علت استقرار موشکهای اس-۴۰۰ در مناطق قطب شمال روسیه
یک مقام وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: ظهور سامانههای موشکی اس-۴۰۰ در جزایر قطب شمال این کشور، اقدامی منطقی و صرفاً دفاعی در برابر میدان راداری محکم و دائمی است که به روی خاک روسیه ایجاد شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "نیکولای کارچونف" سفیر ویژه و تامالاختیار وزارت امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «نووستی»، اعلام کرد که استقرار سامانههای موشکی اس-400 در جزایر قطب شمال روسیه، گامی منطقی است که صرفاً برای دفاع از کشور برداشته شده است.
این دیپلمات بلندپایه در پاسخ به سئوالی در تفسیر اظهارات اخیر دریادار "جیمز فاگو" فرمانده نیروی دریایی ایالات متحده در اروپا و آفریقا درباره خطر استقرار پایگاههای جدید روسیه در قطب شمال و استقرار سامانه پدافند هوایی اس-400 در این منطقه، گفت: «در رابطه با ظهور سامانههای موشکی اس-400 در جزایر قطب شمال روسیه، باید تأکید کنم که این یک اقدام منطقی، پس از ایجاد یک میدان راداری محکم و دائمی پیرامون به روی خاک کشور ما است. استقرار این سامانه موشکی فقط برای اهداف دفاعی در نظر گرفته شده است.»
وی یادآور شد، «بطور کلی استقرار سامانههای موشکی اس-400 در هر منطقهای نباید باعث نگرانی کسی شود، اگر اهداف یا تأسیاست تهاجمی در آن مناطق وجود نداشته باشد، برای اینکه این سیستم صرفاً برای محافظت طراحی شده است.»
این مقام وزارت خارجه روسیه همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه اعلام کرد که مسکو با دقت ماهیت و جهت گیری اظهارات مقامات آمریکایی درباره قطب شمال را زیر نظر دارد.
نیکولای کارچونف گفت: «ما ماهیت و جهت گیری بیانات رسمی واشنگتن در رابطه با مسائل قطب شمال را مورد توجه خاص قرار میدهیم. به طور کلی، دولت دونالد ترامپ همچنان بر نقش ویژه ایالات متحده در امور شمالی تأکید داشته و رویکردهای خود را بر دیگر کشورها تحمیل میکند. در عین حال، تلاش میکند تا از تقویت نفوذ "مخالفین" در منطقه جلوگیری کند و در این راستا انتظار دارد تا اقداماتش در جهت تقویت مواضع آمریکا از سوی متحدین این کشور مورد حمایت قرار بگیرد.»
این دیپلمات، در عین حال، یادآور شد که روسیه خواستار منطق اصولگرایانه در همکاریها در منطقه قطب شمال، از جمله در روابط با ایالات متحده است و آمادگی مشارکت صلح آمیز در این عرصه را دارد.
پیش از این، "مایک پامپئو" وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر خود به دانمارک گفته بود که آمریکاییها "برای میهمانی در قطب شمال" کمی دیر کردند، ولی این تأخیر قابل جبران است و آنها برای رسیدن به اهداف خود در این منطقه موفق خواهند شد.
انتهای پیام/