درخواست حذف شرکتهای پیمانکاری از دولت/ پیشنهاد راهاندازی تعاونیهای کارگری
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه بهتر است تعاونیهای کارگری جایگزین شرکتهای تأمین نیروی پیمانکاری شوند، گفت: حذف شرکتهای پیمانکاری را در مجلس قبل پیگیری کردیم و به نتیجه نرسیدیم، در این مجلس دنبال خواهیم کرد.
ناصر چمنی, رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, درباره فعالیت شرکتهای تأمین نیروی پیمانکاری گفت: اعتقاد داریم پیمانکاران واسطهای بیش نیستند، در مناطق آزاد تجاری زمانی که میخواهند خطی را راهاندازی کنند تا به تولید برسانند پیمانکارانی مشغول فعالیت هستند. پیمانکارانی که بهعنوان تأمین نیروی انسانی مشغول فعالیت هستند بهصورت واسطهای بیش نیستند، در چنین شرایطی کارگران زحمت میکشند و سود به جیب پیمانکاران میرود.
چمنی بیان کرد: حضور پیمانکاران بازار خوب و شیرین واسطهگری است که ایجاد شده است و بهخاطر حفظ کیان جامعه کارگری و سلامتی در مجموعههای تولیدی باید پیمانکار حذف شود.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با ابراز اینکه "در مجلس گذشته بهدنبال تصویب طرح حذف شرکتهای پیمانکاری بودیم" گفت: پیشنهاد دادیم بهجای شرکتهای پیمانکاری تعاونیهای کارگری جایگزین شوند. متأسفانه در مجلس قبلی بحثهایی شد ولی به صحن علنی نرفت، اکنون درحال رایزنی با مجلس فعلی هستیم امیدواریم به نتیجه برسیم.
وی خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم که کارگران باید با کارفرمای اصلی قرارداد منعقد کنند. اگر امکان چنین کاری مهیا نیست بهتر است که تعاونیهای کارگری جایگزین شرکتهای تأمین نیروی پیمانکاری شوند.
چمنی با اعلام اینکه شرکت تعاونی در پتروشیمی تبریز در قسمت تعمیرات راهاندازی شد گفت: این تعاونی بهجای شرکت تأمین نیروی پیمانکاری فعالیت میکند و بسیار موفق بوده است و حق کارگری پایمال نشده است. 500 نفر کارگر در این تعاونی فعالیت دارند و حدود 7 سال است که فعالیت میکند, کارگران هم سهامدار تعاونی هستند و هم شاغل در تعاونی هستند، علاوه بر اینکه بهرهوری کار آنها بالا رفته است, سودهای حاصل نیز بین کارگران توزیع شده است. این شکل میتواند نمونهای برای کل کشور باشد.
چمنی افزود: در شرایطی که هر روز بر هزینههای زندگی کارگران افزوده میشود, برای ترس از بیکار شدن و تمدید نشدن قرارداد خود از مطالبات خود چشمپوشی میکنند، به همین دلیل در شرکتهای پیمانکاری حق و حقوقشان پایمال میشود. کارگران در جستوجوی معاش خانواده راهی کارگاهها میشوند، برای همین طبیعی است که برای حفظ این موقعیت ملاحظه و از سایر مطالبات قانونی خود نظیر رعایت اصول ایمنی، حقوق بموقع و... در محیط کار چشمپوشی کنند.
انتهای پیام/+