تجدیدنظر در همکاری با آژانس در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران
کارشناس مسائل هستهای تمدید "تحریم تسلیحاتی ایران" را موجب اتخاذ تصمیمات جدید در آیندهی همکاری با آژانس و ادامه عضویت در انپیتی عنوان کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم ، سیدجلال فیاضی کارشناس مسائل هستهای در پاسخ به این سوال که چرا ایران همچنان به برجام پایبند است درحالیکه طرف های مقابل با بدعهدی، عدم تعهد آشکار خود را روشن ساختند، گفت: این دیدگاه تقویت شده که ضرورت همکاری ما با آژانس توجیه ندارد؛ اما به نظر می رسد ایران بعنوان کشوری که همواره بر مقررات بین المللی و تعهدات خود پایبند بوده، هنوز به این جمع بندی نرسیده که از برجام خروج کرده و عدم همکاری با آژانس را بر اساس مصلحت منافع ملی بداند.
وی افزود: امروز در شرایطی هستیم که آمریکا روی لغو تحریم تسلیحاتی ایران تمرکز کرده و تلاش دارد تمدید تحریم را پیش برد و قطعاً خروج ایران از برجام کمک می کند آمریکا این هدف را به نتیجه برساند و سایر کشورها و اعضای شورای امنیت را با خود همراه کند.
فیاضی خاطرنشان کرد: منافع ملی ایران به نقطهای نرسیده که ایران همکاری خود را با آژانس قطع کرده و یا از انپیتی خارج شود و به همین دلیل مقامات وزارت خارجه اعلام کردند این همکاری را با آژانس ادامه خواهند داد.
وی کاهش تعهدات برجامی را با کاهش همکاری با آژانس متفاوت خواند و افزود: اگر تأمین منافع کشور در میان باشد، امکان تصمیمات جدیدتر برای کاهش تعهدات برجامی دور از انتظار نیست.
فیاضی تأکید کرد: خروج از برجام یا انپیتی می تواند یکبار دیگر موضوع پرونده ایران در شورای امنیت را مطرح کرده و قطعنامه 2231 را با تزلزل روبرو سازد.
این تحلیلگر مسائل هستهای با بیان اینکه خروج از برجام منافع ملی ایران را در برهه کنونی تأمین نمی کند، افزود: جمهوری اسلامی تا کنون از این تعامل استفاده کرده و مقامات چین و روسیه در شورای امنیت، کاهش شتاب آمریکا را در پیشبرد اهدافش خنثی ساختهاند.
فیاضی یادآور شد: در آینده چین و روسیه بطور جدی و شاید هم اروپایی ها بتوانند در پیشبرد اهداف آمریکا در جهت لغو تحریم تسلیحاتی موثر واقع شوند؛ کما اینکه اروپایی ها تاکنون با این مسئله مخالفت کردند.
وی افزود: بررسی جدی در زمینه برجام و همکاری با آژانس به طور جدی در دستور کار جمهوری اسلامی قرار می گیرد؛ چراکه ایران این دو موضوع را با نگرشی متفاوت بررسی خواهد کرد و امکان تصمیمات جدید بسیار زیاد است.
انتهای پیام/