تصریح کرد: در این شهرستان دو گروه متشکل از زنان و مردان به نام مشاوران جوان امام جمعه در هر منطقه از میاندوآب حضور یافته‌اند که مسائل و مشکلات جوانان را از زبان مردم شنیده و از آن برای جذب جوانان استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/5748/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon