گزارش| "کرونا" بهانه جدید تعطیلی خطوط پروازی زنجان
گروه استانها - این روزها که فرودگاه زنجان روزهای آرامی را به خود میبیند مسئولان دلیل این تعطیلی را "کرونا" و نزدیکی به پایتخت عنوان میکنند؛ آیا این ادعا درست است؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ارتباطات جهانی سهم اعظمی در موفقیت تمام کشورهای بزرگ و مطرح جهان دارد که یکی از موثرترین راههای آن مربوط به سفرهای هوایی است. در حال حاضر این صنعت یکی از پولسازترین صنایع جهان است و بخش اصلی این صنعت و رکن لازم پیشرفت در آن "فرودگاه" است.
صنعت هوایی ایران چه در روزهای کرونایی و چه در روزهای پیش از کرونا حال خوشی ندارد. تحریمهای ظالمانه آمریکا بعد از بدعهدی در برجام کار را برای شرکتهای فعال در این صنعت بهشدت دشوار کرده و حالا هم در این روزها که بسیاری از سفرها لغو شده کار را برای این صنعت در ایران بسیار دشوار کرده است.
شهر زنجان که به تازگی در اقدامی عجیب به عنوان "کلانشهر" معرفی شده اما با یک نگاه اجمالی به عملکرد فرودگاه زنجان و تعداد خطوط پروازی و کیفیت پروازها میتوان به راحتی متوجه شد که این شهر یکی از فاکتورها و معیارهای اصلی برای کلانشهر شدن را ندارد.
فرودگاه زنجان در سال 79 مورد بهرهبرداری و افتتاح قرار گرفت اگرچه آن روزها از سوی کارشناسان بهخاطر مکانیابی غلط احداث این فرودگاه مورد انتقاد شدیدی قرار گرفت ولی مسئولان وقت در آن زمان اصرار داشتند که مکانیابی این پروژه کاملا درست بوده و قطعا پس از افتتاح این فرودگاه جزء پرترافیکترین فرودگاههای کشور خواهد شد اما این امر هنوز پس از 20 سال تحقق نیافته و حتی بارها شاهد آن بودهایم که در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته است.
در این میان مسئله مهمی که باید بررسی شود این موضوع است که علت کیفیت پایین پروازها، تعداد کم خطوط هوایی و تعطیلیهای پیدرپی در این فرودگاه چیست و چه اقداماتی در خصوص آنها انجام شدهاست؟
محمد قاسمی، مدیر فرودگاه زنجان در گفتگو با تسنیم، ضمن معرفی فرودگاه زنجان به عنوان یکی از فرودگاههای پرتردد در بحث هوانوردی عمومی اظهار داشت: فرودگاه استان زنجان بیشتر در بحث پرواز به شهرهای زیارتی مشهد و حج تمتع فعال است ولی امسال به دلیل مشکلاتی که کرونا بهوجود آورد پروازهای حج و همینطور مشهد مقدس لغو شدند.
این مسئول همچنین از رایزنیهای صورت گرفته در خصوص اضافه کردن پرواز عتبات عالیات به فرودگاه زنجان خبر داد و گفت: ولی شیوع ویروس کرونا این طرح را فعلا لغو کرده است.
مدیر فرودگاه زنجان در ادامه اذعان کرد که این فرودگاه یک فرودگاه کاملا عملیاتی است و پروازهای امداد و نجات، پروازهای نظامی و آموزشی درحال انجام است.
وی در رابطه با تعطیلیهای فرودگاه در سالهای گذشته ضمن مقصر دانستن شرکتهای هواپیمایی تصریح کرد: شرکت هواپیمایی به علت استقبال نامناسب مردم از پروازها و مقرون بصرفه نبودن پروازها حاضر به ادامه همکاری با این فرودگاه نشدند و حتی بارها سفرهای سیاحتی همچون سفر کیش را به خطوط هوایی زنجان اضافه کردیم ولی متاسفانه هیچ استقبالی نشد.
قاسمی علت استقبال پایین مردم از فرودگاه را نزدیکی به پایتخت دانست و مدعی شد: بیشتر پروازهای داخلی به سمت پایتخت انجام میشوند و نزدیکی زنجان به پایتخت و وجود راههای ارتباطی متفاوت همانند قطار و اتوبوس که روزانه بهسمت تهران تردد میکنند سبب شده که استقبال از فرودگاه نسبت به سایر استانها کم بنظر برسد.
آنچه که از مطالب بالا میتوان نتیجه گرفت این است که مسئولان دلیل عدم استقبال از فرودگاه زنجان را نزدیکی زنجان به پایتخت عنوان میکنند ولی آیا این ادعا مضحک نیست؟ آیا این تصور غلط است که اگر فرودگاه زنجان در قسمت شرقی زنجان احداث میشد و مکان یابی آن کاملا درست بود میتوانست به عنوان یک ظرفیت عظیم شمرده شود؟ بسیاری از کارشناسان تاکید دارند که اگر این فرودگاه در مکان درستی احداث میشد و دسترسی آن به فرودگاه توسط مردم راحت بود قطعا این فرودگاه علاوه بر اینکه به یکی از فرودگاههای فعال کشور تبدیل میشد، میتوانست در راستای کاهش ترافیک هوایی پایتخت در روزهای پرترافیک کمکحال تهران شود.
نداشتن فرودگاه قوی، کمبود هتل و نبود بسیاری از امکانات، این شهر را از میزبانی بسیاری از مسابقات ورزشی ملی، همایشهای بینالمللی و کنفرانسهای سیاسی و فرهنگی و اجتماعی و همینطور جشنوارههای متنوع محروم کرده و طبیعی است اگر در هر شهری هیچ توریست و گردشگری ورود نکند اقتصاد آن شهر فلج خواهد شد. به جای اینکه مسئولان با واژه "کلانشهر" شدن زنجان در این روزها به خود ببالند و از آن به عنوان یک رزومه کاری برای خود استفاده کنند بهتر نیست به فکر راهکاری باشند که علاوه بر رفع مشکل کمبود هتل و زیباسازی شهر زنجان، مشکل عدم استقبال مردم از فرودگاه زنجان را حل کنند؟ آیا فرودگاه زنجان باید تا ابد به همین نحوه باقی بماند و یا اینکه مسئولان استانی میتوانند چارهای برای بهبود این وضعیت پیدا کنند؟
از مطالب بالا به راحتی میتوان نتیجه گرفت که مسئولان زنجان اگر چه اصرار دارند که به همگان بگویند که فرودگاه زنجان در نقطه خوبی قرار دارد و فقط بهخاطر عدم استقبال مردم حال خوشی ندارد ولی آیا از خودشان پرسیدهاند که چرا مردم از آن فرودگاه استقبال نمیکنند؟ نزدیکی به پایتخت علاوه بر اینکه اصلا دلیل خوبی برای عدم استقبال مردم از فرودگاه زنجان نیست قطعا میشود از آن به عنوان یک مزیت نام برد.
با تمام آنچه که گفته شد پای لنگ صنعت هوانوردی زنجان تنها یکی از هزاران مشکل این شهر است که ما را از نامگذاری آن به عنوان "کلانشهر" به تردید میاندازد. امید است در ادامه مسئولان استانی راهکاری را برای ایجاد اقتصاد پویا در این شهر پیدا کنند که اگر این امر انجام شود فرودگاه زنجان خود به خود رونق پیدا میکند.
انتهای پیام/ش