طرح ازدواج آسان در اردبیل خاک می‌خورد/ لزوم ترویج فرهنگ تسهیل ازدواج برای مقابله با تهاجم‌های فرهنگی


طرح ازدواج آسان در اردبیل خاک می‌خورد/ لزوم ترویج فرهنگ تسهیل ازدواج برای مقابله با تهاجم‌های فرهنگی

گروه استان‌ها - توجه دین مبین اسلام به مقوله ازدواج و تشکیل خانواده اهمیت به این مسئله را به خوبی عیان می‌کند به گونه‌ای که ازدواج را کامل کننده دین و آرامش دهنده انسان می‌داند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، تشکیل خانواده، به عنوان نخستین نهاد اجتماعی محسوب می‌شود که فرد در آن پا به عرصه زندگی می‌گذارد و نخستین پایه‌های تربیت و تعلیم در آن پایه‌گذاری می‌شود که وجود محبت و عاطفه در خانواده رمز سعادت و خوشبختی انسان و کلید بسیاری از مشکلات و راه جلب احترام و رعایت حقوق دیگران است.

توجه دین مبین اسلام به مقوله ازدواج و تشکیل خانواده اهمیت به این مسئله را به خوبی عیان می‌کند به گونه‌ای که ازدواج را کامل کننده دین و آرامش دهنده انسان می‌داند و سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) مقارن با یکم ذی‌حجه هر سال فرصتی برای ترویج این فرهنگ ارزشمند است.

اهمیت به مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی باید برای ترویج فرهنگ ازدواج آسان و آگاهانه در جامعه مد نظر باشد و اهمیت مسئله ازدواج آسان طبق فرمایشات ائمه اطهار(ع) یک امر اساسی و مهم است که همگان طبق روایات به ازدواج آسان توصیه داشته‌اند.

دریغ از این که برخی از ازدواج‌های امروزی در حال حاضر علی‌رغم این که آرامش‌بخش زندگی نیست بلکه این آرامش را نیز از جوانان سلب می‌کند و راه‌های سختی که پیش پای جوانان گذارده می‌شود آنان را از ازدواج فراری می‌دهد؛ شرایط اقتصادی امروز جامعه، چشم و هم چشمی‌ها و توقعات بالا نیز باعث شده تا بسیاری از جوانان و افراد در شرف ازدواج در پیشقدمی به این امر ضروری دچار واهمه یا تردید ‌شوند.

ازدواج‌هایی که تنها راه و شیوه آسان را طی نمی‌کنند بلکه با هزاران اما و اگر همراه هستند و متأسفانه هیچ بویی از سادگی نبرده‌اند که این موضوع افزایش نابهنجاری‌ها و طلاق و در مقابل کاهش ازدواج را در جامعه اسلامی به دنبال داشته و کمتر جوانی را می‌بینیم که میل به ازدواج داشته باشد.

بیکاری و نداشتن خانه و ماشین نیز برای جوانانی که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند از دیگر مواردی است که کار آنان را برای ازدواج سخت‌تر کرده، افزایش سن ازدواج در بین جوانان نیز موضوع دیگری است که روز به روز در کشور ما افزایش پیدا می‌کند و افراد بالای 30 سال هنوز هم برای ازدواج آمادگی ندارند و این نشان از افزایش توقعات در بین آنان است که به این مشکلات دامن می‌زند.

به نظر می‌رسد نفوذ افکار و عقاید غربی‌ها از عوامل مؤثر در کاهش ازدواج و افزایش طلاق در کشورمان باشد که پیوسته و ناپیوسته در بستر فضا و شبکه‌های مجازی به دنبال ازهم‌پاشیدگی خانواده‌ها هستند.

مشکلات اقتصادی و عدم اعتماد به‌نفس

به عقیده کارشناس ارشد جامعه‌شناسی در مقاله بررسی جامعه‌شناختی نگرش جوانان نسبت به ازدواج در فضای مجازی کمبود شغل مطمئن و درآمد کافی از عوامل مهم کاهش اعتماد به نفس و قدرت غلبه بر مشکلات در جوانان محسوب می‌شود که این دو معضل انگیزه ازدواج و تشکیل خانواده را در جوانان کاهش داده و زمینه ایجاد انحراف اخلاقی و جنسی و رشد ناهنجاری‌های اجتماعی در جوانان را فراهم کرده است.

میرکاظم خلیفه‌زاده ادامه می‌دهد: افزایش سن ازدواج بحران‌های اجتماعی زیادی ایجاد می‌کند که از آن جمله می‌توان به ایجاد افسردگی در جوانان، کوچک و شکننده شدن خانواده‌ها، پیر شدن خانواده‌های نوپا، افزایش احتمال تولد نوزادان ضعیف و معلول و در نهایت کاهش رشد جمعیت اشاره کرد.

این کارشناس بر این باور است که باید از بستر رسانه‌ها در راستای واقع‌بینی، کاهش انتظارات اجتماعی و اقتصادی از ازدواج و ایجاد روحیه کارآفرینی در بین جوانان استفاده شود تا جوانان در این زمینه تصمیمات مناسب‌تری اتخاذ کنند.

خدمات مطلوب و تسهیلات در اولویت است

در این باره سجادانوشیروانی مدیرکل ورزش و جوانان اردبیل اظهار داشت: در راستای ارائه خدمات مطلوب به جوانان و زوج‌های جوان ارائه تسهیلات ازدواج در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به این که خوشبختانه ارائه تسهیلات با همکاری خوب بانک‌ها به نحو احسن در اختیار زوج‌ها قرار می‌گیرد بیان کرد: طبق آمار به دست آمده در سه ماهه نخست امسال وام ازدواج به 24 درصد از متقاضیان که شامل دو هزار و 86 نفر هستند ارائه شده  و 8 هزار و 778 متقاضی وام ازدواج نیز داریم که از مسئولان و بانک‌های عامل انتظار داریم در این زمینه مشارکت‌های لازم را داشته باشند.

انوشیروانی تصریح کرد: ارائه این تسهیلات با سود 4 درصدی و بازپرداخت 7 ساله است که امیدواریم بتوانیم با ارائه این تسهیلات در راستای کمک به زوج‌های جوان و ارائه خدمات مطلوب به آنان اقدامات شایسته‌ای را انجام دهیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل تصریح کرد: این هفته در راستای ترویج فرهنگ ازدواج آسان برنامه‌های مختلفی در سطح استان تدوین و برگزار شد و خوشبختانه بازتاب‌های خوبی نیز از این برنامه‌ها همه ساله در استان داریم که این امر بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: تمام تلاش و جدیت ما بر این است که بتوانیم توسعه برنامه‌های جوانان را در استان به سطح مطلوب برسانیم و در این زمینه حمایت مالی و اشتغال‌زایی در وهله نخست حائز اهمیت است که باید مورد توجه اساسی قرار بگیرد.

حمایت از جوانان و فرهنگ‌سازی ازدواج آسان در جامعه اسلامی به عنوان یک مقوله اساسی و مهم به شمار می‌رود که در این راستا برگزاری کارگاه آموزشی، برگزاری جشن‌های ازدواج آسان جوانان  تجلیل از خیران حوزه ازدواج  و رصد مشکلات پیش روی تسهیلات ازدواج جوانان می‌تواند در این زمینه مؤثر واقع شود.

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon