گزارش تسنیم|بهرهگیری از الگوی موفق شبهای قدر در محرم/ برپایی عزاداری با رعایت دستورات بهداشتی
طبق آنچه که رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت، مراسم های عزاداری ایام محرم با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، با نزدیک شدن به ایام محرم، نحوه برگزاری مراسمات عزاداری سید الشهدا(ع) با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور با برخی حواشی روبرو شده است.
در همین رابطه، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه روز شنبه 4 مرداد ستاد ملی مقابله با کرونا، با رد دوگانه سازی «عزاداری-سلامت» بر اصل برگزاری مراسمات عزاداری در همه شهرها و روستاها -حتی در مناطقی که از لحاظ شیوع کرونا در وضعیت قرمز بهسر میبرند- تأکید کرد.
موضع رئیس جمهور درخصوص برگزاری مراسم های عزاداری در ایام محرم البته با مخالفتهایی هم روبرو شد و برخی اینگونه مطرح کردند که تا زمان رفع این بیماری، باید همه مراسم های عزاداری (مذهبی) در کشور تعطیل شود.
این مخالفتها از دو منظر قابل بررسی است:
اول اینکه برخی به هر دلیلی مخالف برگزاری آئینهای مذهبی ازجمله عزاداری های ایام محرم به عنوان یکی از بزرگترین نمادهای دینی در کشور هستند.
این عده از هر موقعیتی برای مخالفت با زنده نگه داشتن این آئینها استفاده میکنند و در حالیکه اماکن مذهبی (نظیر حرمها، مساجد و هیئات) بیشترین همراهی را در ماه های اخیر با تصمیمات ستاد ملی کرونا داشتند، ولی این افراد سعی میکنند با جوسازی، یکی از دلایل اصلی شیوع این بیماری را برپایی تجمعات مذهبی در کشور معرفی کنند.
این در حالیست که در ماههای گذشته، تجربه موفق برگزاری مراسمهای معنوی شبهای قدر -که آن هم یکی از فراگیرترین و بزرگترین تجمعات مذهبی در طول سال محسوب می شود- با شکل جدید و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در سراسر کشور را داشتیم که هیچ مشکلی را هم بوجود نیاورد.
دسته دوم از مخالفین این موضع، افراد عموما خیرخواهی هستند که البته احتمالا به درستی منظور سخنان رئیس جمهور را درک نکردند.
رئیس جمهور به صراحت درخصوص شیوه برگزاری مراسم ها با رعایت دقیق مسائل بهداشتی و دستورات ستاد ملی کرونا تاکید کرده و گفته بود: مراسمات عزاداری نباید مانند سالهای گذشته با جمعیت متراکم و مدت زمان زیاد برگزار شود؛ همچنین خاطر نشان کرد که امسال ماسک، عدم تراکم جمعیت و رعایت پروتکلها جزو شکوه عزاداری خواهد بود.
در سخنان روحانی، حتی به صورت مصداقی به موضوعات دیگر مانند نذورات مردمی در ایام محرم اشاره شده است که میگوید: «امسال کسانی که میتوانند اجناس و اقلام نذورات را به صورت خام به خانههای مردم و خصوصا نیازمندان برسانند و کسانی هم که میخواهند غذا بدهند، اصول بهداشتی را رعایت کرده و سفرهای پهن نکنند.» (متن کامل سخنان روحانی را اینجا بخوانید)
علاوه بر این، تدوین دستورالعملها برای برپایی مراسمهای ایام محرم مطابق با دستورات ستاد کلی مقابله با کرونا، از چندی قبل با اعلام رئیس جمهور به دستگاههای ذیربط از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و حوزههای علمیه سپرده شده بود.
با این تفاسیر به نظر میرسد برپایی مراسمهای عزاداری امام حسین(ع) در ماه محرم، با شیوه تدوین شده و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی -همانطور که در ایام شبهای قدر در ماه رمضان اجرا شد- می تواند راهگشا باشد تا هم مردم مسلمان ایران از برپایی مراسمهای مذهبی و عزاداری برای سید الشهدا(ع) بازنمانند و هم با رعایت مسائل بهداشتی، مشکلی درمقابله با شیوع ویروس کرونا در کشور پیش نیاید.
انتهای پیام/