نایب رئیس ‌کمیسیون انرژی مجلس: برای انتصاب مدیران بومی در هیئت مدیره صنایع و پالایشگاه‌ها سنگ‌اندازی می‌شود


نایب رئیس ‌کمیسیون انرژی مجلس: برای انتصاب مدیران بومی در هیئت مدیره صنایع و پالایشگاه‌ها سنگ‌اندازی می‌شود

گروه استان‌ها ـ نایب رئیس ‌کمیسیون انرژی مجلس گفت: برای انتصاب مدیران بومی در هیئت مدیره صنایع و پالایشگاه‌ها سنگ‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، جلسه پاتوق مطالبه‌گری بسیج دانشجویی هرمزگان با حضور احمد مرادی، نماینده حوزه مرکزی استان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اساتید و دانشجویان برگزار شد.

در این جلسه با توجه به سمت مرادی در مجلس به عنوان نایب رئیس اول کمیسیون انرژی، سوالات تخصصی در سه بخش بین الملل، داخلی و مسائل استان هرمزگان از وی پرسیده شد که به آن اشاره می‌کنیم.

دانشجوی مطالبه گر: با توجه به اینکه سهمی که شرکت ملی نفت از فروش و صادرات نفت خام دارد، بیشتر از سهمی است که می‌تواند از فروش آن به پالایشگاه‌های داخلی برداشت کند، منجر به این شده که تمایل این شرکت بیشتر به صادرات نفت خام باشد تا توسعه ظرفیت‌های پالایشگاهی، به نظر شما چه اقدامی در این رابطه می‌توان انجام داد؟

احمد مرادی: این تمایل به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب در کشور است که دولت و وزارت نفت باید بتوانند پالایشگاه‌های جدیدی نیز ایجاد کنند تا بتوانیم از خام‌فروشی فاصله بگیریم، که متاسفانه تاکنون در هیچ یک از دولت‌ها اقدامی موثر برای رفع این مشکل انجام نشده است.

البته در برنامه ششم توسعه اقدامی صورت گرفته که بخش خصوصی وارد این عرصه شده تا قسمتی از زیرساخت‌ها فراهم شود، همچنین برخی مشکلات پیش آمده در قراردادهای بین‌المللی رفع شده است که امیدواریم بتوانیم به سمت رونق تولید فرآوردهای نفتی، برویم.

دانشجوی مطالبه گر: علی‌رغم اینکه صنعت پتروشیمی جایگاهی ویژه در قوانین و صنایع بالادستی کشور دارد، محصولات پتروشیمی صادر شده ارزش افزوده کمی دارد و بشدت متاثر از قیمت نفت می‌باشد و پتروشیمی‌ سال‌ها خوراک ارزان قیمت مصرف کرده است و با تولید محصولات با ارزش افزوده کم، سودهای کلانی را به دست آورده است که در عمل تفاوتی با خام‌فروشی ندارد، برنامه مجلس برای حل این مسئله چیست؟

احمد مرادی: وضعیت دلار و مشکلاتی که در صادرات و تحریم ها داریم باعث پایین آمدن ارزش افزوده نیز شده است. ما به دنبال این مشکل، تمام مسئولان وزارت نفت را به کمیسیون انرژی مجلس دعوت کرده‌ایم و پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ لازم را انجام داده و موانع این راه را بررسی کرده‌ایم.

همچنین طی جلساتی که در کمیسیون گرفته‌ایم، یک برنامه پنج ساله‌ای را در اختیار مجموعه دولت به تفکیک وزارت‌خانه‌ها قرار داده‌ایم، تا بتواند ارزش افزوده را افزایش بدهد.

دانشجوی مطالبه گر: چرا نیروهای استخدام شده در پالایشگاه‌های هرمزگان اکثرا غیربومی هستند درحالی که در آگهی استخدام به بومی بودن فرد تاکید دارد و چه اقدامی در راستای رفع این تبعیض صورت گرفته است؟

احمد مرادی: هر استان باید حق خودش را در اشتغال نیروهای بومی داشته باشد و برای تمام استان‌هایی که این مشکل را دارند، قانونی را وضع کرده‌ایم که دولت موظف شود در استفاده نیرو انسانی، اولویت را با نیروهای بومی بگذارد که خوشبختانه در هرمزگان به حد کافی نیروهای متخصص در حوزه صنایع و پالایشگاه‌ها داریم.

در مجموع دولت ملزم می‌باشد تا سالانه یک میلیون شغل ایجاد کند که متاسفانه در بهترین حالت 300 هزار شغل ایجاد می‌شود. باید تولیدکنندگان و کارآفرینان حمایت‌های لازم و کافی شوند تا زمینه ایجاد اشتغال نیز فراهم شود. 

البته اگر در پالایشگاه‌های استان، تمام نیروها بومی شود، تنها سی هزار نفر را شامل می‌شود درحالی که حداقل 200 هزار نفر بیکار در استان هرمزگان داریم که لازم است در تمام بخش‌ها، موانع ایجاد اشتغال و به کارگیری نیروهای بومی رفع شود.

دانشجوی مطالبه گر: چرا در پست‌های کلیدی صنایع استان به ویژه پالایشگاه‌ها افراد بومی و متخصص به کار گرفته نمی‌شود و تا چه حد تاثیر بر روند به کار نگرفتن نیروی کار بومی در این بخش ها، دارد؟

احمد مرادی: هیئت مدیره صنایع و پالایشگاه‌ها باید در دست افراد بومی این استان باشد چرا که افراد نخبه و با سواد در استان ما وجود دارد اما متاسفانه سنگ‌اندازی هایی در زمینه به‌کارگیری آن‌ها انجام می‌شود.

البته این تبعیض در سطح کلان نیز وجود دارد به طور مثال در این چهل سال یک وزیر یا معاون هرمزگانی وجود نداشته است که بی‌عدالتی واضحی می‌باشد و قطعا مطالبه به حق مردم هرمزگان را خواهیم گرفت و در این مسئله جدی هستیم‌.

دانشجوی مطالبه گر: در حالی که رشته‌های دانشگاهی نظیر مهندسی نفت، شیمی و مکانیک که در بخش صنایع بسیار پرکاربرد می‌باشد، در دانشگاه‌های پیام نور هرمزگان وجود دارد اما در دانشگاه سراسری استان به این سه رشته پرداخته نمی‌شود، شما چه اقدامی برای رفع این مشکل انجام داده‌اید؟

احمد مرادی: بنده جلسه‌ای با دانشگاه صنعت نفت کشور و یک جلسه مشترک با رئیس پژوهشکده شرکت نفت داشتم و از آنان درخواست کردم تا در استان‌هایی نظیر هرمزگان که هم نفت و هم گاز دارد، درخصوص راه‌اندازی رشته‌های تحصیلی مرتبط به این حوزه اقدام کنند و پیگیر این مسئله خواهم بود.

دانشجوی مطالبه گر: چه راهکاری برای نظارت و جلوگیری از فساد در طرح توزیع رایگان قیر برای آسفالت کردن جاده های شهری و روستایی، پیشنهاد می‌دهید؟

احمد مرادی: این طرح بسیار کاربردی است و قرار بود در سال گذشته دو میلیون تن قیر در اختیار نهادهای مرتبط قرار بگیرد و در بودجه 98 نیز آمده بود اما انجام نشد. 

اکنون ما پیشنهاد داده‌ایم که دو میلیون قیر سال گذشته به علاوه دو میلیون تعیین شده در بودجه امسال را در اختیار نهاد‌های مرتبط بگذارند تا مشکلات راه و جاده‌ها حل شود؛ در خصوص احتمال بروز فساد در آن هم، نظارت‌های لازم انجام خواهد شد و نمی‌توان به خاطر این احتمال، این طرح کاربردی و لازم را انجام نداد.

دانشجوی مطالبه گر: چرا با وجود درآمد بالای استان هرمزگان، پروژه‌های عمرانی در استان انجام نمی‌شود؟

احمد مرادی: بنده تمام مشکلات زیرساختی و عمرانی و کمبودهای استان را طی جلساتی با فرهیختگان، مدیران و وکلای استان داشته‌ام و پیگیر رفع این مشکلات و گرفتن حق استان هستم که البته نیازمند همکاری سایر نمایندگان و استانداری نیز می‌باشد.

دانشجوی مطالبه گر: چرا از سال 84 قانون تسهیل ازدواج بر زمین مانده است و کاری انجام نشده درحالی که نرخ فرزندآوری کاهش جدی داشته است و عملکرد و برنامه شما در این حوزه چیست؟

احمد مرادی: هفته گذشته این موضوع در مجلس بیان شد و به عنوان یک دغدغه جدی مورد پیگیری می‌باشد و به این نتیجه رسیده‌ایم که غفلت‌هایی در این حوزه انجام شده است.

پیگیری‌ها و برنامه‌های لازم در جهت تحقق قانون تسهیل ازدواج را انجام می‌دهیم، که ابتدا لازم است نیاز مسکن و اشتغال را فراهم کنیم تا به دنبال آن زمینه ازدواج جوانان فراهم شود، و قطع یقین در هفته‌های آتی نتایج مثبتی در موضوع ازدواج، خانواده و جمعیت مشاهده خواهید کرد.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon