گزارش|سایه کرونا بر سر فوتبالیها / حال و روز ناخوش مدارس فوتبال در کردستان
گروه استانها ـ با شیوع ویروس کرونا، این روزها مدارس فوتبال استان کردستان در تعطیلی به سر برده و فوتبالیستها حال و روز ناخوشی دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، با وجود اینکه ستاد مقابله با کرونا مجوز فعالیتهای برخی از رشتههای ورزشی را با رعایت پروتکل بهداشتی صادر کرده اما به نظر میرسد فعالیت مدارس فوتبال کردستان همچنان تحتالشعاع این ویروسی که دستبردار نیست، قرار گرفته و هنوز تکلیف از سرگیری فعالیتها مشخص نشده است.
کمبود منابع مالی برای تأمین اقلام بهداشتی و نبود زیرساختهای مناسب در ورزشگاههای کشورمان در این شرایط، کار را برای مدارس فوتبال که با استقبال زیاد قشر جوان بهویژه در فصل تابستان مواجه است، سخت کرده است.
هماینک حدود چهار ماه است که فعالیتهای ورزشی در سایه کرونا به تعطیلی کشیده شده و بسیاری از مدارس فوتبال بر اثر عدم فعالیت متحمل ضرر و زیان شدهاند و به نظر نمیرسد که بتوانند با این هزینههایی که برای شروع فوتبال در پروتکل ابلاغ شده، توان اجرای آن را داشته باشند.
شماری از کارشناسان بر این باورند با فرارسیدن تابستان و شروع مدارس فوتبال در این فصل که بیشترین مخاطب را دارد، آیا با اجرای پروتکلهایی که هزینهبر است، سودی برای دارنده مدارس در پی دارد که بخواهد فعالیت کند؟ اگر چه اکثراً در این سالها بهدنبال تامین منافع خود بودند و از کیفیت، خبری نبوده است.
پیش از شروع کرونا و در سالهای اخیر بیشتر مدارس فوتبال کردستان همیشه با اعتراض و انتقاد کارشناسان امر از نظر کیفیتی روبهرو بوده است و حال اینکه اگر آنها بخواهند در زمان شیوع کرونا پروتکل ابلاغی را که بیشتر برای سلامت بازیکنان در نظر گرفته شده، اجرا کنند، آیا از پس آن بر میآیند؟
از زمانی که تیمهای فوتبال برای شروع مسابقات تست کرونا را از بازیکنان خود آغاز کرده تاکنون بازیکنان تیمهایی نظیر گل گهر سیرجان، سایپا تهران، تراکتورسازی، پرسپولیس، سپاهان، استقلال، فولاد و چند تیم دیگر آزمایش کرونا داده که نتیجه آزمایش چند بازیکن و اعضای تیمها مثبت اعلام شده و شروع این رقابتها در پردهای از ابهام قرار گرفته است.
از آنجا که مدارس فوتبال از حساسیت زیادی برخوردار است و اکثر علاقهمندان را نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند کار برای فعالیت در این شرایط سختتر خواهد شد.
با توجه به اینکه اکثر مدارس فوتبال در زمینهای اجارهای فعال بوده، ورزشکاران برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در هر سانس، به صرف مدت زمان زیادی نیاز دارند و پرسش اینجاست که آیا زمانی برای اصل ورزش و آموزش فوتبال با رعایت فاصله اجتماعی باقی خواهد ماند یا خیر.
در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در ماههای اخیر بسیاری از مشاغل و کسب کارها را تحت شعاع خود قرار داده، بهار و تابستان سالجاری خانوادهها ترس و وسواس بیشتری برای حضور فرزندان خود در مدارس فوتبال دارند. ترس از شیوع و همهگیری کرونایی که آنگونه که مشخص است تا پایان سال درگیر مبارزه با آن هستیم.
با این وجود از گوشه و کنار خبر میرسد برخی مدارس فوتبال در این شرایط سخت و حساس فعالیت خود را آغاز کرده، فعالیتی که اگر مسائل و موارد بهداشتی برای مبارزه با ویروس کرونا در آن جدی گرفته نشود آثار و لطمات زیانباری را متوجه جامعه خواهد کرد، آن هم در روزهایی که استان کردستان هم درگیر کروناست.
سیاوش معتمدی، مربی باتجربه مدارس فوتبال استان کردستان در اینباره به خبرنگار ورزشی تسنیم در سنندج میگوید: با توجه به شرایط کنونی و شیوع ویروس کرونا در کشور و خصوصاً استان کردستان، مدارس فوتبال باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی به فعالیت بپردازند اما متأسفانه بهدلیل کمبود امکانات، این امر تا حدودی امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: باید از سلامت فوتبالآموزان و مربیان اطمینان حاصل شود و تست کرونا در مراکز بهداشتی و درمانی انجام شود در حالیکه بسیاری از مراکز بهداشتی و بیمارستانها انجام تست کرونا را فقط برای بیماران و افراد بدحال انجام میدهند و این اولین مشکل است.
مربی مدرسه فوتبال استان کردستان ادامه داد: در مراحل بعدی هم مکان تمرین و تجهیزات تمرینی باید ضدعفونی شوند و تعداد بچههایی که در داخل زمین تمرین میکنند کمتر از گذشته باشد که تماس بدنی کمتر و از انجام تمرینات گروهی و نزدیک به هم پرهیز شود.
وی بیان کرد: با در نظر گرفتن این موارد انجام فعالیت مدارس فوتبال بسیار سخت است چون بچهها ناخواسته بهصورت و چشم خود دست میزنند و نسبت به بزرگسالان این مورد را کمتر رعایت میکنند. اما نکته قابل تامل این است که به طور مثال امروز یک فوتبالآموز یا مربی تست کرونا انجام داد و جواب منفی است، بچهها را که نمیتوانیم قرنطینه کنیم و هر آن امکان آلوده شدن به ویروس وجود دارد و تا حدودی ریسک کار را بالا میبرد.
معتمدی عنوان کرد: خیلی از خانوادهها هنوز کودکان خود را در قرنطینه خانگی، از بیماری کرونا دور نگاه داشتهاند، نکته دیگری که ممکن است از استقبال کودکان و خانوادهها بکاهد، زمان از دست رفته در فصل تابستان است، چرا که تا به امروز اجازه فعالیت به صورت گسترده و آزاد به مدارس فوتبال داده نشده و طبق شنیدهها مدارس در مقاطع تحصیلی هم از اواسط شهریورماه آغاز به کار کرده و این یک دلیل دیگر بازدارنده از استقبال فوتبالیها از مدارس فوتبال خواهد بود.
وی درباره خطرات ناشی از ویروس کرونا در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی گفت: اگر به لیگ برتر بزرگسالان کشور توجه کنید با اینکه باشگاهها و بازیکنان حرفهای هستند اما باز هم چندین باشگاه حداقل چند کرونایی داشته و دارند، خب زمانیکه بزرگسالان ما با رعایت پروتکلها و موارد بهداشتی باز هم بازیکن یا کادر فنی تیمشان آلوده میشوند نشاندهنده این است که پروتکلها و موارد توصیه شده به صورت صد در صد قابل اجرا نیست. حالا تصور کنید یک مدرسه فوتبالی که حداقل در هر ساعت 15 کودک زیر 14 سال را باید کنترل کند چه بر سرش میآید.
مربی مدارس فوتبال شهرستان سنندج اظهار کرد: هر کودک در یک خانواده حداقل سه نفره زندگی میکند، یعنی یک کلاس مثلاً 15 نفره در بهترین حالت با 30 نفر دیگر در ارتباط خواهد بود، اگر یک کودک آلوده در یک کلاس وجود داشته باشد حداقل 44 نفر دیگر را در معرض آلودگی قرار میدهد. حالا مربیان و عوامل اجرایی مدارس فوتبال و خانوادههایشان به کنار.
وی افزود: مدارس تحصیلی هم به علت ترس خانوادهها و عدم حضور بچهها در مدرسه به سمت تعطیلی رفته و البته مسئولان آموزش و پرورش هم خود این معضل را پیشبینی کردند و مدارس تعطیل شدند.
سیاوش معتمدی درباره تأثیر کرونا بر فعالیت مدارس فوتبال نیز میگوید: تاثیر این ویروس بر مدارس فوتبال تعطیلی چند ماهه آنهاست. در حال حاضر در دومین ماه تابستان به سر میبریم و حدوداً 5 ماه است که مدارس فوتبال کشور فعالیتی نداشتهاند. طبق دستور فدراسیون فوتبال امسال مسابقات فوتبال مناطق در رده پایه فستیوال کشوری مدارس فوتبال هم برگزار نمیشود، و اگر مدارس فوتبال هم با رعایت موارد تعیین شده بهداشتی و به صورت محدود آغاز به کار کنند تا سال 1400 هیچ مسابقاتی پیش رو نخواهند داشت، و این موضوع انگیزه مربیان و بچهها را کمتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: در بسیاری از شهرها مربیان تمرینات انفرادی و تمرینات در خانه را به بچهها تجویز کردند که آن هم چون به صورت انفرادی و زیر نظر مستقیم مربی انجام نمیشود بازدهی کمتری داشته و کودک هم آنگونه به انجام تمرینات نمیپردازد.
مربی مدارس فوتبال شهرستان سنندج با گلایه از مدیران مدارس فوتبال و مسئولان بابت عدم بیمه مربیان اظهار کرد: متاسفانه از نظر معیشتی و مالی بسیاری از مربیان پایه در این مدت زمان تعطیلی فعالیتهای فوتبالی بسیار ضربه خوردهاند.
به گفته وی، مربیان پایه فوتبال مظلومترین و پرزحمت ترین قشر فوتبال هستند، بدون هیچ بیمه و پشتوانهای و دستمزد بسیارکم با امکاناتی ناچیز، با عشق کار خود را انجام میدهند اما در این روزها هیچکس حالی از آنها نمیپرسد؛ در زمان کرونا بسیاری از مشاغل تعطیل شد و همه ضربه خوردند، اما زیاد به مربیان مدارس فوتبال توجهی نشد.
وی تصریح کرد: سوال و چالش اصلی موجود این است که یک مربی فوتبال پایه چرا بیمه نمیشود؟ بسیاری از دوستان بنده زندگیشان با کار در مدارس فوتبال میچرخد در حالیکه 5 ماه است که حقوقی دریافت نکردهاند، تکلیفشان چیست؟ اداره ورزش و جوانان اعلام کردند که وامی جهت کمک به مربیان پایه در نظر گرفته شده اما همینکه برای ثبت نام وام وارد سایت میشویم نا امید شده و بیخیال آن میشویم!
معتمدی با بیان اینکه مدیران مدارس فوتبال دلیل فعالیت مدارس خود را خدمت به جوانان دانسته و بحث مالی اهمیت ندارد، گفت: اگر بگوییم که هدف موسسان و مالکان مدارس فوتبال صرفاً پرورش فوتبالیست و عشق به این کار صرف نظر از درآمد است، شاید دور از حقیقت باشد، هدف اصلی از تأسیس و تشکیل مدرسه فوتبال یکی مالی و دیگری عشق به فوتبال و خدمت به استعدادها و کودکان است.
مربی فوتبال سنندجی بیان کرد: مسلماً اگر مدرسه فوتبال بازدهی مالی خوبی نداشته باشد کسی این کار پردردسر را انجام نمیدهد، البته بسیاری از مدارس فوتبال امتیازاتی را برای خانوادههای کمدرآمد قائل شده و حتی در خرید کفش و وسایل ورزشی به ورزشکاران کمک میکنند.
انتهای پیام/489/ی