سیاست‌گذاری‌های ازدواج به اصلاح نیاز دارد


سیاست‌گذاری‌های ازدواج به اصلاح نیاز دارد

گروه استان‌ها- استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه گفت: وقتی در جامعه ای سن ازدواج بالا رفته یا ازدواج منجر به طلاق می شود طبیعی است باید پذیرفت نظام‌های آموزشی در امر آموزش ازدواج و تشکیل خانواده موفق نبودند و باید آسیب‌شناسی شود.

حجت الاسلام مهدی باقری در گفت‌وگو با خبرنگار  تسنیم در زنجان اظهار داشت: دین  اسلام روش صحیح  زندگی را جهت سعادت ابدی تعریف و ترسیم کرده و  ازدواج را یک امر آسمانی، معنوی و مقدس تلقی میکند و توصیه موکد بر امر ازدواج دارد.

وی با اشاره به مهمترین ملاک ها برای انتخاب همسر و داشتن ازدواج موفق افزود: در وهله نخست در انتخاب همسر نباید نگاه مادی حاکم باشد و باید  به تشابه علایق، طرز تفکر، نداشتن اختلافات طبقاتی محسوس،  تناسب سنی، پایبندی به احکام اسلامی توجه ویژه‌ای کرد و آنها را در الویت قرار داد که این امر باعث به وجود آمدن پایه های قوی و محکم در زندگی مشترک خواهد شد.

استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه در مورد اینکه مهریه تا چقدر می‌تواند تضمین کننده یک زندگی باشد گفت: ازدواج قرارداد مالی نیست که با سنگین کردن مهریه پایه‌های آن استحکام یابد و باید جوانان بدانند مهریه‌های سنگین به هیچ عنوان تضمین کننده ثبات در زندگی نیستند.

وی در مورد اینکه خانواده چگونه می‌تواند بسترهای لازم را برای ازدواج جوانان فراهم کنند تاکید کرد: خانواده‌ها با آموزش حس مسئولیت‌پذیری و آموختن مهارت‌های صحیح زندگی از همان سنین کودکی می توانند آنها را برای اداره زندگی در آینده آماده کنند.

باقری در مورد ازدواج سفید و علت گرایش بعضی از جوانان به این سمت گفت:  از مهمترین عوامل این گونه ازدواج‌ها، عدم مسئولیت‌پذیری جوانان برای زندگی مشترک است چرا که جوانان از زیر بار مسئولیت زندگی شانه خالی می‌کنند و هیچ اشتیاقی برای پدر و مادر شدن و‌ انگیزه‌ای محکم برای ایجاد زندگی پایدار ندارند. متاسفانه ازدواج‌ سفید نه مشروعیت قانونی دارد و نه در عرف و جامعه پذیرفته شده است و برای جوانانی که به این سمت و سو می روند، سر تا پا خسارت است.

وی در مورد آشنایی‌های قبل از ازدواج ابراز کرد: این امر بسیار مهمی است با توجه به فرهنگ و گسترش ارتباطات و حضور در فضای مجازی و نقش تعیین‌ کننده آن در زندگی شرایطی در جامعه به وجود آمده که جوانان به سادگی  نمی‌توانند کسی را در سطح خودشان پیدا کنند و هر جوانی گزینه های زیادی برای ازدواج پیش‌رو دارد به همین دلیل خانواده‌ها باید محیط امن برای آشنای جوانان را فراهم کنند.

استاد فقه و اصول در حوزه و دانشگاه به مشاوره های  پیش از ازدواج  اشاره کرد و گفت: در انجام کوچک‌ترین کارها نیاز به  مشاوره و آموزش داریم چه برسد به امر ازدواج که یکی از مهمترین پیوندها است و مستقیماً روی خانواده و جامعه تاثیر دارد. در جامعه امروز با پیچیده‌تر شدن ارتباطات اجتماعی و توسعه روابط و کم شدن آموزش خانواده‌ها برای امر ازدواج و همین طور افزایش عوامل تاثیرگذار در ازدواج پیش از گذشته اهمیت و نیاز به مشاوره احساس می‌شود.

وی به نظام‌های آموزشی برای امر ازدواج اشاره کرد و گفت: وقتی در جامعه‌ای سن ازدواج بالا رفته یا ازدواج‌ها منجر به طلاق می‌شود طبیعی است باید پذیرفت نظام‌های آموزشی در امر آموزش صحیح  ازدواج و تشکیل زندگی موفق نبودند و باید آسیب‌شناسی شوند.

باقری به نقش دولت در امر ازدواج اشاره کرد و گفت: دولت با ایجاد امکانات لازم از جمله اشتغال پایدار، مسکن مناسب، تقویت نظام آموزشی برای داشتن ازدواج موفق در کنار خانواده ها می‌تواند بسترهای لازم برای ازدواج آسان و موفق برای جوانان  فراهم آورد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon