پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در فارس افتتاح شد
گروه استانها- پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در استان فارس و سه استان دیگر به صورت همزمان با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر اقتصاد افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عصر امروز پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار در استانهای فارس، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر اقتصاد افتتاح شد که قرار است با افتتاح این پنجره، صدور مجوزهای شروع فعالیتهای اقتصادی از 72 روز به 72 ساعت کاهش یابد.
در این ارتباط ویدئو کنفرانسی عنوان شد که ایران در بین 195 کشور جهان در حوزه کسب و کار در رتبه 178 قرار دارد که با راهاندازی این پنجره واحد قرار است رتبه کسب و کار ایران در سطح جهان دو رقمی شود و به زیر 100 برسد.
عنایتالله رحیمی، استاندار فارس، در این مراسم اظهار داشت: بعد از اینکه پیشنهاد افتتاح پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار از طرف وزیر اقتصاد مطرح شد استان فارس دومین استانی بود که اقدام به راهاندازی این پنجره واحد کرد و در حال حاضر این پنجره واحد در اتاق بازرگانی فارس شروع به کار کرده است.
وی با بیان اینکه استان فارس در چند سال گذشته در حوزه بهبود فضای کسب و کار وضعیت خوبی داشته و رتبه کشوری فارس در این زمینه 20 پله ارتقا یافته است، افزود: امید است که برای تسهیل بیشتر امور این پنجره واحد شروع کسب و کار به سمت الکترونیکی شدن برود.
رحیمی پیشنهاد داد که با کمک هر سه قوه علاوه بر راهاندازی این پنجره واحد فیزیکی که سبب کاهش بروکراسی اداری از 72 روز به 72 ساعت میشود اقداماتی انجام شود که 72 ساعت نیز به یک روز و حتی کمتر کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: هر چند که تحت فشار اقتصادی و تحریمهای ظالمانه هستیم اما امید است که در انتقال ارز، کاهش نرخ ریسک سرمایهگذاری، بهبود وضعیت اقتصادی قدمهای مثبتی برداشته شود.
جمال رازقی، رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز در این مراسم با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط اقتصادی کنونی کشور همواره تلاش کرده که نقش خود را به عنوان فعال اقتصادی ایفا کند، اظهار داشت: یکی از معظلات اصلی ما طولانی بودن روند اخذ مجوزها است و سازمانهایی مانند تامین اجتماعی و امور مالیاتی برای اخذ مجوزها روند طولانی دارند.
وی با بیان اینکه با وجود تصویب قانون بهبود کسب و کار در سال 90 اما این قانون به طور کامل اجرا نشده است عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به تورم، رکود و نوسانات بازار ارز، صادرات میتواند برای گذار از این شرایط سخت کمک بزرگی به اقتصاد کشور بکند اما در حال حاضر صادرات با بخشنامههای دست و پاگیر با شرایط سختی رو بهرو شده است.
رازقی با بیان اینکه پیمان سپاری ارزی اهرمی است که بانک مرکزی برای جبران منابع ارزی به کار برده است و اگر صادر کنندهای ارز خود را برنگرداند کارت بازرگانیاش ابطال میشود، عنوان کرد: این چنین رویهای شایسته نیست و بانک مرکزی مسیر درستی را انتخاب نکرده است.
رازقی با تاکید بر کاهش بروکراسی اداری برای شروع کسب و کار از 72 ساعت به یک ساعت، اظهار داشت: من به عنوان فعال بخش خصوصی برای تامین ماشین آلات خود در دو کشور شرکت ثبت کردهام که در کشور اروپایی این فرایند یک ساعت و در کشور عمان یک روز طو ل کشید.
وی تاکید کرد: کاهش بروکراسی اداری شروع کسب و کار سبب توسعه شرکتهای سهامی خاص و تسهیل امور ثبت شرکتها میشود.
انتهای پیام/422/ ع