اقتصاد اروپا پس از پایان بحران کرونا از آمریکا پیشی می‌گیرد

اقتصاد اروپا پس از پایان بحران کرونا از آمریکا پیشی می‌گیرد

تحلیلگران موسسات خدمات مالی جی پی مورگان و گلدمن ساچز می گویند با توجه به آماری که قرار است هفته آینده توسط واشنگتن و بروکسل اعلام شود و علیرغم پیش بینی رکود بیشتر، بهبود اقتصادی در اروپا سریع تر خواهد بود و از آمریکا پیشی می گیرد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشا تودی، اروپا نسبت به آمریکا عملکرد بهتری در مقابله با همه گیری ویروس کرونا داشته است، هم از نظر آمار پایین تر ابتلا به این ویروس و هم در زمینه مقابله با رکود اقتصادی به وجود آمده از این همه گیری.

 اقتصاد آمریکا 5 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی کوچک شد و انتظار می‌رود با افزایش موارد ابتلا به کرونا، این رکود شدید تر هم شود. طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول، تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری میلادی 37 درصد کاهش می‌یابد و در کل سال 2020 ، 6.6 درصد سقوط می کند.

 دورنمای اقتصادی اروپا هم چندان خوش‌بینانه نیست. کمیسیون اروپا بارها پیش بینی خود را از رشد اقتصادی منطقه پایین آورده و اخیراً اعلام کرده انتظار دارد اقتصاد اروپا 8.3 درصد در سال جاری میلادی کوچک شود. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده اقتصاد منطقه یورو که از 16 کشور تشکیل شده، بیش از 10 درصد در 2020 کوچک شود.

 تحلیلگران موسسات خدمات مالی جی پی مورگان و گلدمن ساچز می گویند با توجه به آماری که قرار است هفته آینده توسط واشنگتن و بروکسل اعلام شود و علیرغم پیش بینی رکود بیشتر در این مناطق، بهبود اقتصادی در اروپا سریع تر خواهد بود و از آمریکا پیشی می گیرد.

 بروس کاسمن، اقتصاددان ارشد در جی پی مورگان عقیده دارد اروپا توانسته ارتباط بین حمل و نقل و ویروس را بشکند و بهبود سریع تری داشته باشد. در این بین، استراتژیست‌های بارکلیز اشاره کردند آمریکا هنوز هم فرصت رسیدن به همتایان اروپایی خود را دارد.

 طی دو سال گذشته، عملکرد منطقه یورو حداقل از نظر نتایج سالانه اقتصادی همواره پایین‌تر از آمریکا بوده است. تولید ناخالص داخلی اروپا در کل سال 2019 ، 1.2 درصد افزایش یافت در حالی که سال قبل از آن 1.9 درصد رشد کرده بود. رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سال گذشته میلادی برابر با 2.3 درصد بود. این رقم در 2018 ، 2.9 درصد اعلام شده بود. اقتصاد منطقه یورو طی 28 سال گذشته در بیشتر اوقات عقب تر از آمریکا بوده است ولی از 1992، هشت بار توانسته از آمریکا پیشی بگیرد.

بروکسل و واشنگتن هر دو سعی می کنند محرک های مالی بیشتری برای مقابله با بحران کرونا ارائه دهند. رهبران اروپا در اوایل همین هفته یک بسته کمکی 750 میلیارد یورویی را تصویب کردند. قانونگذاران آمریکا در حال مذاکره در مورد مقدار بسته کمکی آینده هستند و امیدوارند بیش از یک تریلیون دلار باشد.

 انتهای پیام/153

دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon