کارگاههای تولیدی حمایت میشود/ تولیدیهای خانگی راهی برای کاهش اثرات اقتصادی کرونا
گروه استانها-کرونا با شیوع در کشور بسیاری از کارها را به تعطیلی کشاند، ما براساس شواهد با استفاده از فناوریهای نوین بسیاری از مشاغل خانگی رونق گرفته، این میتواند راهکاری برای بهبود اوضاع اقتصادی در شرایط بد کرونایی باشد
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، ویروس کرونا باشیوع در جهان مشکلات فراوانی ایجاد کرده است که تعطیلی بسیاری از کسبوکارها از جمله این مشکلات است اما مشاغل خانگی تنها مشاغلی هستند که در این دوران نه تنها تعطیلی نداشتند بلکه به نوعی در دوران کاهش درآمدهای کسب و کارهای مرسوم به کمک دخل و خرج شهروندان بیاید.
اگرچه اصولا بانوان نقش آفرینان اصلی در مشاغل خانگی شناخته میشوند اما خانهنشینی همسران و حتی فرزندانشان نیز فرصتی شده تا کسب و کارهای داخل منزل رونق مناسبی به خود بگیرد تا خانواده در فضای مسکونی براساس یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار محصولی را به بازار تقاضا تحویل دهد که اتفاقا در این ایام قرنطینه توانسته نتایج خوبی بوجود آورد.
در این زمینه فناوریهای نوین نیز تسهیل کننده راه شده و فروش اینترنتی محصولات تولیدی مشاغل خانگی که از سالها قبل نیز وجود داشته ولی آنچنان که باید مورد استقبال نبودند یکباره روی بورس افتاده و درآمدهای مناسبی برای خانوادهها ایجاد کند. در این میان وزارت کار نیز پس از رونق گرفتن مشاغل خانگی صورت مجوز مشاغل خانگی را الکترونیکی کرد تا افراد برای فعالیت با کمترین مشکل روبرو شوند.
سالانه 1500 مجوز برای مشاغل خانگی صادر میشود
مدیر کل کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی دستگاههای زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان اردبیل که با حضور نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: سالانه 1500 مجوز برای مشاغل خانگی صادر میشود.
رحیمی با اشاره به حمایت از مشاغل خانگی افزود: تعداد 721 مورد از مشاغل خانگی استان به بانکها جهت دریافت تسهیلات معرفی شدند و تلاش میکنیم در سالجاری حمایت از مشاغل خانگی را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: سهمی که برای شهرستانها مد نظر بوده بیشتر از این ارقام است ولی متأسفانه افرادی که از شهرستانها معرفی میشوند موفق به عقد قرارداد نمیشوند.
مدیر کل کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل ارائه تسهیلات به مشاغل خانگی کمک شایانی به اقتصاد کشور و خانوادهها میکند، در سال گذشته یک هزار و 534 مجوز برای مشاغل خانگی در سطح استان صادر شده که از این تعداد 73 مورد برای شهرستان خلخال و 29 مورد نیز برای شهرستان کوثر است.
رحیمی افزود: متأسفانه برنامهای برای حمایت از بیکاران در سطح کشور انجام نمیشود که پیشنهاد میکنیم طرح تخصیص خط اعتبار برای بیکاران در راستای ایجاد کسبوکار، در مجلس مطرح شود.
وی افزایش سهم مشاغل خانگی را خواستار شد و گفت: در سنوات گذشته سهم استان اردبیل از مشاغل خانگی حدود 20 میلیارد تومان بود که متأسفانه این رقم به 5 میلیارد تومان کاهش یافته که در راستای حل این موضوع نیاز به توجه بیشتر مسئولین در این حوزه است.
کارگاههای تولیدی حمایت ویژه شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: باید در بحث سرمایهگذاری بیش از پیش فعال بوده و از ایجاد کارگاههای تولیدی حمایت ویژه شود و لازم است تمامی ارگانهایی که در حال خدمت به مردم هستند، در مناطق محروم شروع به سرمایهگذاری کنند تا مشکلات اقتصادی و اجتماعی رفع شود.
سیدغنی نظری افزود: همه مسئولان کشوری و استانی باید برای بالا بردن سطح رفاه اجتماعی و پیشگیری از معظلات اجتماعی تلاش کنیم.
وی بیان کرد: اقتصاد ما مشکل اساسی و کلیدی دارد که این مشکل نقدینگی است که متأسفانه برنامه درست و خاصی برای مدیریت نقدینگی وجود ندارد و وجود قوانین دستوپاگیر در تمامی حوزهها یکی دیگر از مشکلات بوده که مجلس جدید در تلاش است تا از وضع قوانین دستوپاگیر جلوگیری کند.
نماینده مردم خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی افزود: حل شدن مشکلات اقتصادی جامعه منجر به حل شدن بسیاری از مشکلات اجتماعی، فرهنگی خواهد شد.
مشاغل خانگی استان اردبیل از ظرفیت مناسبی برای اشتغال پایدار برخوردار است
رئیس اداره اشتغال و هدایت نیروی کار اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان اردبیل بیان کرد: مشاغل خانگی استان اردبیل از ظرفیت مناسبی برای اشتغال پایدار برخوردار است.
یونسی افزود: اتصال به بازار، خرید مواد اولیه و فروش محصولات تولیدی از دغدغههای اصلی در مشاغل خانگی است و این مشاغل راهی برای مهارتافزایی افراد برای ورود به چرخه اشتغال است و خروجی این طرح، تولید محصول با بهرهگیری از هدایت، آموزش و مشاورههای مناسب توسط زنان سرپرست خانوار خواهد بود که میتواند با برندسازی محصولات بر اعتبار آن بیافزاید.
انتهایپیام/131/ی